Pia Fistovič, z BIC Ljubljana do sanjske službe

Študentka Pia: Z BIC Ljubljana do sanjske službe

Objavljamo pismo Pie Fistrovič, naše študentke v programu živilstvo in prehrana na naši Višji strokovni šoli. Veseli nas, da je Pia pri nas dobila toliko kakovostnih izkušenj in ji želimo vse dobro v prihodnje!

"Najprej kot dijakinja, sedaj kot študentka uspešno zaključujem svojo pot na BIC Ljubljana. Naj ti povem svojo zgodbo o praktičnem izobraževanju. Ker nisem imela ideje, kje bi ga opravljala, sem redno spremljala ponudbo del na študentskem  servisu. V januarju pa se mi nasmehne sreča, zagledam objavo, kjer piše: “Kontrola kakovosti prehranskih dopolnil«. Pogoj je ustrezna smer izobrazbe živilsko-prehranski tehnik, študenti smeri inženir živilstva prehrane ter želeno zanimanje za zdrav življenjski slog. Pošljite svoj CV na mail.” Delo je bilo v bližini mojega kraja. Povabili so me na razgovor. Nanj sem  odšla z mislijo “kar bo pa bo”. Običajno imajo pri takih zaposlitvah študentje, ki študirajo na univerzitetni stopnji prednost. Na razgovor je prišlo veliko ustreznih kandidatov iz Biotehniške fakultete, le jaz z Biotehniškega izobraževalnega centra (BIC) Ljubljana. Na razgovoru je vse potekalo super. Razmišljala sem, da nimam veliko možnosti priti tako visoko in do tako pomembnih nalog, ki so mi jih predstavili. Čez nekaj dni pa prejmem obvestilo: “Pozdravljena Pia, po opravljenih razgovorih in dobrem premisleku, smo se odločili ZATE, si najbolj primerna kandidatka za v naš team, sporoči kdaj lahko prideš na delo.” Takrat sem spoznala, da ni najbolj pomembna stopnja izobrazbe (univerzitetna ali višja strokovna), pomembno je, kako opraviš razgovor in kaj imaš napisano v življenjepisu. Moj življenjepis pa je zahvala BIC-u, ki omogoča toliko različnih prostovoljnih aktivnosti, tekmovanj, praktičnih izobraževanj, projektov kot so Moje podjetje Ja Slovenija, mednarodna mobilnost Erasmus +, Ecotrophelia in druge. Z začetkom dela pa je name padel velik pritisk ali imam vso potrebno znanje za to delo. Hitro sem spoznala, da me je BIC Ljubljana dobro pripravil na dela v kontroli kakovosti in razvoj novih izdelkov kot so: jemanje brisov za analize, HACCP sistem, izdelovanje deklaracij, izračunan  hranilne vrednosti, urejanje spletne strani in Excela, priporočena živila pri  motnjah in boleznih, tehnološki postopki izdelave, vodenje in še veliko več. Vse ostalo potrebno pa sem se hitro naučila. Čaka me še en velik korak - diploma in zaposlitev v podjetju, kjer bom delala točno to, kar sem si želela, ko sem prvič prestopila prag BICa. Meni je uspelo, vem, da lahko tudi tebi.”

                                                                                                                                                                    

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki