Dobrodelnost na BIC Ljubljana

Dobrodelnost na BIC Ljubljana v 2022: 2869 EUR za šolski Florin sklad in 2500 za bortstvo

V letu 2022 smo na BIC Ljubljana pripravili več dobrodelnih akcij, s katerimi smo zaposleni, dijaki in študenti prispevali v šolski Florin sklad kar 2869 EUR. Florin sklad na BIC Ljubljana je namenjen pomoči dijakom v stiski in za spodbudo dijakom z izjemnimi dosežki.

V aprilu in decembru 2022 sta v okviru dobrodelnosti za Florin sklad potekali dve zbiralni akciji starega papirja, decembra 2022 smo pripravili dobrodelni praznični bazar, na katerem so dijaki in mentorji naše Živilske šole na BIC Ljubljana predstavili svoje izdelke, izkupiček pa prav tako podarili Florinem skladu. Pridružili so se jim tudi dijaki iz projekta Dijaška podjetja, ki so predstavili svojo podjetniško idejo, storitve in izdelke, davek od prodaje pa prispevali v Florin sklad. Svoj del smo v praznični akciji v decembru 2022 prispevali tudi zaposleni na BIC Ljubljana v akciji Dobrodelni evro.

V okviru naših dobrodelnih akcij na BIC Ljubljana dijakom in njihovim družinam, ki so v finančni stiski, v prazničnem času podarimo manjša darila in denarni prispevek. Med letom pa iz sklada več kot 40 dijakom namenimo pomoč pri plačilu različnih šolskih obveznosti in jim s tem omogočamo lažje šolanje. Dijakom z izjemnimi dosežki organiziramo posebne strokovne ekskurzije, odličnjakom pa ob koncu šolanja podarimo zlate ploščice.

V okviru botrstva na BIC Ljubljana je v preteklem letu delovalo 15 botrov, ki so za dijake namenili skupaj 2500 EUR. 

Hvala vsem dijakom, študentom in vam, zaposlenim, za izkazano sočutje in dobrodelnost.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki