Immunis, izdelek dijakov in dijakinj BIC Ljubljana Ecotrophelia 2023

Bodoči živilsko-prehranski tehiki so se predstavili na nacionalnem tekmovanju za razvoj inovativnih živilskih izdelkov »Ecotrophelia Slovenija Junior

Dijaki smeri živilsko-prehranski tehnik iz 3. ž in 4. ž Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Živilske šole so se 18. 4. 2023 udeležili tekmovanja Ecotrophelia Slovenija Junior. Tekmovanje je prvič tudi za dijake v okviru GZS organizirala Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij.

Razred 3. ž so zastopali dijaki Andreja Zrimšek, Jože Zlate, Žan Zaman in Maja Kapele z izdelkom »reBAKE«, pri katerem gre za možnost uporabe ostankov pečenega listnatega testa v slaščičarstvu in kulinariki. Razred 4. ž pa so zastopali dijaki Jaka Pristavec, Nuša Rupnik, Nik Mikložič, Sara Koren in Katarina Vidic. Predstavili so se z vitaminskim napitkom z dodatkom mlečnokislinskih bakterij Immunis.

Mentorji dijakom so bili Jaka Mihelčič, Milena Hrovat, Anita Fajić in Simona Škerlavaj Golec.

Naši dijaki so se pomerili z ekipami dijakov Biotehniškega centra Naklo in Izobraževalnega centra Piramida.

Pripravljene izdelke so dijaki predstavili in zagovarjali pred petčlansko komisijo strokovnjakov s področja živilstva. Strokovnjaki so jim tudi svetovali glede nadaljnjega razvoja in marketinga njihovih izdelkov. Na koncu pa še posneli predstavitveni video. Ekipe bodo seznanjene z uvrstitvijo na razglasitvi rezultatov, ki bo 22. 6. 2023.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki