Kuhinja v pediatrični kliniki

Ogledali smo si glavno in mlečno kuhinjo v Pediatrični kliniki

Študenti živilstva in prehrane BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, so si v sklopu vaj pri predmetu Prehrana in dietetika ogledali glavno in mlečno kuhinjo v Pediatrični kliniki.

Služba za dietoterapijo in bolniško prehrano izvaja prehransko obravnavo pacientov in podporo pacientov v smislu organizacije, priprave, razdeljevanja obrokov za hospitalizirane dojenčke, otroke, mladostnike in njihove spremljevalce.

Prehranska obravnava vključuje analizo prehranskega dnevnika, svetovanje pri uvajanju energijskih in specialnih prehranskih dodatkov enteralne prehrane, izobraževanje otrok in staršev o izvajanju dietoterapije v domačem okolju…

Dnevno pripravijo od 160 do 250 kosil. Poleg kosil poskrbijo še za zajtrk, malico in večerjo. V glavni kuhinji pripravljajo varovalne in dietne obroke za otroke starejše od dveh let in za njihove spremljevalce. V mlečni kuhinji pa pripravljajo osnovne oziroma specialne mlečne mešanice (formule), varovalne in dietne dopolnilne obroke (kašice) za dojenčke od rojstva do drugega leta starosti ter enteralno prehrano.

K sodelovanju lepo vabijo tudi naše študente BIC Ljubljana za opravljanje praktičnega izobraževanja pri njih.