Certificiran rezalc pršutov Zoran Memon na BIC Ljubljana 2025

V svet vrhunskih pršutov s certificiranim rezalcem pršutov Zoranom Memonom

Študentje 2. letnika na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli smo v sklopu predmeta Organizacija gostinskih dogodkov spoznavali svet vrhunskih pršutov z enim in edinim certificiranim rezalcem pršutov Zoranom Memonom, lastnikom Memon Prosciutto e Vino CF. Sprehodili smo se skozi zgodovino pršutov, primerjali pršute po državah, raziskovali zgodbe ... Od kod izvira pršut, Jamon, Jambon, Prosciutto, Culatello ... Modra in rdeča zaščitena označba ... 

Prav tako smo se naučili pravilnega rezanja pršutov in okušali vrhunske delicije od Jamona Mangalica, Jamona De Cebo, 50 % Iberica, bolgarski pršut, kraški cvet, vključno z legendarno Pata Negra – 100 % Iberica jamonom, hranjenim z želodom in še in še ... Kot vedno pa nas je tudi tokrat gospod Zoran presenetil z novo izkušnjo in sicer smo poskusili gosji pršut. 

Ob tej priložnosti bi se zahvalili gospodu Zoranu Memonu za vso predano znanje in njegovo strast do tega kar počne, ki je vidna na vsakem koraku. Prav tako mu želimo uspešno predstavitev svojega dela na šoli Le Cordon Bleu, kamor so ga povabili. 

Če želite tudi vi doživeti to edinstveno kulinarično izkušnjo, preverite njihove tečaje rezanja pršutov in degustacije na memon.si ali memon-prsuti.com

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki