Strokovna izobraževanja za zaposlene v osnovnih poklicih v turizmu

Strokovna izobraževanja za zaposlene v osnovnih poklicih v turizmu in gostinstvu

Izboljšamo kakovost storitev v slovenskem turizmu

Zagotavljanje kakovosti storitev v turizmu je nujno za dobro počutje gostov, doseganje njihovih pričakovanj in uspešnost poslovanja družb. Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana smo zato skupaj s Turistično gostinsko zbornico Slovenije pripravili serijo izobraževanj za zaposlene v osnovnih poklicih v turizmu.

Gostinskemu kadru sta namenjeni večdnevni izobraževanji o temeljnih veščinah kuharstva in strežbe, na voljo pa so tudi krajši programi, kjer se bodo udeleženci seznanili s sodobno kulinariko, restavracijskimi sladicami, poznavanjem vin ter kuhanjem kave. Druga izobraževanja so namenjena hotelskim sobaricam in pridobivanju veščin na področju priprave sob za goste.

Kdaj in kje?

Marec in april 2023

BIC Ljubljana, Center kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova ulica 74, Ljubljana, Šentvid

BIC Ljubljana, slaščičarske delavnice, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana

Grand Plaza Hotel, Slovenska cesta 60, Ljubljana

Te zanima več?

Obrni se na Natašo Rakar: natasa.rakar@bic-lj.si 

Tečaj temeljne veščine kuharstva

Temeljne veščine kuharstva

40-urni program je namenjen osebam, ki so oz. bodo zaposlene v gostinskih obratih, kjer je potrebno pridobiti znanja in veščine za opravljanje enostavnejših del v kuhinji, kot so priprava surovin, priprava postopkov, mehanske obdelave živil, priprava postopkov toplotne obdelave živil, poznavanje osnov higiene in zakonodaje. Osvojili bodo naslednja znanja: načrtovanje lastnega dela v kuhinji, racionalna uporaba energije, surovin in časa, priprava enostavnih jedi, vzdrževanje osebne higiene in urejenost kuhinje.

Predavatelj:

Uroš Flis, vodja šolskih kuhinj na BIC Ljubljana, slaščičarne, trgovine in čajnice, vodja šolske prehrane, mentor dijakom in študentom, izvajalec različnih kuharskih izobraževanj ter usposabljanj.

Termini in kraj izvajanja: Osem srečanj po 5 šolskih ur (27. 3., 28. 3., 3. 4., 4. 4., 11. 4., 12. 4., 17. 4. in 18. 4.; vsakič med 15. in 19. uro). Delavnica bo potekala v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana – Šentvid.

481,90 EUR

Temeljne veščine sobarice

Opis delavnice:

30-urni program je namenjen vsem, ki so oz. bodo zaposleni v gospodinjstvu v gostinskih obratih. Udeleženci bodo po zaključku usposabljanja poznali elemente in načine uspešne komunikacije z gosti in sodelavci, osnovni poslovni bonton in vedenje v gostinskih obratih v najvišji kategoriji hotelov kot je 5* Superior, načine čiščenja sob in skupnih prostorov v hotelih, pomen zaporedja čiščenja sob s ciljem čim boljše kvalitete in kvantitete, opremo in inventar v HSK-u, spoznali bodo primerna čistila za boljšo učinkovitost dela.

Predavateljica:

Marina Nagy, izvršna direktorica v hotelih Radisson Blu Plaza Ljubljana 4* Superior in Grand Plaza Hotel 5* superior. Ima dolgoletne izkušnje z vodenjem gospodinjstva hotelov. Je mentorica študentom in dijakom na praktičnem usposabljanju.

Termini:

Šest srečanj po 5 šolskih ur (21. 3., 23. 3., 28. 3., 30. 3., 4. 4., in 6. 4.; vsakič med 9. in 13. uro). Delavnica bo potekala v Grand Plaza Hotel, Slovenska cesta 60, Ljubljana

390,40 EUR

Nadgradnja znanj in veščin sobarice

Opis delavnice:

Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela ter zajema znanja in veščine, ki pomagajo sobaricam pri večji učinkovitosti in manjši porabi časa. Udeleženci bodo spoznali učinkovitost čistil in pripomočkov, organizacijo dela v HSK, pomembnost kvalitete opravljenega dela za gosta hotela ter pomembnost obnašanja do gostov.

Predavateljica:

Marina Nagy, izvršna direktorica v hotelih Radisson Blu Plaza Ljubljana 4* Superior in Grand Plaza Hotel 5* superior. Ima dolgoletne izkušnje z vodenjem gospodinjstva hotelov. Je mentorica študentom in dijakom na praktičnem usposabljanju.

Termin:

Štiri srečanja po 5 šolskih ur (22. 3., 29. 3., 5. 4. in 12. 4.; vsakič med 9. in 13. uro). Delavnica bo potekala v Grand Plaza Hotel, Slovenska cesta 60, Ljubljana.

305,00 EUR

Temeljne veščine strežbe

Opis delavnice:

30-urni program je namenjen osebam, ki so oz. bodo zaposlene v strežbi v gostinskih obratih. Udeleženci bodo po zaključku usposabljanja poznali elemente in načine uspešne komunikacije z gosti in sodelavci, osnovni poslovni bonton in vedenje za mizo, načine svetovanja gostom pri izbiri hrane in pijač, pomen in načine priprave jedi pred gosti, opremo in inventar v strežbi, pridelavo vin in primerno postrežbo le-teh,  poznali bodo tehnike in pripravo mešanih pijač.

Predavatelj:

Tomaž Leben na BIC Ljubljana vodi Center kulinarike in turizma KULT316, kjer z izkušnjami, ki jih je pridobil v hotelih v Sloveniji in tujini, predaja svoje znanje študentom gostinstva in turizma. Študentom je mentor pri njihovem praktičnem usposabljanju. Skrbi tudi za organizacijski in prodajni del KULT316.

Termini:

Šest srečanj po 5 šolskih ur

1 SKUPINA (27. 3., 28. 3., 3. 4., 4. 4., 11. 4., 12. 4.; vsakič med 15. in 19. uro). Delavnica bo potekala v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana – Šentvid

2 SKUPINA : 7. in 21. april ter 5., 8., 12. in 16. maj med 15. in 19. uro). Delavnica bo potekala v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana – Šentvid

 

427,00 EUR

Poznavanje vin

Opis delavnice:

10-urni program je namenjen osebam, ki so oz. bodo zaposlene v strežbi v gostinskih obratih. Udeleženci bodo po zaključku usposabljanja poznali elemente in načine uspešne komunikacije z gosti in sodelavci, pozna osnove o vinu in žganih pijačah, pozna načine priporočanja vina, odpiranje in postrežbo vina, dekantiranje, uporabo kozarcev za različen tip vin ter pridobi znanje o degustaciji vin in žganih pijač.

Predavatelj:

Tomaž Leben na BIC Ljubljana vodi Center kulinarike in turizma KULT316, kjer z izkušnjami, ki jih je pridobil v hotelih v Sloveniji in tujini, predaja svoje znanje študentom gostinstva in turizma. Študentom je mentor pri njihovem praktičnem usposabljanju. Skrbi tudi za organizacijski in prodajni del KULT316. Je sommelier 3. stopnje.

Termini:

Dve srečanji po 5 šolskih ur (17. 4. in 18. 4.; obakrat med 15. in 19. uro). Delavnica bo potekala v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana – Šentvid.

183,00 EUR

Sodobna kulinarika

Opis delavnice:

Z udeleženci delavnice bomo s pomočjo sodobnih tehnik priprave in uporabo sodobne kuhinjske tehnologije pripravili izbor jedi na podlagi slovenske kulinarične tradicije. Glavni poudarek bo na sodobnih smernicah priprave restavracijskih jedi, kjer je pomemben predvsem trajnostni vidik (skrb za zmanjšanje odpadkov in zavržene hrane, manjša poraba mesa, uporaba živil lokalnega in sezonskega izvora ter priprava jedi po načelu ujemanja lastnosti posameznih živil oz. foodpairing).

Predavatelj:

Blaž Švigelj je vodja kuhinje v šolski restavraciji KULT316, ki deluje v okviru Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Poleg vodenja kuhinje opravlja  vlogo mentorja študentom in dijakom gostinstva na praktičnem izobraževanju. Bil je tudi mentor študentom v okviru mednarodnega kulinaričnega tekmovanja European Young Chef Award. Svoje znanje nadgrajuje z različnimi strokovnimi usposabljanji, predvsem pa z delom (stažiranjem) v priznanih restavracijah (Pelegrini, Trattoria al Cacciatore – La Subida).

Termin:

26. april med 14. in 20. uro. Delavnica bo potekala v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana – Šentvid.

170,80 EUR

Priprava kave in kavnih napitkov

Opis delavnice:

8-urna delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela ter zajema osnove espressa (teorija od kavnega zrna do skodelice kave, zelena kava ter praženje kave, pravilna priprava espressa ter osnovnih kavnih napitkov, čistoča delovnega okolja ter espresso aparata) in latte art osnove, kjer bodo udeleženci spoznali osnovo umetnosti risanja po kavi z mlečno kremo ter z različnimi tehnikami vlivanja mleka v skodelico za risanje vzorcev kot so: srce, tulipan, rosetta in druge bolj zahtevne vzorce (microfoam - priprava popolne mlečne kreme, kvaliteta mleka in različni tipi, kontrast in simetrija).

Predavateljica:

Eva Bogdan, mentorica študentom Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem BIC Ljubljana in vodja kavarne Kult316. Je dobitnica zlate medalje in zlatih priznanj na tekmovanjih GTZ Slovenije na področju barista in latte art, nosilka svetovno priznanega LAGS latte art cetrifikata stopnje 'black latte art grading' in zmagovalka regionalnega tekmovanja Barcaffe barista cup 2022 v Zagrebu.

Termin:

Torek, 28. 3. med 9. in 15. uro. Delavnica bo potekala v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova lica 74, 1210 Ljubljana – Šentvid.

170,80 EUR

Restavracijske sladice

Opis delavnice:

Na delavnici bo prikazana izdelava sladic, ki manjkajo v splošni gostinski ponudbi. Veliko je sestavljenih sladic iz raznih tekstur, kjer se kuharji igrajo z nenehnim dopolnjevanjem tekstur in urejanjem krožnika z dekoracijami, na krožniku pa manjka dejanskih kosov tort, kolačev, čokoladnih dekoracij. Poudarki delavnice:

  • Dodelani biskviti klasičnih tort
  • Švicarska maslena krema in ostale maslene kreme
  • Kolači (travel cake, finančniki, magdalenice)
  • Razne moderne čokoladne dekoracije
  • Karameliziranje bele čokolade ter izdelki iz nje
  • Dekoriranje krožnikov

Predavatelj:

Gorazd Potočnik, učitelj praktičnega pouka slaščičarstva na BIC Ljubljana

Termin:

Torek, 18. 4. med 14. in 20. uro. Delavnica bo potekala v slaščičarskih delavnicah na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana.

170,80 EUR
Številka transakcijskega računa za plačila

BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana, SI56 0110 0603 0699 941 pri UJP; model 00, sklic 55550

Rok prijave

Zadnji rok za prijave je 7 dni pred začetkom posameznega izobraževanja, ko je potrebno na BIC Ljubljana poslati tudi potrdilo o plačilu.

Prijava na

Delavnica

Skladno z ZOPSPU smo kot proračunski uporabniki dolžni sprejemati račune v elektronski obliki (kot eRačun preko UJP).

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki