BIC Ljubljana je Več kot šola

Center kulinarike in turizma KULT316

Center kulinarike in turizma KULT316

Center kulinarike in turizma KULT316 predstavlja edinstven primer sodobnih izobraževalnih praks na področjih gostinstva, turizma, živilstva in prehrane. Prostori Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana študentom in dijakom omogočajo pridobivanje praktičnih izkušenj v realnih učnih okoljih, saj so odprti tudi za širšo javnost. Predstavljamo se s šolsko restavracijo in kavarno KULT316, prvo šolsko mikropivovarno in prvo šolsko turistično agencijo v Sloveniji, demonstracijsko kuhinjo, učno kuhinjo, konferenčno dvorano in vinsko kletjo. Dobrodošli pri nas.

Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana
00 386 (0)1 235 52 60
Od ponedeljka do petka, od 7.00 do 22.00.
EkoHiša BIC Ljubljana

EkoHiša BIC Ljubljana

EkoHiša BIC Ljubljana ponuja posebej opremljene prostore za izobraževalni program naravovarstveni tehnik/ca, ki deluje pod okriljem BIC Ljubljana, Živilske in naravovarstvene šole. V večnamenskem šolskem objektu so 4 učilnice in spremljajoči prostori. Za dijake BIC Ljubljana je posebej pomembna tehnična učilnica. EkoHiša BIC Ljubljana je zgrajena energetsko varčno – stavba je lesena in skoraj nič-energijska – kar pozitivno vpliva na varovanje okolja in prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov (predvsem CO2).

Cesta v Mestni log 47
Šolska veterinarska ambulanta

Šolska veterinarska ambulanta

Šolska veterinarska ambulanta je prva šolska ambulantna za male živali v Sloveniji. Namenjena je izobraževanju dijakov programa veterinarski tehnik/ca na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli. V sodobno opremljeni ambulanti se oskrbe hišnih ljubljenčkov dijaki učijo na resničnih primerih in ne le z vajo na modelih – plišastih igračah. Ambulanta je namreč odprta tudi za javnost, kar dijakom omogoča kakovosten praktični pouk v realnih razmerah, v katerih bodo v prihodnje tudi delali. 

Cesta v Mestni log 47, 1000 Ljubljana
01 28 03 721
Od ponedeljka do petka, od 8.00 do 17.00.
Šolska turistična agencija

Šolska turistična agencija KULT316

V šolski turistični agenciji ste dobrodošli vsi, ki želite rezervirati počitnice ali potovanja doma ali v tujini, posebno pozornost pa namenjamo organizaciji šolskih in študijskih strokovnih ekskurzij za šole v Sloveniji. Poskrbimo tudi za organizacijo varnega in ugodnega potovanja ter za nastanitve dijakov in študententov, ki so gosti v okviru Erasmus+ programov na vaši šoli. Naša odlika in vaša prednost so kakovostni programi in zanesljivost na vsakem koraku vaše poti. Šolska turistična agencija KULT316 je prva tovrstna agencija v Sloveniji. Študentom Višje strokovne šole BIC Ljubljana, ki v njej opravljajo prakso, omogoča realno učno okolje in spoznavanje najnovejših trendov na področju turizma. Študentje se v agenciji v okviru praktičnega izobraževanja srečujejo z realnimi učnimi situacijami in pridobivajo ustrezne strokovne kompetence.

Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana
00 386 (0)1 235 52 60
Od ponedeljka do petka, od 9.00 do 17.00.
trgovina kruharije in cukrnije

trgovina kruharije in cukrnije

Trgovina Kruharije in Cukrnije za obiskovalce ponuja dnevno sveže pekovske in slaščičarske izdelke, ki nastajajo v šolski pekarski in slaščičarski delavnici. Ponujamo posebne šolske izdelke, ki jih skupaj z mentorji razvijajo dijaki in študenti BIC Ljubljana. Pohvalimo se lahko z domačimi in ročno izdelanimi izdelki po tradicionalnih receptih in pridihom sodobnosti. Smo prejemniki naziva Naj krof Slovenije, prejemniki zlatega priznanja za prekmursko gibanico, avtorji posebnega pravičnega kifeljčka in ljubljanskega štruklja na sodoben način. Sprejemamo tudi naročila za torte, potice, piškote in ostale slaščice.

Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
01/2807 607
Od ponedeljka do petka, od 6.30 do 17.00.
tečaji in usposabljana

tečaji in usposabljana

Na BIC Ljubljana se lahko vključite v slaščičarske, pekovske, kulinarične in kuharske tečaje. Ponujamo tudi tečaje s področja veterine, otroške kulinarične delavnice in praznovanja rojstnih dni ter Malo šolo varjenja piva. Tečaji potekajo v odlično opremljenih prostorih BIC Ljubljana, v slaščičarski in pekarski delavnici, v učni in demonstracijski kuhinji KULT316, v šolski mikropivovarni in Šolski veterinarski ambulanti. Udeležencem nudimo tudi brezplačna usposabljanja s področij kuharstva, temeljnih poklicnih kompetenc, usposabljanja mentorjev v podjetjih in s področij gostinstva, turizma, živilstva in prehrane.

Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
01/ 2807-609
Po dogovoru.
ŠOLSKA RESTAVRACIJA KULT316

ŠOLSKA RESTAVRACIJA KULT316

V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije z odprto kuhinjo gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Dnevna kosila ponujamo med tednom od 12. do 16. ure, gostje pa so med ponedeljkom in petkom dobrodošli vse do 22. ure. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

 

Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana Šentvid
(0)1 235 52 60
Od ponedeljka do petka, od 12.00 do 22.00.
ŠOLSKA kavarna KULT316

ŠOLSKA kavarna KULT316

Kavarna KULT316 je prepoznavna po izvirni ponudbi napitkov, pijač in slaščic, ki nastajajo v izobraževalnih procesih na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana. Posebnosti kavarne KULT316 so hišno pivo, hišno vino in hišni koktajl KULT316. Na klasičen kavarniški način naše goste postrežejo študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v kavarni KULT316 opravljajo praktično usposabljanje na področju strežbe. Ponujamo tudi uradno najboljšo kavo v Ljubljani in Sloveniji iz leta 2022, saj je naša vodja, Eva Bogdan, na tekmovanju Barcaffe barista CUP 2022 Zagrebu osvojila izvrstno prvo mesto!

Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana Šentvid
(0)1 235 52 60
Od ponedeljka do petka, od 7.00 do 20.00
Čajnica Primula

čajnica primula

V senci starodavnih dreves Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani je bila v osemnajstem stoletju postavljena hiška, ki svoj čar ohranja še danes. To je Čajnica Primula, ki obiskovalce vabi, da se ob skodelici posebnega čaja, kave, domačega smutija, domačega sladoleda ali ledenega čaja posladkajo tudi z različnimi vrstami drobnega peciva in mamljivimi slaščicami ter pekovskimi izdelki, sveže pripravljenimi v pekarskih in slaščičarskih delavnicah BIC Ljubljana, med drugimi ponjamo tudi svoje craft pivo KULT316, ki nastaja v šolski mikropivovarni BIC Ljubljana. V Primuli lahko okusite tudi zgodovino Ljubljane z mestno sladico iz prve izvirne slovenske kuharice iz leta 1868, pripravljene na sodoben, inovativen način izpod prstov izjemnih slaščičark na BIC Ljubljana. Vabimo na ljubljanski štrukelj v sodobni preobleki!

Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana
041 300 230
Od ponedeljka do nedelje, od 9.30 do 19.00.
ŠOLSKA mikropivovarna KULT316

ŠOLSKA mikropivovarna KULT316

V Centru kulinarike in turizma KULT316 deluje tudi prva šolska mikropivovarna v Sloveniji. Šolska mikropivovarna dijakom in študentom BIC Ljubljana poleg opravljanja prakse in raziskovanja za diplomska dela omogoča realno učno okolje na področju mikropivovarstva ter spoznavanje najnovejših trendov »craft« pivovarstva. V šolski mikropivovarni se vari tudi hišno pivo KULT316, ki nastaja v sklopu izobraževalnega procesa na BIC Ljubljana. Tudi udeleženci tečaja Mala šola varjenja piva, ki ga ponujamo na BIC Ljubljana, se urijo v šolski mikropivovarni.

Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana Šentvid
(0)1 235 52 60
Po dogovoru.
Kafe FGG

Kafe FGG

V novo urejeni fakultetni kavarni Kafe FGG, ki deluje ja Jamovi cesti 2 v okviru Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, se gosti lahko okrepčajo s sendviči, solatami in različnimi slanimi ter sladkimi prigrizki iz BIC Ljubljana. Pri izboru imena in oblikovanju celostne grafične podobe kavarne so sodelovali študenti UL FGG, za vsakodnevno sveže dobrote pa bomo poskrbeli na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana, ki kavarno tudi upravljamo. Delovni čas kavarne Kafe FGG je od ponedeljka do petka od 7.30 do 15. 30 ure.

Jamova cesta 2, 1000 Ljubljana
01 476 85 63
Od ponedeljka do petka, od 7.45 do 15.30
kulinaricna-dozivetja.eu

SPLETNO MESTO kulinaricna-dozivetja.eu

Kulinaricna-dozivetja.eu je spletno mesto, ki je nastalo v okviru projekta Interreg Uživam tradicijo. Namenjeno je obveščanju o dogodkih in zanimivostih iz kulinarične transverzale od Panonije do Jadrana. Ponuja zanimive tradicionalne in moderne recepte iz kulinarične dediščine Slovenije in Hrvaške, številne zanimivostim o prehrani, kulinariki, kulinaričnih turah, festivalih, delavnicah in še in še …

Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Šolski vivarij

Šolski vivarij

V šolskem vivariju prebiva več vrst vrst rib (tropski akvarij, akvarij malawi, akvarij z napihovalkami), nekaj vrst plazilcev (želve, kuščarji, kače) in kar nekaj različnih vrst žuželk (ščurki, mokarji, črički, zoofobi, puščavske kobilice, izopodi), pa volovska žaba, polž ahatnik, činčila in kameleon. Za vivarij skrbijo dijaki programov veterinarski tehnik in tehniške gimnazije na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli. 

Cesta v Mestni log 47, 1000 Ljubljana
01 28 03 700
Po dogovoru v času pouka.
Catering bic ljubljana

Catering BIC Ljubljana

Na BIC Ljubljana pripravljamo catering za različna srečanja, pogostitve, sprejeme in druge družabne dogodke. Gostinsko oskrbo organiziramo za številne državne ustanove in ministrstva, ki so naši partnerji na izobraževalnem področju. Naše dolgoletne izkušnje, strokovnost in usposobljenosti našim strankam zagotavljajo kakovostno in izvirno ponudbo. V pripravo cateringa vključujemo tudi naše dijake Živilske in naravovarstvene šole šole in študente Višje strokovne šole na BIC Ljubljana ter jim tako ponudimo dragoceno priložnost za dodatno izobraževanje pod vodstvom izkušenih mentorjev.

Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
01/28 07 631
Po dogovoru.

ERASMUS+

Erasmus+ je program EU za sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014–2020. Program je namenjen izboljšanju spretnosti in zaposljivosti mladih ter posodobitvi izobraževanja, usposabljanja in mladinskega dela. BIC Ljubljana že od leta 2002 sodeluje v mednarodnih mobilnostih, sprva v programu Leonardo da Vinci, od leta 2014 v programu Erasmus+ in sodeluje s partnerji iz držav: Irska, Velika Britanija, Švedska, Finska, Estonija, Litva, Nemčija, Avstrija, Francija, Španija, Portugalska, Češka, Poljska, Belgija, Nizozemska, Italija, Hrvaška, Grčija.  

Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
00 386 (0)1 2807 621

KARIERNI CENTER

Karierni center BIC Ljubljana je namenjen vsem dijakom, študentom in odraslim udeležencem izobraževanja na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani. Ponujamo vam informacije o aktualnih razpisih prostih delovnih mest pri delodajalcih s katerimi šola sodeluje, dogodke in dodatna izobraževanja v zvezi z iskanjem zaposlitve, delavnice o pisanju motivacijskih pisem, življenjepisa, priprave na zaposlitveni razgovor, testiranja za identifikacijo svojih interesov, spodbujanje osebnostne rasti in razvoja kariere …

Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Mednarodna konferenca Trendi in izzivi BIC Ljubljana

Mednarodna konferenca Trendi in izzivi

Na BIC Ljubljana od leta 2010 organiziramo Mednarodno konferenco trendi in izzivi, na kateri javnosti predstavimo najnovejše trende, prakse, ideje in izzive na področjih gostinstva, turizma, živilstva, prehrane, izobraževanja in usposabljanja. Gostimo ugledne plenarne predavatelje iz tujine, v strokovnih predstavitvah z referati pa sodeluje tudi do 150 strokovnjakov.

Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Prostovoljci BIC Ljubljana 2023

Prostovoljstvo

BIC Ljubljana je od oktobra 2014 del slovenske mreže prostovoljskih organizacij, ki je največja vsebinska mreža, priznana v državi. V okviru prostovoljstva na BIC Ljubljana deluje 150 dijakov in študentov ter 26 mentorjev. Aktivni so na različnih področjih: izobraževalnem, socialnem, športnem, rekreativnem, zdravstvenem, vzgojnem, kulturnem, okoljskem, v kriznih situacijah in na mnogih drugih področjih. Prostovoljsko delo ima velik pomen za medgeneracijsko povezanost, razvoj in prihodnost. Prispeva k razvijanju vrednot solidarnosti, socialnemu in siceršnjemu napredku družbe, zato ga je potrebno negovati in ustrezno vrednotiti.

Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
00 386 (0)1 2807 605
vokalna skupina glasbica

vokalna skupina glasbica

Vokalno skupino GlasBICa sestavljajo pevke iz vseh enot zavoda BIC Ljubljana. Združuje jih ljubezen do petja in druženja. Vse to z veseljem delijo tudi z drugimi zaposlenimi na raznih internih srečanjih ali prireditvah znotraj zavoda. Delujejo pod okriljem Mojce Jevnikar, ki je svoje dolgoletne izkušnje z vodenjem različnih zborovskih zasedb uspešno prenaša tudi na vodenje vokalne skupine zaposlenih na BIC Ljubljana.

Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
01/2807611
Po dogovoru.
Dvorana

NAJEM PROSTOROV

Na BIC Ljubljana nudimo možnost najema prostorov. V okviru Centra kulinarike in turizma KULT316, ki deluje na Prušnikovi ulici 74 v Šentvidu v Ljubljani ponujamo najem konferenčne dvorane in sejne sobe, demonstracijske in učne kuhinje, računalniške učilnice in hotelske sobe. Možen je tudi najem športne dvorane Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana in Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana na Ižanski cesti 10. Dvorana je postavljena na Špici v neposredni bližini mestnega jedra oziroma pod mestnim gradom.

Prušnikova ulica 74, 1210 Šentvid v Ljubljani / Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Športna dvorana: 031/ 653 429 / KULT316: (0)1 235 52 60

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki