PREDSTAVITEV PRAVIČNEGA KIFELJČKA IN INICIATIVE ZA PRAVIČNO TRGOVINSKA MESTA

PREDSTAVITEV INICIATIVE ZA PRAVIČNO TRGOVINSKA MESTA TER KRITERIJEV ZA PRIDOBITEV STATUSA V SLOVENIJI

Vabljeni, da se nam v torek, 15. novembra 2022, ob 10. uri pridružite na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani, na Ižanski 10, kjer bo Zavod za pravično trgovino, 3MUHE predstavili iniciativo za izvedbo programa za podelitev statusa pravičnotrgovinskega mesta slovenskim mestom in občinam ter kriterije za pridobitev tega statusa pri nas.   

S povabljenimi sogovorniki_cami se bomo pogovarjali o pomembnosti sodelovanja med občinami, izobraževalnimi ustanovami ter nevladnimi organizacijami za pridobitev širše podpore gibanju za pravično trgovino in možnostih za večjo mobilizacijo akterjev, ki lahko pripomorejo k temu, da trgovina postane bolj pravična ter predstavili nekaj pomembnih razlogov, da je odločnejši korak k pravičnejšim trgovinskim odnosom v globalnih dobavnih verigah nujno potreben. 

Po pogovoru se bomo predstavili in se skupaj posladkali s pravičnim kifeljčkom, ki smo ga razvili dijaki in dijakinje BIC Ljubljana, Živilske šole v sodelovanju s Pravično trgovino Slovenije in je narejen izključno iz surovin z znanim poreklom.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite s sporočilom na elena@pravicna-trgovina.si.

Veselimo se srečanja z vami.

Zavod za pravično trgovino, 3MUHE in BIC Ljubljana

_________________

Mednarodna iniciativa Fair Trade Towns deluje po vsem svetu, status pa si je do danes zagotovilo že več kot 2000 mest po celem svetu. Namen podeljevanja statusa je širša podpora gibanju za pravično trgovino in večja mobilizacija akterjev, ki lahko pripomorejo k temu, da trgovina postane bolj pravična. Pravična trgovina v središče postavlja človeka in okolje ter s tem spreminja odnose v globalnih dobavnih verigah, vedno bolj pa vpliva tudi na ta razmerja v lokalnih okoljih. Še večjo spodbudo tem spremembam na bolje pa dodajajo pravično trgovinska mesta (Fair Trade Towns), ki dajejo močno sporočilo o tem, kakšne odnose med proizvajalci, trgovci in uporabniki si želimo v našem okolju. Aktivnosti v sklopu pravično trgovinskih mest imajo lahko neposredne koristi za male pridelovalce_ke in delavce_ke, saj povečujejo povpraševanje po njihovih izdelkih ter zavedanje o tem, da je pomembno vedeti, od kod prihajajo izdelki in na kakšen način so narejeni.   

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki