Vivaristi BIC Ljubljana

ŠOLSKI VIVARIJ BIC LJUBLJANA

Dijaki vivaristi

Prvi prebivalec šolskega vivarija je bil Darwin

Na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli na Cesti v mestni log 47 imamo šolski vivarij. Vse se je začelo z Darwinom pred več kot 20 leti. Indijski piton, prvi prebivalec našega vivarija, ki je tanek in majhen prišel k nam iz mariborskega terarija, je danes skoraj 4-metrski kačon, ki si je svoje mesto izboril pri našem bivšem dijaku.

Za vivarij skrbijo dijaki programov veterinarski tehnik in tehniške gimnazije na BIC Ljubljana. Vivaristični krožek ima pomembno vzgojno-izobraževalno vlogo. Dijaki, ki ga obiskujejo pridobivajo znanje in izkušnje iz vivaristike. Pomemben del aktivnosti krožka je predstavljanje živali različnim skupinam obiskovalcev. Dijaki, ki izvajajo delavnice z živalmi, ponujajo svoje znanje in neposredno izkušnjo z živalmi. Pri tem razvijajo občutljivost za težave različnih skupin ljudi, spontanost in upoštevanje posebnosti skupin in drugačnosti posameznikov. Dejavnost krožka tako presega naravoslovne okvirje, saj razvija tudi močno socialno komponento in premaguje stereotipe in predsodke do drugačnih.

šolski vivarij na BIC Ljubljana

Kdo prebiva v našem vivariju?

V našem vivariju prebiva okoli 44 različnih vrst živali, od tega 16 vrst vrst rib (tropski akvarij, akvarij malawi, akvarij z napihovalkami), 9 vrst plazilcev (želve, kuščarji, kače) in 7 različnih vrst žuželk (paličnjaki, ščurki, mokarji, črički, zoofobi), pa ptičji pajek, volovska žaba, činčila in še kaj.

#bicljubljana

    Ostanite v stiku,
    prijavite se na našo listo

    BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

    Pravno obvestilo Piškotki