kuharske iskrice

KUHARSKI TEČAJ Kuharske iskrice

kuharske iskrice

Bi radi samozavestno stopili za štedilnik in navdušili sebe ter svoje najbližje z okusnimi jedmi?
Naš osnovni kuharski tečaj Kuharske iskrice je popolna priložnost za vse, ki želite osvojiti temeljna kuharska znanja in trike, ki jih uporabljajo pravi kuharski mojstri.

Kaj vas čaka na tečaju?

Spoznali boste ključne kuharske pripomočke (nože, deske, posodo …) ter pravilno uporabo, vzdrževanje in izbiro najboljših kuhinjskih pomočnikov. Naučili se boste osnovnih mehanskih tehnik priprave živil – od lupljenja, rezanja (Julienne, Brunoise), sekljanja, stepanja, gnetenja do filiranja rib. Obvladali boste različne postopke toplotne obdelave: kuhanje, dušenje, pečenje, blanširanje, poširanje … in spoznali, kateri način je najboljši za posamezno živilo. Raziskovali boste svet začimb, dišavnic in zelišč ter odkrili, kako jih pravilno shranjevati in uporabljati, da jedi vedno zasijejo v polnem okusu.

Kaj boste znali po tečaju?
Na koncu boste samozavestno pripravili celo vrsto okusnih jedi – od sočnega nadevanega piščanca, popolno pečene postrvi, raznolikih rižot in mesnih omak, do domačega polnozrnatega kruha, širokih rezancev, priljubljenega praženega krompirja, sočnih steakov ter izbranih sladic. Poleg tega se boste naučili pripraviti tudi čudovite pogrinjke, s katerimi boste navdušili svoje goste.

OSNOVNI TEČAJ

Osnovni tečaj

ponedeljek, 12.1.2026

torek, 13.1.2026

sreda, 14.1.2026

ponedeljek, 19.1.2026

torek, 20.1.2026

Od 16. do 21. ure 

NADALJEVALNI TEČAJ

ponedeljek, 2.2.2026

torek, 3.2.2026

sreda, 4.2.2026

ponedeljek, 9.2.2026

torek, 10.2.2026

Od 16. do 21. ure 

Kje?

OSNOVNI TEČAJ: Center kulinarike in turizma KULT316

NADALJEVALNI TEČAJ: Baza, Center mladih Ljubljana v nekdanji Cukrarni v Ljubljani

Več informacij

Mira Kranjec: E: mira.kranjec@bic-lj.si / T: 01 28 07 609

kuharske iskrice osnovni tečaj

OSNOVNI TEČAJ KUHARSKE ISKRICE

Spoznali boste:

  • načine mehanske obdelave živil,
  • toplotno obdelava živil,
  • primernost postopkov za pripravo različnih živil,
  • uporabo in shranjevanje dišavnic, začimb in zelišč,
  • in skupaj pripravili številne jedi.
335,00 €
kuharske iskrice nadaljevalni tečaj

NADALJEVALNI TEČAJ KUHARSKE ISKRICE

Spoznali boste

  • zahtevnejše jedi (tatarski biftek, roastbeef, potica, fuži, krhke flancate ...),
  • tradicionalno slovensko govejo juho in enolončnice,
  • meso (rare, medium, welldone),
  • in pripravo jedi z različnih vrst testa.
335,00 €
DELOVNA OBLEKA

Potrebujete čisto in udobno obutev.

Št. udeležencev

Tečaj sprejme do 12 udeležencev.

Prijava na

Delavnica

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki