Kulinarični tečaji na BIC Ljubljana

Doživi okusno kulinarično avanturo!

Kulinarični tečaj

Na kuharskih delavnicah KULT316 se vsak mesec podamo v nove kulinarične svetove – od tradicionalnih jedi do sodobnih kulinaričnih trendov. Naši tečaji niso le učenje receptov, temveč pravo doživetje, kjer aktivno sodelujete, ustvarjate in raziskujete skrivnosti okusov. Delavnice potekajo v sproščenem in prijetnem okolju učne kuhinje Centra kulinarike in turizma KULT316 (BIC Ljubljana). Pod vodstvom izkušene kuharske mojstrice naše restavarcije KULT316, Polone Hribar in kulinaričnega mojstra ter predavatelja v našem višješolskem programu gostinstvo in turizem, Andreja Molka vas čaka pravo kulinarično popotovanje: od priprave sestavin in igrive kombinacije živil do končnega pogostitvenega užitka.

Kje in kdaj?

BIC Ljubljana, Center kulinarike in turizma KULT 316, Prušnikova 74, Ljubljana - Šentvid.

Ob sobotah, od 8. do 14. ure. 

Več informacij

Mira Kranjec: E: mira.kranjec@bic-lj.si / T: 01 28 07 609

Kulinarični tečaj Martinova večrja BIC Ljubljana

Martinova večerja malo drugače

18. october 2025

Kulinarična delavnica s Polono Hribar

Na kulinarični delavnici bomo pripravljali klasične Martinove jedi – vendar v sodobni, nekoliko drugačni preobleki.

Delavnica bo obsegala pripravo hladne predjedi, juhe, glavne mesne jedi ter sladice.

110,00 EUR
Kulinarični tečaj Okusi tajske na BIC Ljubljana

Okusi tajske

15. november 2025

Kulinarična delavnica s Polono Hribar

Na delavnici Okusti Tajske bomo odkrivali svet tajske kuhinje, barvite, dišeče in ravno prav pekoče. Naučili se bomo pripravljati jedi, ki združujejo sladko, kislo, slano in pikantno v popolnem ravnovesju.

Delavnica bo obsegala pripravo solate, tipične juhe, pad thai v različnih variacijah, zelenega curry-ja in sladice.

110,00 EUR
Kulinarični tečaj Hitri prigrizki BIC Ljubljana

HITRI BOŽIČNI PRIGRIZKI ZA DOMAČO ZABAVO

13. december 2025

Kulinarična delavnica s Polono Hribar

Pripravili bomo prigrizke, ki ne vzamejo veliko časa in so primerni tako za začetnike v kuhinji, kot tudi za tiste, ki imajo pomankanje časa, pa bi si še vedno želeli porabiti čas z bližnjimi ob dobrih prigrizkih.

Delavnica bo obsegala pripravo dveh mesnih in enega ribjega prigrizka, dveh namazov in dveh brezmesnih prigrizkov.

110,00 EUR
Kulinarična delavnica Valentinovo na BIC Ljubljana

VALENTINOVO: LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC

7. february 2026

Kulinarična delavnica s Polono Hribar

Valentinovo je popolna priložnost, da z ljubljeno osebo pripravita nekaj posebnega. Tokrat v kuhinji. Pridružita se nam na kulinarični delavnic, kjer bomo v prijetnem vzdušju skupaj pripravili več hodni meni, poln strastne ljubezni in slastnih okusov.

Delavnica bo obsegala pripravo predjedi, juhe, glavne jedi, priloge in sladice.

110,00 EUR
Kulinarična delavnica arome Bližnjega vzhoda na BIC Ljubljana

ARABSKA KUHINJA: AROME BLIŽNJEGA VZHODA

21. march 2026

Kulinarična delavnica s Polono Hribar

Vstopi v svet bogatih okusov, toplih začimb in tradicionalnih receptov, ki se prenašajo iz roda v rod. Arabska kuhinja je prava zakladnica vonjav in barvitosti.

Pripravili bomo dva tipična namaza, dve hladni predjedi, glavno mesno in brezmesno jed, dve prilog, solati in sladici.

110,00 EUR
Kulinarični tečaj veganska kuhinja na BIC Ljubljana

VEGANSKA KUHINJA

18. april 2026

Kulinarična delavnica s Polono Hribar

Na tej delavnici bomo dokazali, da je veganska kuhinja lahko raznolika in zanimiva. Naučili se bomo pripravljati pestre in hranljive jedi iz rastlinskih sestavin, ki zadovoljijo tudi največje gurmane.

Na delavnici bomo pripravili tri vrste namazov, dve topli jedi, dve glavni jedi, prilogo in dve sladici.

110,00 EUR
Kulinarični tečaj mediteranska kuhinja na BIC Ljubljana

MEDITERANSKA KUHINJA

16. may 2026

Kulinarična delavnica s Polono Hribar

Pridruži se nam na kulinaričnem potovanju po okusih Sredozemlja, kjer se svežina in enostavnost srečajo na vsakem krožniku. Odkrivali bomo skrivnosti jedi, ki dišijo po olivnem olju, rožmarinu, česnu, limonah in soncu.

Delavnica bo vsebovala pripravo hladne ribje jedi, tople brezmesne jedi, glavne ribje in mesne jedi in sladice.

110,00 EUR
Kulinarični tečaji BIC Ljubljana 2024

RIŽOTE IN NJOKI

15. march 2025

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Riž v različnih oblikah pripravljajo po celotnem svetu. Rižota je nastala kot skromna jed, danes pa se z njo ponašajo tudi chefi z zvezdicami. Priprava rižote se zdi enostavna, vendar je prav kuhanje rižote – umetnost! Rižota ni le jed, rižota je način kuhanja.

Na kulinarični delavnici bomo pripravli 6 vrst rižot in tri vrste njokov. Poleg rižot bomo pripravili tudi tresoče puhaste njoke v različnih kombinacijah.

 

110,00 EUR
Delovna obleka

Udeleženci naj bodo udobno obuti, imajo naj predpasnik ter spete lase. Na tečaju udeleženci dobijo pokrivalo za lase. Velikost skupine: do 10 udeležencev

Potek delavnic

Seznanitev s temo delavnice,
pregled gradiva,
tehnike rezanja,
priprava jedi,
serviranje in degustiranje,
pospravljanje.

Prijava na

Delavnica

Ljubljanski štukelj v sodobni preobleki iz BIC Ljubljana
Mestna sladica iz leta 1868 v sodobni preobleki

LJUBLJANSKI ŠTRUKELJ

Okusite zgodovino Ljubljane z mestno sladico iz prve izvirne slovenske kuharice iz leta 1868, pripravljene na sodoben, inovativen način izpod prstov izjemnih slaščičark na BIC Ljubljana.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki