Naj krof Slovenije 2024 BIC Ljubljana

Najboljši klasični in inovativni krof smo letos na izboru za Naj krof Slovenije pripravili na BIC Ljubljana!

Turistično gostinska zbornica Slovenije je letos znova, že četrtič, priredila izbor Naj krof Slovenije. Prijavljenih je bilo več kot 30 krofov, zmagovalca pa so v oddaji Dobro jutro na RTVS Slovenija razglasili 7. 2. 2024 v dveh kategorijah: klasični in inovativni krof.

V obeh kategorijah je prvo mesto zasedel krof iz BIC Ljubljana, oba krofa pa sta pripravili slaščičarki na BIC Ljubljana, Lea Sterle in Stela Špoljar.

INOVATIVNI KROF Z MARMELADO PEČENIH SLIV, PIVOVO MERINGO IN SUHIM JEDILNIM CVETJEM

Za inovativni krof z marmelado pečenih sliv, pivovo meringo in suhim jedilnim cvetjem iz perunik in vrtnic sta avtorici pripravili tudi posebno vabilo na festival piva:

»Letošnje leto smo v štajerski regiji imeli dobro letino. Zaradi sončnih žarkov je hmelj podivjal v višave, slivova drevesa so nepričakovano obrodila in cvetja niso uspeli sproti rezati. Na festivalu bo z vami ena in edina radijska voditeljica Francka s Slivnice pri Mariboru, ki vam bo tudi postregla s skrivnostnim krofom z imitacijo pivske pene. Primerno ohlajena pivska meringa vam bo dala občutek pitja piva. Se vidimo.«

KLASIČNI KROF

Za klasični krof z odlično marelično marmelado avtorici zagotavljata, da vas njegovo pokušanje ponese na pustni karneval in užitek v slastnih trenutkih. Sestavine, ki sta jih uporabili v klasičnem krofu so: moka, kvas, mleko, sladkor, rumenjaki, rum, olje, vanilij sladkor, limonina lupinica, vanilij ekstrakt in sol.

KROFI SO NA VOLJO V ŠOLSKI TRGOVINI KRUH&CUKR

Oba krofa sta na voljo v naši trgovini Kruharije in Cukrnije na Ižanski cesti 10 v Ljubljani. Naši krofi so brez umetnih dodatkov, ki ohranjajo svežino, zato vam svetujemo, da jih pojeste še sveže!

OCENJEVANJE

Krofe je ocenjevala tričlanska žirija, ki so jo sestavljali Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Alenka Kodele, priznana slaščičarka in predavateljica na BIC Ljubljana, in Urška Strnad, vodja prodaje v Gostinskem podjetju Trojane. Pri ocenjevanju, ki so ga opravili dan pred razglasitvijo, so upoštevali videz in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo ter okus. Ocenili so približno 30 krofov. Z izborom želi Turistično gostinska zbornica Slovenije podpreti staro izročilo cvrtja krofov na Slovenskem in s tem prispevati k ohranjanju tradicije ter trajnostnemu razvoju turizma v Sloveniji.

Kategorija Klasični krofi
  1.  mesto: BIC Ljubljana - smer slaščičarstvo
  2.  mesto: Kavarna in slaščičarna Marjetica, Celje
  3.  mesto: Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto, dijakinja Janja Lapuh
Kategorija Inovativni krofi
  1. mesto: BIC Ljubljana - smer slaščičarstvo (krof s slivovim polnilom, meringo pivom in suhim cvetjem)
  2. mesto: Istrabenz turizem Lifeclass (krof s citrusovo kremo, meringo, meliso in belo čokolado)
  3. mesto: Atlantida Rogaška (krof z jabolčnim polnilom in praženimi lešniki)

Preberite prispevke o tekmovanju na MMC RTV SLO, na portalu Siol.net, portalu N1 in v oddaji Dobro jutro.

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki