Avtor: Raul Torres, IGCAT

Janko Dulc je postal regionalni IGCAT ambasador za podporo lokalnih proizvajalcev in dobaviteljev ter spodbujanje inovativnih pristopov k pripravi tradicionalnih jedi

Janko Dulc, študent programa gostinstvo in turizem na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana, se je od 22. do 26. novembra v spremstvu vodje kuhinje restavracije KULT316, Blaža Šviglja, udeležil mednarodnega tekmovanja European Young Chef Award. Tekmovanje je potekalo na osrednji pokriti tržnici portugalskega mesta Braga, ki se nahaja v regiji Minho, evropski gastronomski regiji leta 2016. Tekmovanje poteka pod okriljem Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT), ki med drugim vodi tudi projekt Evropska gastronomska regija. Ta naziv v letu 2021 nosi prav Slovenija.

Janko Dulc se je v konkurenci 9 tekmovalcev predstavil z ričetom, tako tradicionalnim receptom kot svojo lastno interpretacijo. Za obe jedi je požel pohvale žirije in drugih udeležencev, obenem pa izkoristil odlično priložnost za pridobitev novih poznanstev med mladimi kuharskimi mojstri z različnih koncev Evrope. Obenem je postal tudi regionalni IGCAT ambasador za podporo lokalnih proizvajalcev in dobaviteljev ter spodbujanje inovativnih pristopov k pripravi tradicionalnih jedi, z namenom trajnostnega razvoja in prihodnosti gastronomije. 

Vabimo vas k ogledu video posnetka, ki je bil pogoj za udeležbo na tekmovanju.

Kjer se srečata tradicija in sodobnost

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki