Poslovno srečanje v hotelu Radisson Blu Plaza v Ljubljani

Šolska turistična agencija KULT316 krepi sodelovanje

Turistična organizacija Mestne občine Novi Sad je 20. septembra 2023 v hotelu Radisson Blu Plaza v Ljubljani organizirala poslovno srečanje, na katerem sta sodelovala slovensko in srbsko turistično gospodarstvo. Srečanja se je udeležila tudi Jolanda Obrenović Mitev, vodja naše Šolske turistične agenicje KULT316. Predstavniki novosadskih hotelirjev in agencij so se s turističnimi agencijami, hotelirji in vodniki dogovarjali o novih poslovnih priložnostih, vse z namenom povečanja števila turistov, ki potujejo iz Ljubljane, pa tudi iz vse Slovenije, v Novi Sad in obratno.

Podatki Statističnega urada Republike Srbije kažejo, da je leta 2022 v Novem Sadu bivalo skoraj 220.000 turistov, ki so ustvarili več kot 560.000 prenočitev, s čimer je v tem segmentu podrl rekord iz leta 2019. Novi Sad je v prvih šestih mesecih letos po istem viru obiskalo več kot 110.000 turistov, ki so zabeležili 274.771 prenočitev, kar predstavlja nadaljevanje trenda rasti.

Samo lani je naše mesto obiskalo blizu 10.000 turistov iz Slovenije, kar jih je uvrstilo na četrto mesto po izvorni državi turistov, takoj za obiskovalci iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Ruske federacije. Po drugi strani pa je število prenočitev slovenskih turistov v Novem Sadu lani znašalo 21.345.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki