Na BIC Ljubljana smo gostili chefa Uroša Gorjanca

Gostili smo chefa Uroša Gorjanca iz gostilne Krištof, ki je nagrajena Krištof z zeleno Michelinovo zvezdico.

Na praktično vajo prvega letnika programa gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli smo tokrat povabili chefa Uroša Gorjanca, vodjo kuhinje v Gostilni Krištof s Predoselj pri Kranju. 

Uroš Gorjanc je kot protokolarni kuhar svoje znanje in izkušnje pridobival v protokolarni kuhinji na Brdu pri Kranju v kateri se je dodobra spoznal z različnimi trendi kulinarike. Bil je tudi član slovenske kuharske reprezentance. Njegovo znanje so prepoznali tudi v tujini, tako je bil več let Chef v rezidenci turškega in finskega veleposlanika v Sloveniji. Sedaj pa lahko jedi izpod mojstrstva njegovih rok poskusite v Gostilni Krištof, ki je nagrajena z Zeleno Michelinovo zvezdico. 

Zelena Michelinova zvezdica je namenjena podpori in spodbudi trajnostnih praks v kulinariki, ki izpostavlja kuharske mojstre, ki se zavzemajo za ohranjanje okolja. Michelinova zvezdica poudarja pogum in iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks v vsakodnevnem delu, sodelovanju z okoljsko osveščenimi proizvajalci surovin, ravnanju z odpadki. Mojster Gorjanc je z dušo in telesom predan tako slovenski kot svetovni gastronomiji.

Študentje so po njegovih natančnih navodilih pripravili in postregli inovativne, nadvse zanimive in okusne jedi. 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki