Prostovoljci BIC Ljubljana 2023

Zaključno srečanje prostovoljk in prostovoljcev BIC Ljubljana: Neprecenljiv prispevek mladih za skupnost

22. junija 2023 je na BIC Ljubljana potekalo izjemno zaključno srečanje, namenjeno prostovoljkam in prostovoljcem, ki so v preteklem šolskem in študijskem letu nesebično prispevali svoj čas in trud. Prijetno vzdušje je bilo napolnjeno z zahvalami, veselim glasbenim vzdušjem, gosti iz doma starostnikov Fužine, pogostitvijo in slavnostnim govorom posebnega gosta, dr. Jožeta Ramovša. Posebno pozornost smo letos namenili medgeneracijskem prostovoljstvu.

Letos več kot 2000 prostovoljskih ur

Zbrane je pozdravila Tanja Kek, koordinatorica prostovoljstva na BIC Ljubljana, koordinatorice prostovoljstva, Tanja Gregorec za Višjo strokovno šolo, Darja Rizmal za Gimnazijo in veterinarsko šolo ter Mojca Mekiš za Živilsko šolo pa so s ponosom podelile zahvale dijakom in študentom za njihov prispevek. Naši mladi prostovoljci so se izkazali z izjemno predanostjo in skupaj v šolskem in študijskem letu 2022/2023 opravili več kot 2000 prostovoljskih ur. S prostovoljci so svoje misli delile tudi dijakinje in študentke.

Medgeneracijsko prostovoljstvo letos v ospredju

Prostovoljke in prostovoljci so prejeli tudi posebno zahvalo za njihovo celoletno sodelovanje s stanovalci doma starostnikov Fužine. Predsednica stanovalcev, Lidija Livek, jim je prebrala zahvalno pismo, v katerem je izrazila hvaležnost za njihovo podporo ter se posebej zahvalila za slastno torto velikanko.

Pomen prostovoljstva v sodobnem svetu: "biti" je enako pomembno kot "imeti"

Gost in slavnostni govornik zaključnega srečanja prostovoljcev na BIC Ljubljana je bil izr. prof. dr. Jože Ramovš, priznani antropolog in socialni delavec ter predstojnik inštituta Antona Trstenjaka. V svojem govoru je izpostavil izjemno pomembnost prostovoljstva v sodobnem hitrem in materialnem tempu življenja. Poudaril je, da je poleg pomembnosti "imeti" enako, če ne celo pomembnejše, "biti". Biti človek sočloveku, je bistvo prostovoljstva. Kot nasvet za vzpostavljanje izpolnjujočih odnosov med ljudmi je prostovoljkam in prostovoljcem podal tudi dragocen nasvet. Priporočil je vzpostavljanje poglobljenih pogovorov, ki bi se odvijali vsaj pol ure na teden, pri čemer bi se posamezniki posvetili vsaki generaciji - tako mlajšim, srednji generaciji kot tudi upokojencem. Ta pristop, ki spodbuja medgeneracijsko izmenjavo in dialog, lahko prinese izjemno pomembne plodove v oblikovanju trdnejših vezi med ljudmi ter obogati naše življenje v hitrem in materialno usmerjenem svetu.

Glasbeno presenečenje in pogostitev šolske kuhinje

Po koncu uradnega dela zaključnega srečanja so prostovoljci in gostje nadaljevali s prijetnim neformalnim druženjem. V ozadju se je razlegalo melodično igranje harmonike, saj je dijakinja Klavdija Cerar s svojim glasbenim talentom prispevala k veselem vzdušju. Šolska kuhinja BIC Ljubljana pa je, kot vedno, izvrstno poskrbela za okusno pogostitev.

BIC Ljubljana: Več kot desetletje predanega prostovoljstva. Več kot 160 prostovoljk in prostovoljcev

Prostovoljstvo na BIC Ljubljana uradno deluje že od leta 2014, kot je postalo del slovenske mreže prostovoljskih organizacij, a je bilo že pred tem prisotno v neformalni obliki. V letošnjem šolskem letu 2022/2023 je 140 prostovoljcev dijakov in študentov ter 20 mentorjev sodelovalo v številnih aktivnostih, med katerimi so izstopala medgeneracijsko povezovanje, medvrstniška pomoč ter skrb za okolje, sočloveka in živali. Skupaj so ustvarili močno povezano in dejavno prostovoljsko skupnost. Izjemna hvala vsem dijakom, študentom in mentorjem!

POSTANITE PROSTOVOLJKA ALI PROSTOVOLJEC

Vse, ki želite postati prostovoljci ali prostovoljske na BIC Ljubljana vabimo, da se jeseni, z novim šolskim in študijskim letom vključite v naše aktivnosti kot prostovoljci ali mentorji. Več informacij je na voljo tukaj. 

Hvala, ker ste!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki