Lara Šoštar Pribožič BIC Ljubljana

Študentka Lara se je na tekmovanju v mešanju koktajlov kot edina študentka med profesionalnimi barmani uvrstila med finaliste!

V torek 13. 6. 2023 se je v Kranju v Klubar-ju odvijal edinstven dogodek. Na enem mestu so se zbrali najboljši slovenski barmani, ki so tekmovali za zavidljivo titulo: »Citadelle True Originals«, naziv ki je zmagovalcu prinesel Citadelle gin v svoji večji različici 1,75l ter potovanje v Francijo, kjer bo zmagovalec v organizaciji podjetja Maison Ferrand spoznal mesto Pariz v popolnoma drugi luči.

Na tekmovanju je med finalisti sodelovala tudi naša študentka BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, Lara Šoštar Pribožič pod mentorstvom predavatelja Boštjana Humskega. Bila je edina študentka med profesionalnimi barmani in se uvrstila v finale. Čestitamo!

Priča smo bili mojstrskim in inovativnim sposobnostim naših barmanov. Dogodek je bil paša za oči in brbončice. Koktajle so mešali z družino Citadelle ginov, proizvajalca Maison Ferrand, ki je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev butičnih žganih pijač iz Francije.

Zmagovalno titulo je na koncu prejel 25-letni Gal A. Pilko, ki je svoj Citadelle True Originals koktajl poimenoval 'Peach, don’t kill my vibe'.

Strokovno komisijo so sestavljali trije člani: Kevin Kos, Jan Križaj in Aleksandra Lavrova, predstavnica podjetja Maison Ferrand. Komisija je ocenjevala tehnične sposobnosti in prezentacijo ter okus, izgled, kreativnost. V finalnem delu tekmovanja se je ocenjevalo tudi vtis, trajnostne prakse in objava na socialnem omrežju. Tekmovalec je lahko prejel kazenske točne v kolikor je prekoračil dogovorjeni čas, je bil kozarec prepoln ali preprazen ali ni upošteval receptur.

Družili smo se tudi s posebno gostjo, ljubiteljico zgodovine in okusov. Osebo, ki vsakemu prirase k srcu. Sommelierko, ustanoviteljico akademije za žgane pijače Spirit academy, Majdo Debevc.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki