MEPI na BIC Ljubljana

Program MEPI: dijaki Gimnazije in veterinarske šole so s pomočjo kompasa, zemljevida in svojih spretnosti prnočili zunaj, si pripravili topel obrok in prehohodili vse kontrolne točke na 26 km trasi.

Na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli podpiramo osebnostni razvoj naših dijakov na različne načine, tudi z izvajanjem MEPI-mednarodnega priznanja za mlade. Del podvigov za pridobitev priznanja na bronastem nivoju je tudi "odprava"; dijaki morajo s pomočjo kompasa, zemljevida in svojih spretnosti priti do vseh kontrolnih točk na 26 km trasi, prenočiti zunaj ter nekje vmes pripraviti in pojesti topel obrok. Vse kar potrebujejo morajo nesti v nahrbtnikih s seboj. Mnoge bi izziv prestrašil, četverica iz 3. in 2. letnikov iz programa tehniške gimnazije in veterinarski tehnik/ca se je 19. 5. 2023 kljub vremenski napovedi, nasmejana odpravila na pot!

Po lastnem planu so si sami sestavili prenočišče in kvalitetno spali še dolgo v jutro. Čez vikend so prehodili kar nekaj km več, kot je bilo načrtovano, ker so nekajkrat zašli, a jim niti to, niti dve plohi med potjo, ni vzelo dobre volje. Prijateljsko so premagali vse ovire, naredili kakšen preval, spust po blatnem klancu in pojedli ogromno čokolade, da so v soboto ob 21. uri prišli do cilja. Polni elana se že veselijo kvalifikacijske odprave, ki jih čaka čez slab mesec. Čestitamo!

Program MEPI je program osebnega razvoja mladih, v katerem mladi uživajo, se spopadajo z izzivi in so za to nagrajeni. Program mlade spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, katerega način izkoriščanja močno vpliva na to, v kakšno osebo se bo mladostnik razvil.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki