Vrhunski rezultati študentov BIC Ljubljana na 16 th G&T CUP BLED

Vrhunski rezultati študentk BIC Ljubljana na 16. G&T CUP BLED

Na mednarodnem barmanskem tekmovanju G&T Cup Bled 2022, ki v marcu 2022 v okviru mednarodnega združenja evropskih hotelirskih in turističnih šol AEHT poteka na čudoviti terasi Vile Bled, je sodelovalo 25 tekmovalcev iz 11 šol in 7 držav (Slovenija, Latvija, Italija, Nizozemska, Avstrija, Hrvaška, Malta). Med tekmovalci sta bili tudi Lana Kokl in Lara Šoštar Pribožič, obe študentki gostinstva in turizma BIC Ljubljana, ki sta tekmovali pod mentorstvom Boštjana Humskega.

Lara Šoštar Pribožič je s svojim nastopom in koktajlom PERKMANDELC osvojila nagrado za BEST TECHNICAL WORK AWARD in 3. mesto.

Lana Kokl pa je s svojim nastopom in koktajlom DRAGON ROSE prejela nagrado za  BEST SPEED ROUND COMPETITOR. 

BIC Ljubljana pa je prejel nagrado za BEST SCHOOL AWARD. 

Tekmovanje je potekalo v angleškem jeziku in je bilo sestavljeno iz dveh delov, in sicer so morali tekmovalci v prvem delu pripraviti zgodbo na osnovi mističnega bitja iz lokalnega okolja in pripraviti lastno kreacijo koktajla, kjer se je ocenjevala strokovna priprava koktajla, okus koktajla in prezentacija zgodbe v angleškem jeziku. Samo 12 študentov se je uvrstilo v drugi krog, kjer pa so izžrebali 3 svetovne koktajle, za katere so morali poznati recepture in jih pripraviti v pičlih 4 minutah. 

Zahvaljujemo se organizatorju Višji strokovni šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled za odlično organizacijo tekmovanja!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki