Spoznavni tabor v Elerjih

Dijaki 4. letnika v programu naravovarstveni tehnik/ca BIC Ljubljana, Živilske in naravovarstvene šole od 23. 10.  do 27. 10. 2023 prirejajo spoznavni tabor v Elerjih za 1. letnike v programu naravovarstveni tehnik/ca BIC Ljubljana, Živilske in naravovarstvene šole. Spremljajte njihove aktivnosti!

DAN 1

Danes smo začeli s spoznavnim taborom za oddelek 1. nt. V vasi Elerji smo pomagali pri ureditvi okolice Centra Sonček. Dijaki so se zagreto lotili urejanja konjskega hleva ter popravila ograje okoli zunanjih pašnikov. Popoldne so dijaki 4. letnika za mlajše kolege pripravili raznolik program preživetja v naravi, ki je vključeval postavljanje bivakov, natančno merjenje z lokom, osvežitev znanja prve pomoči in umetnost kurjenja ognja. Zvečer so priredili druženje preko socialnih iger in tekmovanja med skupinami. Dan smo zaključili prijetno utrujeni in v pričakovanju naslednjega dne.

DAN 2

Kljub temu, da smo se zbudili v jutro brez sonca, smo po zajtrku zagrizeno nadaljevali z delom v Centru Sonček. Dijaki so s skupnimi močmi uredili zelenjavni vrt, zidali suhozid in popravili nadsrešek v konjski ograji. Po kosilu in zasluženem počitku so dijaki četrtih letnikov pripravili orientacijo, kjer so mlajši kolegi preizkusili usvojeno znanje prvega dne. V večernih urah je bil na sporedu še krst prvih letnikov, s katerim so bili še uradno sprejeti med starejše kolege.

DAN 3

Tretji dan so se po zajtrku v Elerjih pridružili še dijaki 1. n oddelka. Dijaki četrtih letnikov so se odpravili na izlet v Koper, za prve letnike pa je svetovalna služba pripravila povezovalne delavnice, ki so odličen način za krepitev medsebojnih odnosov, saj spodbujajo timsko delo, komunikacijo in reševanje problemov. Dijaki so zaključili spoznavni tabor obogateni z nepozabnimi spomini, novimi spretnostmi ter trajnimi prijateljstvi.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki