Od pekovskih mojstrovin do sladoleda – študenti živilstva in prehrane na strokovni ekskurziji po Italiji

Od pekovskih mojstrovin do sladoleda – študenti živilstva in prehrane na strokovni ekskurziji po Italiji

V zgodnjih urah 24. 1. 2024 smo se s študenti 1. letnika programa živilstvo in prehrana iz BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, odpravili na tridnevno strokovno ekskurzijo v Italijo, kjer smo si s strokovnega področja živilstva in prehrane ogledali sejem SIGEP v Riminiju ter tematski park FICO. Na poti pa smo si ogledali še San Marino, Rimini in Bologno.

Naša prva postaja za mejo se torej ni nahajala v Italiji, temveč v peti najmanjši državi na svetu; San Marino, mestni državi, katere jedro se nahaja dobrih 10 km od obale in na 739 metrih nadmorske višine. Tam smo si ogledali Kamnosekov kamnolom, kjer se dogajajo razne prireditve, med drugim tudi lokostrelske, po katerem je San Marino znan, v hladnejših obdobjih pa občasno v njem tudi naredijo drsališče. Ogled smo nadaljevali v mestni hiši, kjer je sedež Glavnih regentov San Marina, to sta izvoljena predstavnika države, katerih mandat traja le pol leta. Vodenje po glavnem mestu smo zaključili v Baziliki San Marina in se po prostem času napotili v hotel.

Drugi dan smo začeli z obiskom sejma SIGEP v Riminiju, ki je najpomembnejši mednarodni sejem za slaščičarstvo, pekarstvo, sladoled in kavo. Poteka vsako leto v januarju in privabi na tisoče razstavljavcev z vsega sveta. Sejem vedno prikaže najnovejše trende in izdelke v teh panogah. Študenti smo si na sejmu ogledali vse, kar je sejem zanimivega ponujal (od sladoleda in drugih proizvodov, do novih tehnologij, opreme ipd.) in se preizkusili na različnih področjih, prav tako smo lahko ponujena živila degustirali. Dan smo nadaljevali s potjo v Rimini, kjer smo videli Slavolok cesarja Avgusta in kip Julija Cezarja, po kratkem vodenju pa smo dan zaključili s prostim časom pred odhodom v hotel.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki