Vaje študentov gostinstva in turizma v znamenju španske kuhinje

Mediteranska kuhinja je za mnoge raj na zemlji, posebno, če vam je pri srcu raznovrstna in ne pretežka hrana. Španci so ponosni na svojo prehrano in se pogosto pohvalijo, da imajo najboljšo in najbolj zdravo mediteransko kulinariko na svetu ‒ veliko sadja in zelenjave, stročnice, pa tudi dober kruh, testenine, riž, oljčno olje, česen, ribe, morske sadeže, perutnino, drugo meso, različne sire, jogurt in pa seveda vino. 

V šolskih prostorih BIC Ljubljana, Višje strokovne šole so študentje 2. letnika gostinstva in turizma pripravili vajo v znamenju španske kulinarike. Vajo sta pripravila študentka Saša Skornšek (vodja v kuhinji) in študent Vuk Kokan (vodja v strežbi) pod mentorstvom Neli Selan in Boštjana Humskega.

V ritmih španskega flamenka smo okušali rakov koktajl z mangovo omako ter koktajl mango martini. Špansko penino Cava smo postregli ob hrustljavi masleni košarici s kozjim sirom, figovo marmelado ter s slanino iberskega prašiča. V Rioji smo si privoščili kozarec vina Baron de Ley Blanco in pokrovače z romesco omako ter Sangrijo in špansko Paello. Za zaključek popotovanja po Španiji pa smo se ustavili v Andaluziji na kozarcu odličnega Cream Sherrya in Churro Cheesecake.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki