Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

modul slike8

BIC Ljubljana si bom zapomnila po strokovnih predavateljih, njihovi doslednosti glede znanja, predavanja in ocenjevanja. Izredno cenim njihov doprinos k posameznem učnem predmetu – vsak predavatelj ima za svoj predmet pripravljeno literaturo, iz katere se učiš in iz katere je sestavljen izpit. BIC Ljubljana mi je »kot celota« ostal v lepem spominu.

modul slike2

Z višješolskim študijem gostinstva in turizma na BIC Ljubljana sem bil zelo zadovoljen. Zaradi raznolikosti predmetnika sem lahko del predmetov izbiral in si priredil program. Pridobil sem uporabna znanja pri praktičnih vajah, kjer je del vaj potekal pred pravimi gosti v resničnih situacijah. Znanje in veščine, ki sem jih pridobil med študijem, s pridom uporabljam pri sedanjem delu.

modul slike5

Dragoceno je, da v življenju najdeš pravo pot ter da najdeš pravo šolo, ki te bo navdihnila, ki ti bo dala možnost, da svoje znanje nadgradiš, dopolniš ali utrdiš. Zavod BIC Ljubljana, Višja strokovna šola je prav to. Študij je zelo razgiban, poleg rednega pouka ponuja tudi veliko dodatnih brezplačnih izobraževanj in možnosti sodelovanja v različnih projektih. Če bi se še enkrat odločala za študij, bi se ponovno odločila za BIC Ljubljana. Z novim Centrom kulinarike in turizma KULT316 je BIC Ljubljana pridobil še boljše pogoje za kakovosten študij. V KULT316 se namreč študenti učijo v realnem delovnem okolju, se srečujejo z gosti ter opravljajo tudi praktično izobraževanje.

modul slike7

Življenje ni potica ...
... mogoče je kruh!

BIC mi je pokazal pot do navdiha, raziskovanja ter mi dal strokovno znanje, da danes pripravim preko deset ton kruha na dan.

Mojmir Šiftar

Vsak posameznik se lahko odloči za šolanje na katerikoli višji šoli, lahko pa se odloči za šolanje na najboljši višji šoli. Dobri dve leti preživetega časa na BIC Ljubljana sta minili v trenutku, saj pravijo, da ko se človek zabava, čas hitro mine. Vsa znanja in poznanstva, katera sem pridobil v času šolanja, so mi in še vedno so zelo koristna. Na višji strokovni šoli so možnosti neskončne in so lahko omejene le s posameznikovo oziroma študentovo voljo. FB

modul slike

Študij na BIC Ljubljana je bil zame nepozabna izkušnja, poln zanimivih poučnih predavanj, prijaznega osebja in profesorjev, ki so bili vedno pripravljeni svetovati in pomagati. Pridobila sem si širok spekter znanja iz gostinstva, turizma, znanja kar treh tujih jezikov ter wellnessa. Za piko na "i", pa so bile pridobljene delovne izkušnje praktičnega znanja v podjetjih, ki ga je omogočala strokovna praksa."

modul slike3

Odločitev za študij na BIC Ljubljana, smer gostinstvo in turizem, se je zame nedvomno izkazala za pravo. Kot študentka ob delu sem predvsem hvaležna za odličen sistem izrednega študija. Seveda pa je najbolj pomembno uporabno znanje, katerega s sošolci prejemamo s strani odličnih in zanimivih profesorjev. Šola mi omogoča kvalitetno izobraževanje na mojem najljubšem področju. Poleg tega me vzpodbuja, da pridobljeno znanje praktično uporabim ter utrdim, kot bom storila v poletnih mesecih na praktičnem izobraževanju v tujini. Vsem, ki sanjate o karieri v turizmu in gostinstvu, torej študij na naši šoli toplo priporočam.

modul slike6

S študijem živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, VSŠ sem začel l. 2012/13 in ga zaključil z diplomskim delom »Vpliv različnih načinov hmeljenja na senzorične lastnosti piva izdelanega na napravi Speidel's Braumeister«. Pohvalil bi odzivnost kolektiva zavoda za nove predloge, ki smo jih z namenom razvoja novih spretnosti, sledenju trendom podali tudi študenti in pripravljenost pomagati, sodelovati z nami. Kot član študentskega sveta sem vodstvu in svetu zavoda predlagal, da bi v študijske namene začeli razvoj mikropivovarstva in ideja je bila podprta. Zaposlen sem v Pivovarni Union, a se pogosto vračam na BIC Ljubljana, kjer aktivno sodelujem pri razvoju tehnologije mikropivovarstva.

modul slike11

V drugem letniku sem se takoj prijavil za mesto tutorja, ker me tovrstna zaposlitev izredno zanima in rad vidim, ko so študentje že zaradi malih nasvetov zadovoljni. Poleg tega je za našo usmeritev izredno pomembno sklepanje novih prijateljstev in mreženje. Tudi sam sem se ogromno naučil v nekaj srečanjih s študenti. Pridobil sem določene izkušnje o poučevanju, o delu z ljudmi, o vodenju nekega malega predavanja, itd. Želim si, da bi tutorstvo postala neka tradicija druženja, izmenjave znanja in izkušenj na kar-se-da aktiven način.

Urška in Andraž

Poleti 2017 sva sodelovala v projektu Ferfud Duel, kjer sva s food truckom ustvarjala fine grižljaje po celi Sloveniji. Dva meseca kulinaričnega popotovanja sta nama odprla vrata v edinstveno priložnost izobraževanja v znani restavraciji ARZAK s tremi Michelinovimi zvezdicami in več kot 100-letno tradicijo vrhunske kulinarike. Navdušena sva bila tudi nad njihovo organizacijo in celotni potek dela v kuhinji. Prejemanje znanja od chefov kot sta Juan Mari Arzak in Elena Arzak je nekaj, kar si želi vsak mladi kuhar. Vse to sva dosegla s pomočjo in veliko podporo naših predavateljev, staršev in prijateljev, od katerih sva dobila še večjo motivacijo. Res se je vredno izobraževati in sodelovati na različnih področjih, ki ti prinesejo takšne neverjetne izkušnje. Znanje, ki sva ga pridobila v Michelinovi restavraciji, bova z veseljem nadgrajevala in delila naprej.
 
Hvala našemu izobraževalnemu centru BIC Ljubljana in KULT613, ki sta nama dali to možnost.

modul slike13

Menim, da je bil študij gostinstva in turizma na BICu zelo dobra izbira, saj sem osvojila ogromno praktičnih in teoretičnih znanj, ki mi sedaj koristijo tako poklicno kot tudi zasebno. Še večji poudarek pa bi namenila individualnemu pristopu s strani profesorjev in vodstva, kar je ustvarilo možnost za kvalitetno delo, sodelovanje in povezanost, ki ostaja tudi po zaključku študija.

Žiga Zaplotnik

Izobraževanje na BIC Ljubljana me je hitro pritegnilo. Raznolikost in pestrost predavanj, razbijanje monotonosti s terenskimi vajami in ogledi turističnih objektov. Pomoč predavateljev pri izbiri lokacije praktičnega izobraževanja pa sta bila zame ključna za začetek kariere v turizmu.

Andreja Klun

Skozi raznolike učne procese ter zanimive tematske predmete sem pridobila veliko novega in uporabnega znanja s strani predavateljev ter ostalega strokovnega osebja. Z udeležbo na raznih uspešno opravljenih tekmovanjih, ter predstavljanjem šole, sem to znanje še dograjevala. Sedaj del znanja lahko delim tudi s kupci, v naši šolski trgovinici na BIC Ljubljana.

Marta Čemažar

Študij na BIC-u mi je ponudil ogromno paleto različnih znanj, ki so skupaj s praktičnim izobraževanjem odprli ogromno vrat, tudi na drugi strani Atlantika. Dobila sem nove hobije, interese in zanimanja, za katere si pred nekaj leti niti misliti ne bi mogla, poleg tega pa mi vse te izkušnje danes pomagajo pri nadaljnjem izobraževanju in iskanju zaposlitve.

Robert Dumendžič

Izredni študij gostinstva in turizma na BIC Ljubljana je bil prvovrstna in odlična izkušnja, ki jo bom vedno nosil v srcu. Najlepše je bilo, da so mi vsi zaposleni in predavatelji BIC-a ves čas mojega študija dajali občutek pripadnosti. Poleg pridobljenega dragocenega teoretičnega znanja mi je BIC omogočil opravljanje praktičnega izobraževanja v Španiji, kar je bila neprecenljiva izkušnja za opravljanje mojega sedanjega dela kot samostojnega turističnega vodnika. Na podlagi mojega diplomskega dela »Alternativni vodnik po Ljubljani« pa sem pripravil vodič, ki bo izšel kot mobilna aplikacija pri znani francoski založbi.

Blaž ŠvigeljVišješolski študij gostinstva in turizma vidim kot odlično priložnost za odpiranje vrat vsem mladim ljudem, ki si želijo zaposlitve ali ustvarjanja na tem področju. S pridobljenim znanjem in priložnostmi za praktično delo, katere študij ponuja, bodo zagotovo predstavljali kakovosten in izkušen vir za razvoj dejavnosti na vseh področjih, povezanih z gostinstvom in turizmom. Vse študijske izkušnje in znanje sam vsakodnevno uporabljam pri svojem delu, kar je dokaz uspešnega izobraževanja.

Matej KolmaničŠtudij Živilstva in prehrane na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana mi je odprl nova obzorja in razširil znanja na področjih temeljnih naravoslovnih ved, kot tudi uporabnih znanj z Živilsko-prehranske stroke. Prav poseben doprinos k temu so, poleg lastne vedoželjnosti, odlični predavatelji, ki se iskreno trudijo v študentu poiskati najmočnejše atribute in jih predstaviti potencialnim delodajalcem, preko študentskih tekmovanj in pomoči pri izbiri ustrezne učne baze za opravljanje praktičnega izobraževanja.

Poseben utrip življenju na šoli, pa doprinesejo tudi odlično načrtovane obštudijske dejavnosti, ki ob študiju še zaokrožajo možnost profesionalnega razvoja in hkrati nudijo dodaten vir inspiracij za osebnostno rast (tutorstvo, študenski svet, prostovoljstvo, različne delavnice in karierni center).

Sedaj nadaljujem s študijem Prehranskega svetovanja - Dietetike na univerzi na Primorskem in opažam kakovostno podlago v znanju, ki mi jo je pustila BIC Ljubljana. Če bi se še enkrat soočal z odločitvijo za vpis, bi nedvomno izbral VSŠ BIC Ljubljana.

Julija Krenker

Delati v življenju nekaj kar te resnično veseli in izpopolnjuje – temu težko rečem služba. Pa vendar, delo v gostinski dejavnosti je moja služba in izredni študij gostinstva in turizma na BIC Ljubljana mi je omogočil, da razširim svoja znanja na tem področju in jih dnevno uporabljam v poslovnem svetu. Pester predmetnik, zanimive vaje s praktično uporabnostjo, predavatelji, ki so svoje znanje prenašali z veseljem in strokovno, vse to mi je skozi leta študija pomagalo, da sem se na profesionalni ravni še bolj razvila in danes bolj samozavestno ter obogatena z novim znanjem korakam proti novo postavljenim ciljem.

Lea Sterle

Zavod BIC Ljubljana mi je omogočil super izkušnje v programu živilstva in prehrane, v katerega sem vpisana redno, hkrati pa moje predhodno znanje obogatil s sodelovanjem v projektih programa gostinstvo in turizem. Imela sem možnost udeleževanja na mnogih (različnih) tekmovanjih, tako v Sloveniji, kot po svetu in nadgrajevanja znanja v slaščičarstvu. Udeležujem se tudi veliko drugih projektov, kot npr. sobotne delavnice "Mami, oči v soboto kuham jaz!", Odprta kuhinja (mesečno sodelovanje ekipe študentov BIC Ljubljana, VSŠ v nedeljski prilogi Dela – Odprta kuhinja s pripravo jedi po izboru bralcev), Informative ... Zelo sem vesela možnosti, da združujem znanja in izkušnje z obeh programov, saj oba veliko ponujata.

Nika Prezelj

Študij Gostinstva in turizma na BIC-u mi je odprl veliko poti, po katerih stopam naprej v življenju in karieri. Med vsemi stvarmi, ki sem jih doživela med študijem, sem najbolj hvaležna za odnos predavateljev in vseh ostalih zaposlenih do študentov. Dali so nam možnosti, da se dokažemo in razvijemo svoje talente. Med drugim so mi tekom študija omogočili tudi praktično izobraževanje v Španiji, ki je bila ena boljših izkušenj v moji karieri in mi pomagali pri pridobitvi zaposlitve, v kateri neizmerno uživam.

Špela Palčar

Sem Špela Palčar, diplomantka živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli. V času svojega študija sem skupaj z Ano Cerar in Anžetom Marucljem pod vodstvom mentorice Vanje Banko sodelovala pri delavnicah Pasti energijskih pijač, v okviru katerih smo dijakom predstavljali nevarnosti energijskih pijač. V začetnem delu delavnice smo predstavili zgodovino in trženje energijskih pijač, njihove posamezne sestavine ter negativne učinke na človeško telo. Po teoriji smo skupaj z dijaki »po Fehlingovi metodi« določali količino sladkorja v energijskih pijačah različnih proizvajalcev. Dobljene rezultate smo primerjali z napisi na embalaži.

Energijske pijače uvrščamo med brezalkoholne pijače, prvenstveno so namenjene dvigu energije. Najpogosteje imajo dodan kofein, tavrin, glukoronolakton in druge substance. Proizvajalci skušajo najti nove načine, kako približati pijačo čim mlajšim skupinam, saj zakonsko ni določena starostna meja nakupa teh pijač. Zaskrbljujajoče pa je, da energijske pijače promovirajo športniki, ki so pogosto vzor mladostnikom.

Sama sem na to temo opravila tudi diplomski izpit. V svoji diplomski nalogi sem v praktičnem delu določala kofein in sladkor. Odzivi dijakov na delavnice so bili presenetljivo pozitivni, rada bi razširila našo delavnico tudi po drugih šolah in vesela bom, če bi se tudi zaradi našega osveščanja popila kakšna pločevinka energijskih pijač manj.

Andrii

S študijem na BIC Ljubljana Višji strokovni šoli sem našel svoje poslanstvo in svoj poklic. Študij in dodatne možnosti na šoli sem skušal izkoristiti maksimalno, pri čemer so mi veliko pomagali predavatelji. Kljub temu, da sem se v Slovenijo preselil šele na začetku študija ter se šele takrat začel učiti slovenskega jezika, sem s trudom in zagnanostjo uspešno zaključil študij ter se zaposlil v Hotelu Intercontinental.

Emin Tiganj

Vse, kar sem si zaželel v mojih študijskih letih, sem dobil na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli. Vrhunski predavatelji, ki so nam vsak na svoj način predali svoje znanje. Predmeti, ki so življenjsko pomembni in praktični. Izobrazba, ki je zelo iskana in zaželena na trgu. Predvsem pa koristna poznanstva in delovne priložnosti, do katerih sam ne bi mogel priti. BIC Ljubljana je vrhunski primer kakovostnega izobraževanja.