Študent BIC Ljubljana pripravili jedi za astronavte Nase

Bodo Nasini astronavti v vesolju jedli jedi po receptih študentov BIC Ljubljana?

Študenta živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, Anže Jarc in Mark Jeraj pod mentorstvom predavateljice Katarine Smole ter študenta gostinstva in turizma Hana Wolf in Aljaž Ritmanič pod mentorstvom predavatelja Andreja Molka, so se uvrstili v polfinale The Astronaut Culinary Challenge!

Tekmovanje razpisuje ameriška vesoljska agencija NASA. Nanj se lahko prijavijo ekipe s celotnega sveta. Jed zmagovalne ekipe bodo vključili v prehrano astronavtov. Tekmovalci se morajo pri pripravi receptur in jedi držati natančnih zahtev NASE.

Študentje so v prvem krogu tekmovanja pripravili recepture in izračune hranilnih vredenosti za dve jedi, pirine bučne štruklje s puranom in ricotto ter ričet s suhimi hruškami orehi in dimljenim tofujem. Komisijo je prepričal ričet s suhimi hruškami, orehi in dimljenim tofujem.

V polfinalnem tekmovanju, bodo morali s svojo jedjo prepričati desetčlansko komisijo, sestavljeno s strokovnjakov prehrane, živilstva in kulinarike. Navijamo, da se naša ekipa, tudi s pomočjo Mlinotesta uvrsti v finalno tekmovanje, ki bo v mesecu aprila potekalo v Houstonu, Texas, ZDA!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki