Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

NAMEN KULINARIČNIH DELAVNIC

Mlajši in starejši ter ljubitelji kulinarike se boste na kulinaričnih delavnicah seznanili z znanji s področja kulinarike ter pripravljanja jedi za domačo uporabo. Delavnice bodo potekale na zelo zabaven in sproščujoč način, v prijetnem okolju učne kuhinje KULT 316, ob prisotnosti odlične, simpatične kuharice, ki vam bo predala svoja znanja in izkušnje iz sveta kulinarike.
Vsi vemo, da se kuhinja prične s skrivnostjo recepta in začinjeno kuhinjo. Sledi ustvarjanje in zanimiva kombinacija živil. Na koncu pa se kuharsko ustvarjanje konča s pogostitvijo in z uživanjem ob dobri hrani.

TRAJANJE PROGRAMA
Tečaji potekajo na BIC Ljubljana, v Centru kulinarike in turizma KULT 316, na Prušnikovi 74, Ljubljana - Šentvid.

kuhinja KULT

DSC 0302_2

 

 

 

 

 

 

PRIJAVA
Udeleženci se na tečaj lahko prijavite po telefonu 01 / 28 07 609 ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

docxPrijavnica za tečaj

CENA TEČAJA IN PLAČILO
Cena tečaja je 65,00 evrov (z DDV). Tečaj plačate preko plačilnega naloga UPN na transakcijski račun: SI56 0110 0603 0699 941 vsaj tri dni pred pričetkom tečaja. Obvezno navedite sklicno številko -00 2222. Ob prijavi po e-pošti prejmete podatke za plačilo tečaja.
Na tečaj prinesite potrdilo o plačilu. Račun udeležencem pošljemo po pošti.

DARILNI BON

darilni_bon_tecajiV namen obdarovanja smo pripravili darilne bone v vrednosti enega kulinaričnega tečaja. Bone lahko prevzamete v referatu Medpodjetniškega izobraževalnega centra, ali pa vam jih pošlejemo po pošti. Naročite jih na tel. št.: 01 / 28 07 609 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

  

ŠT. UDELEŽENCEV
Udeleženci na tečajih aktivno sodelujejo, zato je v posamezni skupini največ 10 udeležencev.

DELOVNA OBLEKA

Udeleženci naj bodo udobno obuti, imajo naj predpasnik ter spete lase. Na tečaju udeleženci dobijo pokrivalo za lase.

 

Naslov tečaja Vsebina tečaja
Slike s tečaja

Ribje jedi
10. maj 2017 - sreda od 16 do 21 ure

 

 

Kuharska delavnica z
Neli Selan

  • avokadov namaz s svežim lososom na opečenem kruhu
  • solata iz morskih sadežev
  • ajdov blin s hrenovo peno in prekajeno postrvjo
  • file bele ribe z mlado blitvo in pinjolami v škrniclu
  • ribji burger
 

Priprava jedi v zelo kratkem času
12. april 2017 - sreda od 16 do 21 ure

 

 

Kuharska delavnica z

Neli Selan

  • polnozrnati krekerji s sirnim namazom, svežo kumaro in opečenimi gamberi,
  • zapečene tortilje v pečici,
  • pečena zelejava z mladim krompirjem in svinjsko ribico zavito v panceto,
  • losos v medeni srajčici s sladko zelenjavo.
 

Italijanske jedi
15. marec 2017 - sreda od 16 do 21 ure

 

 

Kuharska delavnica z

Neli Selan

  • pečeni jajčevci s paradižnikom in mocarelo na posteljici polente in jagodne omake
  • ocvrti kalamariz omako iz pečenega česna in limete
  • Milanska rižota
  • domači njoki s pestom in repki kozic
  • pehtranova panna cotta z malinovim prelivom
 

Koruzne jedi
15. februar 2017 - sreda od 16 do 21 ure

 

 

Kuharska delavnica z 
Neli Selan

  • solatni krožnik s pečenim piščancem, avokadom, češnjevim paradižnikom in hrustljavo koruzno tortiljo
  • pečena polenta s sotirano mlado špinačo in rezino hladnega roastbeefa
  • zabeljena polenta
  • polentina pizza s češnjevim paradižnikom, mozzarello in brokolijem
  • koruzna potica s čokolado
 

Pekoče jedi
28. januar 2017 - sobota od 9 do 14 ure

 

Kuharska delavnica z

Neli Selan

  • ramstek s čilijem, kavo, koriandrovimi semeni in gorčico, mlada solata
  • pekoča cvetačna kremna juha
  • pikantni piščanec v panko drobtinah
  • maslene košarice z jabolčnim čatnijem
 

Štruklji

7. maj 2016

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Slani štruklji,
  • Sladki štruklji,
  • Kvašeni štruklji,
  • Pečeni štruklji.
 

Sladke in slane pite

9. april 2016

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Pita s špinačo in češnjevcem,
  • Pita z bučo in korenjem,
  • Pita z jurčki in orehi,
  • Sirova pita,
  • Grška pita,
  • Limetina pita,
  • Rabarbarina pita.
 

Mehiška hrana

12. marec 2016

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Chili con carne,
  • Enchilados,
  • Ensalada,
  • Salsa omaka,
  • Asado,
  • Quesadilija,
  • Takosi,
  • Mehiški fižol,
  • Dresingi,
  • Stiky fingers.
 Slike

Ribe in morski sadeži

16. januar 2016

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Postrv s koromačevo - kokosovo omako,
  • Losos z avokadom,
  • Brancin v škartocu,
  • Ribja nabodala s pomarančo,
  • Kozice s pehtranovo omako,
  • Solata nicoise,
  • Čolnički,
  • Sardele v trtnih listih.
 Slike

Slovenske jedi

5. december 2015

 

Kuharska delavnica z
Petom Hvalcem

  • Všenat zelje,
  • Blovška kavla,
  • Kostelske hrge,
  • Kozjanska kruhova potica,
  • Šfojaka,
  • Goriški golaž.
 Ni bil izveden

Testeninske jedi

21. november 2015

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Odprta lazanja,
  • Ravioli,
  • Idrijski žlinkrofi z bakalco,
  • Stufatu,
  • Rženi trganci,
  • Kaneloni z govedino in špinačo,
  • Marelični narastek.
 Slike

Mesne jedi in omake

10. oktober 2015

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Piščančje prsi z bučnim pirejem,
  • Bearneška omaka,
  • Lonec s puste,
  • Mesno nabodalce s steklenimi špageti,
  • Svinjina s hruškami in gorgonzolo,
  • Sivkina holandska omaka,
  • Papazjanija.
 Slike

Solate in prigrizki
Sobota 30. 5. 2015

 

Kuharska delavnica z
Dušanom Božičem

  • Kolumbijska solata,
  • Traviški radič s pršutom,
  • Beluši s kolandsko omako,
  • Avokado z radičem,
  • Stebelna zelena z jabolki,
  • Špinača s pomarančami,
  • Norveška solata,
  • Mehiška solata,
  • Sladki korenček v solati,
  • Solata z dimljenimi račjimi prsmi,
  • Porovi zvitki z lososom,
  • Suhe slive v srajčki iz slanine.
 

Krompirjeve jedi
Sobota: 18. 4. 2015

 

Kuharska delavnica z
Dušanom Božičem

  • Krompirjeva juha,
  • Krompirjeva enolončnica,
  • Madžarski krompirjev golaž,
  • Rosti krompir s piščančjimi fileji,
  • Krompirjev narastek,
  • Alzaška pojedina,
  • Krompirjeve rolade,
  • Kmečki krompirjev zajtrk,
  • Krompirjevi cmoki s slivami,
  • Krompirjeve hruške,
  • Krompirjeve košarice,
  • Krompirjeva solata z rukolo.
 Slike

Bučne jedi
Sobota: 28. 3. 2015

 

Kuharska delavnica z
Dušanom Božičem

  • Bućkin karpacio,
  • Juha iz buč in semen,
  • Štruklji iz buč,
  • Bučni ponvičnik z jogurtovo omako,
  • Bučni narastek s paradižnikovo smetano,
  • Pirini in bučni polpeti s karameliziranim korenčkom,
  • Bučna enolončnica z govedino,
  • Bučni zavitek.
 

Vegetarijanska hrana
Sobota: 7. 2. 2015

 

Kuharska delavnica z
Petrom Hvalcem

  • Paradižnikova pogača,
  • Jajčevcev tahini,
  • Zvitki kitajskega zelja,
  • Zelenjavna enolončnica s peteršiljevim pestom,
  • Ohrovtove culice z orehi,
  • Zelenini zrezki s kostanjevo kremo,
  • Zelenjavna kvinota,
  • Ocvrti krompirjev burek Indija,
  • Korenjeva juha s karijem,
  • Kruh in avocado s paradižnikovo kremo.
 Slike

Tematska kuharska delavnica
Sobota: 6. 12. 2014

 

Kuharska delavnica z 
Dušanom Božičem

  • Priprava mesa za karpačo,
  • Piščančje prsi sous - vide,
  • Polnjene piščančje kračke s špinačo,
  • Piščančja rolada z jurčki,
  • Štruklji brez testa,
  • Prosena kaša s suhim sadjem in skuto,
  • Sezonska solata s prelivi (peteršiljev, pesin, sezonski, jogurtov),
  • Creme brulee pasijonka.
 Slike

Hladni bife, hitra in izvirna pogostitev za vaše goste
Sobota: 22.11.2014

 

Kuharska delavnica z 
Dušanom Božičem

  • Angleško pečen roastbeaf z rdečo waldorfsko solato,
  • Vittello tunatta,
  • Dimljena račja prsa s hrenovo peno,
  • Kozje krogljice z orehi, pistacijo in bučkami,
  • Marinirani sušeni paradižniki z mocarelo in baziliko,
  • Frittule s pršutom, kaprami in sardelnim filejem,
  • Sezonska solata z roqefottom, orehi in medom,
  • Rakci v tempuri,
  • Jetrca s slanino,
  • Ocvrta špinača, feta in vlečeno testo
Slike

Okusi in vonjave po Aziji
Sobota: 18.10.2014

 

Kuharska delavnica z 
Dušanom Božičem

  • Govedina po kitajsko z riževimi rezanci,
  • Piščančji satay (Tayland) z basmati rižem,
  • Cesarska riba (Tayland),
  • Sladko kisla omaka,
  • Goveja nabodala z arašidno omako (Indonezija) in basmati riž,
  • Piščančja tikka v voku (Indija) riž,
  • Palačinke z lumpia nadevom (Filipini),
  • Arašidna omaka.
 Slike

Arhiv Kuharskih delavnic