tečaji in usposabljanja

Tečaji in usposabljana na BIC Ljubljana

Ljubitelji kulinarike se na kuharskih delavnicah vsak mesec naučijo pripraviti jedi različnih tematik. Udeleženci na tečaju aktivno sodelujejo, zato je njihova kuharska izkušnja še slajša. Delavnice potekajo na zabaven način, v prijetnem okolju učne kuhinje Centra kulinarike in turizma KULT316, ki deluje pod okriljem BIC Ljubljana. Tečaje vodi Peter Hvalec, ki tečajnikom s svojimi bogatimi izkušnjami predaja svoja znanja in izkušnje iz sveta kulinarike.

Več o tečaju, terminih izvedbe in prijavi na tečaj preberite tukaj.

Slaščičarski in pekovski izdelki iz pod rok naših vrhunskih, izkušenih mojstrov slaščičarstva in pekarstva, vas popeljejo v čudoviti svet okusov. Slaščičarske delavnice izvaja priznana slaščičarka Alenka Kodele, avtorica številnih knjig in dobitnica mednarodnih priznanj, pekovske delavnice pa Mišo Kolar in Gregor Žagar, učitelja praktičnega pouka na BIC Ljubljana. Spoznali boste torte, kolače, potice, makrone, peciva, panakote, sladice v čašah, praznične sladice, dekoracije, presne sladice, pekovsko pecivo, kruh, in še veliko več.

Več o tečaju, terminih izvedbe in prijavi na tečaj preberite tukaj.

Osnovni kuharski tečaj Kuharske iskrice je namenjen vsem, ki želijo usvojiti osnovna kuharska znanja in se naučiti osnovnih kuharskih tehnik. Udeleženci spoznajo kuharske pripomočke, se naučijo številnih načinov mehanske obdelave, spoznajo postopke za toplotno obdelavo živil ter primernost postopkov za pripravo različnih živil, upoštevajoč načela zdrave prehrane. Spoznajo tudi različna živila, njihovo shranjevanje ter uporabnost. Po končanem tečaju tečajniki znajo pripraviti številne jedi, med drugim nadevanega pečenega piščanca, mesne omake, pečeno postrv, polnozrnat kruh, domače široke rezance, pražen krompir, različne rižote, zelenjavne priloge, steake in sladice.

Več o tečaju, terminih izvedbe in prijavi na tečaj preberite tukaj.

Na otroških kulinaričnih delavnicah se otroci seznanijo z različnimi živili in načini kako ta živila uporabiti. Spoznajo se z osnovnimi kuharskimi postopki, pripomočki ter pridobijo osnovne spretnosti za pripravo enostavnih jedi. Vse jedi, ki jih otroci pripravijo, tudi postrežejo na lično pogrnjene mize, saj se naučijo tudi priprave pogrinjka z vsemi dodatnimi elementi.

Več o tečaju, terminih izvedbe in prijavi na tečaj preberite tukaj.

Na Mali šoli varjenja piva udeleženci spoznajo surovine za izdelavo domačega piva, različne stile in vrste piva ter opremo za craft pivovarje. S pomočjo mentorjev nato sami varijo pivo na napravi Brewiks in Braumeister v Šolski mikropivovarni BIC Ljubljana in si pridobijo vse veščine za samostojno izdelavo piva. Izdelajo tudi pivsko pekovsko pecivo in se udeležijo vodene degustacije različnih vrst piva in pivskega pekovskega peciva.

Več o tečaju, terminih izvedbe in prijavi na tečaj preberite tukaj.

Na BIC Ljubljana vam ponujamo tri veterinarske tečaje. Udeležite se lahko tečaja Usposabljanje članov društev in poslovodstev organizacij, ki na področju zaščite živali deluje v javnem interesu, tečaja Oskrbnik živali in tečaja Oskrbovalec živali.

Več o tečaju, terminih izvedbe in prijavi na tečaj preberite tukaj.

Za zaposlene ponujamo brezplačna usposabljanja s področij živilstva, prehrane, gostinstva, in turizma, računalništva in jezikov. Brezposelnim ponujamo jezikovne tečaje, tečaje računalništva, kuharstva, pekarstva in slaščičarstva in tečaj s področja sistema HACCP in zagotavljanje varne hrane. Brezplačno usposabljamo tudi mentorje na deloviščih, ki želijo pridobiti pedagoško-andragoško usposobljenost za delo z dijaki na praktičnem usposabljanju in/ali s študenti na praktičnem izobraževanju na delovišču.

Več o usposabljanjih, terminih izvedbe in prijavi na usposabljanja preberite tukaj.

#bicljubljana

    Ostanite v stiku,
    prijavite se na našo listo

    BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

    Pravno obvestilo Piškotki