Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Mobilnost dijakov

Desktop6Dijaki BIC Ljubljane, Živilske šole so v okviru mobilnosti in programa Erasmus+ pravkar v Franciji. V prvemu dnevu so se že seznanili z delovnimi mesti in glavnimi znamenitostmi mesta Le Puy-en-Velay. Spremljajte njihovo strokovno izobraževanje tudi na njihovem blogu.

Skupinske slike_GranadaZ veliko hitrostjo se bliža naša vrnitev v Slovenijo. Za zaključek mobilnosti je danes 17. 12. 2016 nekaj dijakov odšlo v Jaen, nekateri pa so si ogledali mesto Granado in njene znamenitosti.
V Jaenu smo si ogledali muzej v katerem je bila razstava o zgodovini pridobivanja oljčnega olja in orodju, ki so ga uporabljali pri tem. Obiskali smo tudi katedralo v kateri so bile postavljene velike jaslice. Sprehodili smo se po mestu, kjer smo srečali veliko več mladih ljudi kot v Martosu.

Preberite več: Mobilnost – Španija, Martos (13. dan)

1216. 12. 2016 smo se dijaki še zadnjič odpravili na svoja delovna mesta, izjema so bili le dijaki, ki bi morali iti na plantažo oljk, vendar so zaradi slabega vremena ostali doma. Za njih je bil organiziran pohod do bližnjega hriba. Po kosilu se je na delo v proizvodnjo olja odpravila še ena skupina živilsko-prehranskih tehnikov in kot zadnji zaključili praktično usposabljanje v Martosu.

Preberite več: Mobilnost – Španija, Martos (12. dan)