Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

eTwinning logoeTwinning je skupnost za evropske šole, ki nudi platformo zaposlenim (učiteljem, ravnateljem, knjižničarjem itd.), ki delajo v šoli v eni izmed evropskih držav, ter jim omogoča komunikacijo, sodelovanje, razvijanje projektov, izmenjavo... Skratka, počutijo se del najbolj vznemirljive učne skupnosti v Evropi.
Akcija eTwinning spodbuja sodelovanje evropskih šol s pomočjo informacijskih in komunikacijskih tehnologij (ICT), tako da nudi podporo, orodja in storitve, ki šolam poenostavljajo oblikovanje kratkoročnih in dolgoročnih partnerstev na katerem koli predmetnem področju.


Tudi naša šola se bo v šolskem letu 2015/16 priključila eTwinning skupnosti šol. Sodelovali bomo v dveh projektih. Prvi, ki poteka v sodelovanju s turško srednjo šolo Muhittin Güzelkılınç Anadolu Lisesi, se imenuje Eurowanderers ali Popotniki po Evropi. V tem projektu bomo spoznavali razlike v kulturi, hrani, glasbi, jeziku, sestavljen pa je iz treh delavnic, ki bodo potekale oktobra, novembra in decembra 2015. Drugi projekt, v katerem sodelujemo s francosko srednjo šola LP Gustave Eiffel, REIMS, pa se imenuje Young European Talent Contest ali Bitka talentov. V tem projektu bodo sodelovali dijaki triletnih programov, ki nam bodo skozi poučne kratke filme pokazali izdelavo različnih dobrot, ki jih ustvarjajo v delavnicah. Projekt bo potekal do aprila 2016. Koordinatorica projekta za BIC Živilsko šolo bo Sandra Horvatić.
Spremljajte dogajanje na naši spletni strani, kjer bomo objavljali posnetke, slike in novičke o projektih!


009022