Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

eTwinning projekti

95Tako, pa smo prišli do konca šolskega leta. Gotovo vas zanima, kaj vse je počela ekipa Healthy U od zadnjih novičk  do zdaj – MARSIKAJ 😄
Ker smo radi v vlogi Jamie Oliverja ali pa Gordon Ramsaya, smo posneli tri kratke videoposnetke. Iz njih  se lahko naučite, kako pripraviti:
Jabolčni zavitek: pripravila Barbara Beganovič (2.sp),
Čokoladne rezine s sezamom: pripravile Patricija Maček, Anja Jeraj in Špela Jerman (1.sm),
Malo pletenko in pleteno makovko: pripravili Sandi Husič, Aljaž Kastelic in David Vodišek (2.sp).

Preberite več: eTwinning novičke - junij 2017

voscilo eTwinnerjevTudi ekipa eTwinnerjev se poslavljamo za letos in vam voščimo vesel božič ter zdravo, srečno in polno smeha novo leto 2017.

Živjo, pa smo spet nazaj!
V času ko se nismo 'brali', smo bili zelo pridni in vam posledično predstavljamo novosti:
Torej, projekt Eurowanderers se nadaljuje s polno paro. Čakata nas še dve delavnici:
• A day in your city: fotografiranje in snemanje vsakodnevnega utripa, dijaki objavljajo material v spletni učilnici, zaključek s kvizom in foto knjigo (april 2016)
• Language work-shops: udeleženci se na podlagi osnovnih fraz učimo jezika partnerskih držav (maj 2016)
Projekt bomo zaključili konec junija 2016, zato le pridno spremljaj novičke.

Preberite več: eTwinning novičke - april

25Tako je, nazaj smo, polni elana in novih idej. Sezono eTwinning odpiramo z novim, 'zdravim' projektom z naslovom HEALTHY U, kjer se bomo ukvarjali s pomembnostjo zdravega prehranjevanja in vplivom družbe na prehranjevalne navade.
V projektu sodelujemo s tremi šolami iz Turčije ter Portugalske. Spet se bo veliko dogajalo, saj bo projekt potekal do konca šolskega leta, tako da nikar ne zamudi svežih novičk in zanimivih novosti. Ena od teh je eTwinning kotiček, ki te čaka v avli pred zbornico. Pripravljamo pa še nekaj zelo posebnega, novega, presenetljivega, neobičajnega ...

Preberite več: eTwinning novičke - november 2016

EUROWANDERERS projekt
Eurowanderers projekt je sestavljen iz treh delavnic. Prvo, predstavitveno, smo zelo uspešno predstavili konec septembra, ko smo posneli predstavitveni video, ki si ga lahko ogledaš na tej povezavi:
https://www.youtube.com/watch?v=vkKATfXi5wM

V drugi delavnici smo predstavili tradicionalno slovensko hrano, glasbo, nismo pa pozabili na naše junake kot so Martin Krpan, Peter Klepec, ... Gal Kononenko, Ida Trček in Petra Gabrovšek so prevedli legende o naših junakih, Selma Vukalič, Nika Micevski Nunič, Karin Erklavec in Rina Vrabec pa so poskrbele za recepte in predstavitev ostale slovenske tradicionalne hrane. Na spodnji povezavi si lahko ogledaš kako je potekalo snemanje izdelave prekmurske gibanice.

Preberite več: eTwinning novičke