Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Obvestila

35Na področju živilstva je aktualna proizvodnja portugalskega oljčnega olja, mladega vinha verde in desertnega vina portovca.
V slaščičarnah je mnogo tipičnih lokalnih slaščic, v ponudbi izstopajo rahli pudingi, v pekarnah pa je zanimiv značilen način peke.
Prav tako zanimivo je področje naravovarstva, ki vključuje ravnanje z odpadki, čistilno napravo, laboratorij za analizo zemlje in rastlin.

Preberite več: Možnosti dijaške izmenjave v Bragi na Portugalskem – usposabljanje...

44V sredo, 3. 2. 2016, je med 15. in 18. uro na BIC Ljubljana potekal Dan odprtih vrat. Učitelji in dijaki so obiskovalcem predstavili naše znanje, pridobljene poklicne spretnosti, različne krožke in druge obšolske dejavnosti. Več utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

16Učitelji in dijaki Živilske šole BIC Ljubljana se radi odzovemo številnim povabilom in radi obiščemo osnovnošolce, sodelujemo na predstavitvah in promoviramo živilske poklice. Tokrat sem obiskala skupinico mladih ustvarjalcev v vrtcu Kolezija. Z vzgojiteljico Heleno so otroci okrasili celotno učilnico z izdelki, ki predstavljajo jesen. Rdeča nit vsega so bili ježki. Otroci so jih narisali na velike liste, izrezovali figure in krasno okrasili celotno učilnico.

Preberite več: Pozdrav jeseni z vrtcem Kolezija

prostovoljstvo ustvarjalne delavniceNa BIC Ljubljana smo v okviru prostovoljstva na lep decembrski ponedeljek pripravili ustvarjalno delavnico, kjer so se srečale vse tri generacije. Ob klepetu smo pod mentorstvom učiteljice Elizabete Klarič izdelali krasne voščilnice, na katerih je prevladovala rdeča barva – barva sreče, ljubezni in veselja. Medgeneracijsko druženje smo zaključili z nasmehi na obrazih. Hvaležni smo, da se takšna srečanja in ustvarjanja odvijajo pod okriljem razvoja prostovoljstva na BIC Ljubljana.
Prostovoljci BIC Ljubljana

seminar slascOb povabilu gospoda Stjepana Odobašića , direktorja novinarskega podjetja Robinson, sva se dve učiteljici Živilske šole 13. in 14. oktobra 2015 udeležili mednarodnega kongresa slaščičarstva v Tuhlju, ki se nahaja v Hrvaškem Zagorju.
Na kongresu sva lahko spremljali strokovna predavanja, katerih teme so zajemale nove evropske trende v slaščičarstvu, pomen kontrole surovin za kakovosten slaščičarski izdelek itd.

Preberite več: Mednarodni kongres slaščičarstva Interslast

Podkategorije