Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Obvestila

Obveščamo vas, da je šola od 10. 7. do 15. 8. 2017 zaprta. Šola bo spet odprla svoja vrata v sredo, 16. 8. 2017.
Razpored za jesenski rok popravnih izpitov bo objavljen na spletni strani šole.

Želimo vam lepe počitnice!

Vpis v prvi letnik bo potekal od 19. - 22. junija 2017 po naslednjem razporedu:

program pomočnik v biotehniki in oskrbi: Vpis za učence, ki v šolskem letu 2016/17 zaključujejo 9. razred osnovne šole bo v ponedeljek, 19. junija 2017 (od 8.30 do 12.00 ure). Vpis za ostale učence: ponedeljek, 26. junija 2017 (od 8.30 do 10.30)

program slaščičar: torek, 20. junija 2017 (od 8.00 do 12.30)

program pek: torek, 20. junija 2017 (od 13.00 do 14.00)

program naravovarstveni tehnik: sreda, 21. junija 2017 (8.30 priimki A do K, 10.30 priimki L do Ž)

program mesar: sreda, 21. junija 2017 (13.00 do 14.00)

program živilsko prehranski tehnik: četrtek, 22. junija 2017 (od 8.30 do 12.00)

Preberite več: Vpis v prvi letnik 2017_2018

skupna malaV torek, 24. 5. 2016, in četrtek, 26. 5. 2016, smo se udeležili mednarodnega festivala »Igraj se z mano«, ki je potekal v okviru Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije.
Povezovanje skozi igro je eno od vodilnih načel dogodkov festivala, ki s svojimi aktivnostmi spodbujajo socialno integracijo oziroma inkluzijo med otroki, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Dijaki Živilske šole so z različnimi delavnicami predstavili naše programe. Slaščičarji so izdelovali figurice iz marcipana, peki so ustvarjali različne pekovske izdelke, živilsko prehranski tehniki so delavnico osnovali na podlagi senzorike čutil voha in tipa, naravovarstveni tehniki pa so izdelovali hotele za žuželke.

Preberite več: Festival Igraj se z mano 2016

Vpis v prvi letnik bo potekal od 16. - 20. junija po naslednjem razporedu:
• program živilsko prehranski tehnik: petek, 17. junija 2016 (od 8.30 do 10.30)
• program naravovarstveni tehnik: petek, 17. junija 2016 (od 11.00 do 13.00)
• program slaščičar: ponedeljek, 20. junija 2016 (od 8.30 do 13.00)
• program pek: ponedeljek, 20. junija 2016 (od 13.30 do 14.00)
• program mesar: četrtek, 16. junija 2016 (od 13.30 do 14.00)
• program pomočnik v biotehniki in oskrbi:
Vpis za učence, ki v šolskem letu 2015/16 zaključujejo 9. razred osnovne šole bo v četrtek, 16. junija 2016 (od 8.00 do 13.30 ure)
Vpis za ostale učence: torek, 28. junija 2016 (od 9.00 do 10.00)
Lep pozdrav in uspešen zaključek šolskega leta!

V torek, 17. 5. 2016 smo ljubitelji sladic prisluhnili živilski tehnologinji Katarini Mihalek, ki nas je teoretično in praktično popeljala skozi prizmo presnih sladic. Za uvod smo se seznanili z najpogosteje uporabljenimi surovinami za izdelavo presnih sladic in njihovim vplivom na zdravje.

V nadaljevanju je sledila priprava petih različnih presnih tort, za katere velja, da so hitro pripravljene, vendar jih je za boljši gurmanski užitek potrebno pustiti čez dan ali noč na hladnem, da se sestavine med seboj bolje prepojijo in senzorična ocena končnih izdelkov.
Zapisala: Petra Mole

Podkategorije