Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

24Dijaki so v okviru veselega decembra pripravili že poznani novoletni bazar. Zanimivih idej in izdelkov ni manjkalo, denarni izkupiček sklada pa bomo namenili v Florin sklad, šolski denarni sklad za naše dijake, ki potrebujejo pomoč. S svojimi inovativnimi izdelki so se predstavila tudi dijaška podjetja. Obeležili smo mednarodni dan prostovoljstva, prostovoljci BIC Ljubljana so poskrbeli za predstavitev svojih aktivnosti in vključitev novih članov. Za dijake smo pripravili seminar o družbenih omrežjih, otroke iz vrtca Galjevica pa osrečili z obiskom in ustvarjalnimi delavnicami. Vse aktivnosti in dogajanje je povezovalo vzdušje praznovanja 25 let Zdrave šole. Spomnili smo se vseh naših preteklih in aktualnih dejavnosti ter vse zainteresirane vzpodbujali k sodelovanju v projektu. V dobrodelnem duhu smo prav tako zbirali prostovoljne prispevke »Za otroški nasmeh«.

20181128 120129Na Živilski šoli BIC Ljubljana si pri praktičnem pouku radi postavljamo nove izzive in z novim znanjem popestriti šolske dneve. Dijaki so v torek 28. 11. 2018 izvedli delavnico, izdelovali in krasili so porcijske sladice.
Dijaki so morali upoštevati naslednje komponente: napraviti hrustljav biskvit oziroma podlago, dve vrsti polnil (kreme), obliv in dekoracijo (po lastni izbiri).

Preberite več: Medrazredno tekmovanje dijakov 2. s in 2. sm, smeri slaščičar

21V četrtek, 29. 11. 2018, smo v sklopu meseca novembra – meseca preventive – dijaki, ki smo ambasadorji Evropskega kodeksa boja proti raku, ostale dijake in zaposlene na BIC Ljubljana na stojnici ozaveščali o preventivnem ravnanju v boju proti raku. Dijaki so lahko podpisali tudi slovesno obljubo, kjer so sprejeli odločitev, da v tem šolskem letu ne bodo prižgali cigarete. Na razrednih urah so dijaki predstavili tudi 12 preventivnih korakov v boju proti raku in zdravemu načinu življenja. V ta namen smo iz cigaretnih škatlic izdelali robotke in na njih prikazali poškodovana pljuča kadilcev.
Zapisala Alenka Matos

POG vaje2Dijaki 4.Ž razreda (program živilsko prehranski tehnik), so se pri praktičnem pouku Prehranski obrati v gastronomiji, pomerili v izrezovanju in oblikovanju skulptur iz sadja in vrtnin. Ocenjevali so dijaki in profesorji.

Po ocenah profesorjev:
1.mesto: Labodje jezero
2.mesto: Kakadu
3.mesto: Želva
4.mesto: Žaba
Po ocenah dijakov:
1.mesto: Kakadu
2.mesto: Ocean
3.mesto: Želva
4.mesto: Ruža crvena