Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

20190322 114645Ključna aktivnost projekta Okolje, zdravje in mladi 2017-2019, ki ga financira Ministrstvo za zdravje RS, je aktiviranje mladih s pomočjo proaktivnih kavarn, kjer mladina, stara od 15–25 let, pripravlja svojo pobudo na temo okolje-zdravje.
V zimskem času je v proaktivni kavarni z evropsko komisarko gospo Violeto Bulc sodelovalo pet dijakov iz prvega in tretjega letnika programa naravovarstveni tehnik.
Pripravili so čudovito pobudo za ozelenitev betonskih objektov, s katerimi bodo lahko povečali ekosistemske storitve v lokalni skupnosti. To je bila ena izmed 12. lokalnih pobud, ki je dosegla kriterije za sprejem in odobritev finančne podpore.

Preberite več: Razpis za lokalne pobude v okviru  projekta Partnerstvo za okolje in...

izbor info201915. in 16. februarja na Živilski šoli poteka informativni dan. Bodočim dijakom in njihovim staršem predstavljamo naše izobraževalne programe, kako poteka življenje in delo na šoli, dijaki pa so predstavili tudi potek praktičnega pouka z različnimi delavnicami. Utrinke iz današnjega informativnega dne na Živilski šoli si lahko ogledate v galeriji. Ostali pa vabljeni, da nas obiščete jutri ob 9. uri.

Na povezavi se nahaja videospot, ki so ga pripravili na Gospodarski zbornici Slovenije skupaj z raperjem Rokom Terkajem – Trkajem za promocijo poklicnega izobraževanja.

31Dijakinje in dijaki poklicnih programov pek, slaščičar in strokovnega programa živilsko prehranski tehnik ter zaposleni v šolski pekarni so pripravili zanimive in poučne delavnice za četrtošolce OŠ Oskarja Kovačiča. Rdeča nit so bile različne vrste žita v prehrani.
V prvi delavnici je bil predstavljen pomen zdrave in raznolike prehrane in različnih vrst žita in žitnih izdelkov v njej. Učenci so se poučili o razliki med pšenično belo, polbelo, črno in polnozrnato moko. Iz prosene, pirine in ajdove kaše so v kuhinji pripravili okusne pečene kaše po receptih diplomantke Višje strokovne šole BIC Ljubljana. Vsak izmed obiskovalcev si je pripravil svoj zdrav krožnik: pečeno kašo, zelenjavo in sadje, različne oreške. Odžejali so se lahko z ječmenovo kavo, riževim napitkom, nesladkanim čajem in vodo.

Preberite več: Delavnice za osnovnošolce OŠ Oskarja Kovačiča

33V četrtek, 7. 2. 2019, so dijaki v počastitev slovenskega kulturnega praznika pripravili prireditev. Recitirali so Prešernove pesmi, prenovili nekaj njegovih rim in vse skupaj popestrili z glasbo. Več utrinkov v galeriji.

Zapisala: Marija Topole

30Dne 18. 1. 2019 smo na Živilski šoli priredili tržnico oblačil, kjer so si lahko vsi dijaki izbrali brezplačna oblačila. Tako smo spodbujali trajnostno modo in sistem Zero Wast.