Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

tabor MODRAZE april2015Od 16. do 18. aprila 2015 sta se učiteljici Tina Birk in Alenka Sedlar Špehar skupaj z dijaki 2. letnika programa naravovarstveni tehnik in tremi učenci iz Finske udeležili tradicionalnega tabora v Modražah. Učenje je zajemalo spoznavanje zakonitosti permakulture in urejanje krajine. Gospa Ana Vovk Korže je prisotnim razkazala jutro in zemljanko.

Na ranču Dravinja je za prijetno razpoloženje poskrbel gospodar Boris in njegove živali, med katerimi je najbolj izstopal osliček Bobi.

Kmetija Debelak je omogočila spoznavanje podjetništva na podeželju. Gospa Jelka Lovrenčič je razkazala svojo kmetijo in predstavila dejavnosti, s katerimi se skušajo domači preživeti. Posredovala je kar nekaj idej za prihodnost.

Gospa Mojca Kokot Kranjc je zadnjega dne popeljala prisotne po različnih učnih poteh. Narejena je bila primerjava med dobrimi in slabimi učnimi tablami. Zaključek je predstavljalo kosilo v Zeleni dolini v Stopercah – pravi raj za oči in želodčke. Na taboru je bilo tako vznemirljivo, da bi skoraj zamudili vlak, ki je skupino popeljal nazaj v Ljubljano. Utrinke iz tabora si lahko ogledate v galeriji.

Zapisala: Alenka Sedlar