Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

2015-04-14Živilsko šolo so v torek 14. aprila 2015 obiskali otroci iz bližnjega vrtca. Za njih je profesorica Mojca Smerajec organizirala kratko predstavitev naših izobraževalnih programov in nekaterih drugih dejavnosti na naši šoli. Otroci so spoznavali delo slaščičarja in peka ter kaj delajo kuhari v kuhinji in naravovarstveniki na šolskem vrtičku.

Pred slaščičarsko delavnico sta profesorja Slavi Hodak in Mišo Kolar skupaj z dijaki za njih postavili mobilne mize, kjer so lahko otroci s pomočjo dijakov pokazali svoje ročne spretnosti. Šlo jim je zelo dobro.

Sledila je predstavitev šolske kuhinje in šolskega vrta, katerega so si otroci z zanimanjem ogledovali in prisluhnili profesorju Kramarju. Že med ogledom šole so mi otroci pripovedovali, kako je pri nas lepo in kako so uživali.

Uživali pa smo tudi mi, ki smo jim šolo predstavili, pridobivali smo znanja in veščine v živo ter tako ugotavljali, da je potrebno prilagajanje različnim starostnim skupinam v načinu sporazumevanja in v dejavnostih ter se kar naprej odzivati na njihova vprašanja.

Pred odhodom nazaj v vrtec smo otroke obdarili s slaščičarskimi in pekarskimi izdelki, dobro izkušnjo in načrti, kaj vse bodo pokazali in povedali svojim staršem.

Zapisala: Petra Mole