Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

IMG 20141120 12384620. 11. 2014 je na OŠ Luisa Adamiča potekala predstav Živilske šole s programoma ŽIVILSKO PREHRANSKI TEHNIK in NARAVOVARSTVENI TEHNIK.Štirje dijaki 2 letnika programa živilsko prehranski tehnik so učencem 9. razredov predstavili delavnico SENZORIKE. Učenci so se preizkusili v prepoznavanju osnovnih okusov (sladko, slano, kislo in grenko), z zavezanimi očmi so z otipom prepoznavali živila, ugotavljali razliko med 100 % jabolčnim sokom in sadnim napitkom iz jabolk in prepoznavali z vonjem še 21 arom.

Učenci so na začetku poslušali kratko predavanje o senzoriki mentorice Simone Škerlavaj Golec, nato pa s pomočjo dijakov reševali delovne liste. Med učenci je bil pravi tekmovalni duh v prepoznavanju pravilnih okusov, otipov in vonjav. Dijaki Jaka, Tjaša, Metka in Michell so delavnico izvrstno izvedli.

V drug delavnici IZDELAJMO ČRVIČNIK sta Ana in Klemen, dijaka drugega letnika predstavila program naravovarstvenih tehnikov pod mentorstvom Tine Birk. Radovednost in igrivost učencev pri izdelavi je bila velika in navdušenje nad deževniki prav tako. Pri izdelavi so uporabili odpadni material in povedali, kaj vse lahko uporabijo že odrabljene steklenice, ki bi sicer končale v zabojnikih za smeti. Navedla sta precej koristnih podatkov, zakaj gojiti deževnike in kako jim zagotoviti pogoje, preživetja do spomladi, ko se spustijo nazaj v naravo. Pohvala Ani in Klemenu za sodelovanje.

Mentorici: Simona Škerlavaj Golec in Tina Birk

20141120 09415920141120 10574920141120 11371420141120 115146IMG 20141120 091020IMG 20141120 094911IMG 20141120 124002