Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

31Dijakinje in dijaki poklicnih programov pek, slaščičar in strokovnega programa živilsko prehranski tehnik ter zaposleni v šolski pekarni so pripravili zanimive in poučne delavnice za četrtošolce OŠ Oskarja Kovačiča. Rdeča nit so bile različne vrste žita v prehrani.
V prvi delavnici je bil predstavljen pomen zdrave in raznolike prehrane in različnih vrst žita in žitnih izdelkov v njej. Učenci so se poučili o razliki med pšenično belo, polbelo, črno in polnozrnato moko. Iz prosene, pirine in ajdove kaše so v kuhinji pripravili okusne pečene kaše po receptih diplomantke Višje strokovne šole BIC Ljubljana. Vsak izmed obiskovalcev si je pripravil svoj zdrav krožnik: pečeno kašo, zelenjavo in sadje, različne oreške. Odžejali so se lahko z ječmenovo kavo, riževim napitkom, nesladkanim čajem in vodo.

V drugi delavnici v šolski pekarni so učenci izdelali pico iz polnovredne pšenične moke obloženo z različno zelenjavo in drobno pekovsko pecivo iz črne pšenične moke. Bili so navdušeni, saj so spoznali veliko novega in uporabnega za obogatitev jedilnika.
Zapisala: Mojca Smerajec