Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

IMG 20181016 173728 1V torek, 16. 10. 2018, so se dijaki slaščičarstva drugega in tretjega letnika udeležili mednarodnega tekmovanja Interslast v Termah Tuhelj. Letošnja ekipa je bila najštevilčnejša, saj je tekmovalo kar osemnajst dijakov v kategoriji izdelave zavitkov in v kategoriji izdelave tort. Ocenjevalci so pri zavitkih vrednotili okus, videz, kreativnost, pripravo sestavin in njihovo pravilno razmerje.

 Dijaki so pripravljali različne zavitke, ki so bili kategorizirani v tri kategorije:

  1. I.   kategorija – sadni zavitki iz listnatega testa
  2. II.  kategorija – lupinasto sadje v listnatem testu
  3. III. kategorija – kvašeni zavitki                                

Zavitke so pripravljali: Luana Kristanc, Emina Kurtović, Natalija Štefančič, Klemen Jančič, Matija Ahlin, Katja Kavčič, Veronika Košir, Isabela Kukučka, Domen Grobin, Nives Hribar, Tadeja Povalej.

Rojstni dan pa je bila naslovna tema tort. Strokovnjaki so ocenjevali zunanji videz, sestavo torte, okus, kreativnost, zahtevnost priprave in trenutne trende v slaščičarstvu.

Dijaki, ki so tekmovali na tem področju, so bili: Adela Kolar, Anđela Delać, Helena Obolnar, Anže Jarc,  Mark Jeraj, Neža Planinšek in  Eva Gale.

V I. kategoriji izdelave zavitkov sta dijakinji osvojili: zlato medaljo – Luana Kurtović, pripravila je bučkin zavitek z jabolki in bronasto medaljo – Natalija Štefančič, pripravila je zavitek s figami in grškim jogurtom. Njuna mentorica je bila Cecilija Per.

V  II. kategoriji izdelave zavitkov je zlato medaljo osvojil Matija Ahlin (mentorica Lidija Jenko), ki je pripravil zavitek z indijskimi oreščki in brusnicami, srebrno medaljo pa je prejela  Luana Kristan z izdelavo kostanjevega zavitka z rikoto (mentorica Cecilija Per).

Tudi v III. kategoriji so dijaki osvojili dve medalji: zlato medaljo je prejela Tadeja Povalej (mentorica Andreja Perčič) s pripravo kvašenega zavitka z rozinami, bronasto medaljo pa  

Isabela Kukučko (mentorica Lidija Jenko), ki je pripravila kvašen zavitek s skuto in mariniranimi hruškami.

Pri izdelavi tort je dijakinja drugega letnika Helena Obolnar dosegla bronasto medaljo (mentorica Cecilija Per). Pripravila je torto s z jagodami in bazilikino kremo.

Iskrene čestitke vsem, ki so sodelovali.

Učiteljice praktičnega pouka

Ljubljana, 17. 10. 2018