Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

6Dijaki programa živilsko-prehranski tehnik 4. ž in 2. ta so se 24. in 25. 9. 2018 udeležili dvodnevne strokovne ekskurzije v Italijo. Mladi so spoznali tradicionalne izdelke ACETO BALZAMICO-MODENA, PARMIGIANO REGGIANO - PARMEZAN, PRŠUT PARMA in spremljali njihovo tradicionalno zaščiteno proizvodnjo. Spoznali so kulturo srednjeveških mest Mantove, Modene in Parme, v katerih se prepletajo slogi gotike, realizma in baroka, to so biseri v industrijsko razviti severni Italiji. Italijansko gastronomijo smo okušali oba dneva: pizze, panine, fokačo (focaccia) in zaključili s tipičnimi večerjami: testeninami z mletim mesom (pasta carbonara) , testeninami s paradižnikovo omako (pasta pomodoro), zrezkom v gobovi omaki (bistecca con funghi) in jabolčno pito (crostata).
Polni vtisov in pregreti od sonca smo se v poznih večernih urah vrnili v hladno Ljubljano.
Zapisala: Mateja Brglez