Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Adela z mentorico LidijoKranjska Gora v objemu gora je zopet dišala po kulinaričnih mojstrovinah kuharjev in slaščičarjev. Od 8. do 11. maja 2018 je potekalo tekmovanje v pripravi kuharskih in slaščičarskih dobrot. Tekmovanje, na katerem je sodelovala dijakinja Adela Kolar iz razreda 2.sm, pripadala je kategoriji B2 (slaščičarstvu), je zajemalo pripravo torte. Potekalo je v sredo 9. maja 2018.
Člani strokovne komisije so pri ocenjevanju izdelka upoštevali kriterij: splošni in umetniški vtis izdelka, kompozicijo izdelka in strokovnost izdelave. Sodelovali so kandidati iz Srbije, Slovaške, Hrvaške, Makedonije in Slovenije.

Adela je pripravila torto z imenom Paleta domačih in tropskih okusov. Čarobnost torte je bila kombinacija pehtrana, manga, bele čokolade, malin in smetane. Tropske barve, ki so bile prikazane v prelivu in čokoladni dekoraciji na torti, so dodale ''piko na i''. Kombinacija okusov in splošni vtis izdelka je prepričal tudi mednarodno komisijo, saj je dijakinja prejela zlato medaljo in bila v kategoriji B2 izbrana za absolutno zmagovalko med juniorji in seniorji. Utrinke iz tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.
Iskrene čestitke.
Ljubljana, 10. 5. 2018
Zapisala mentorica: Lidija Jenko