Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

Nova mapa12. 12. 2017 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju materinščine. Dijaki 3-letnega programa so prebrali knjigo Andreja Rozmana Roze Živalska kmetija. Pisali so razlagalni spis Vsi enakopravni - eni bolj, drugi manj.
Dijaki srednjih strokovnih programov so prebrali knjigo Marka Sosiča Balerina, balerina. Pisali so razlagalni spis Na prstih proti svetlobi …
Mentorica je bila Rozalka Mohorič.

26.Medrazredno tekmovanje dijakov 24.11Dijaki so že septembra odšli na praktično usposabljanje pri delodajalcu. V delovnih organizacijah so si nabrali novih spretnosti in veščin, ki jih potrebujejo za uspešen zaključek in zrelostni izpit ob koncu šolskega leta. Pred novimi doživetji smo si popestrili praktičnem pouk in v petek, 24.11. 2017, izvedli delavnico s pripravo čokoladnih mousov, oblikovanih za veseli december. Krašenje in izdelava porcijskih sladic je na programu v tretjem letniku, zato je bil izziv toliko večji in težji.

Preberite več: Medrazredno tekmovanje dijakov 3. s-razreda, smeri slaščičar

natečajPrihajajoči februar bo po 4 letih zopet minil v znamenju zimskih olimpijskih iger, ki se bodo tokrat odvijale v Južni Koreji - v provinci Pjeongčang. Alma, Maša in Zala (1. sa), Djellza, Mark in Pia (1. sm), Špela (1. ž), Nika (2. ž) ter Janja (2. nt) smo se odzvali povabilu in pod mentorstvom učiteljice Eve Jamšek narisali oz. naslikali dela za likovni natečaj "Olimpijska bakla", ki ga je razpisal Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju z Europlakatom in agencijo Arnoldvuga. Izbrana dela bodo razstavljena kot veleplakati. Likovni izdelki predstavljajo teme: olimpijski simboli, zimske olimpijske igre Pjeongčang 2018 in olimpijska bakla. Držimo pesti za čimboljše rezultate!
Zapisala: Eva Jamšek

27V četrtek, 30. 11. 2017, se je 30 dijakov in dijakinj Živilske šole Ljubljana preizkusilo na spletnem tekmovanju Best in English. Tekmovanje vsako leto organizira češko ministrstvo za šolstvo in je namenjeno tako gimnazijam kot poklicnim šolam, dijaki pa so se preizkusili v nalogah bralnega in slušnega razumevanja ter poznavanju slovnice.
Prepričani smo, da so se odlično odrezali!

received 851541915028215V torek 28. 11. 2017 smo se dijaki 3. ž in 1. ta z učitelji spremljevalci ob 8. uri odpravili proti Primorski, kjer smo si najprej ogledali vinograde in vinsko klet Rodica. Zaposleni so nam predstavili celoten proces predelave vina in njihove različne sorte. Pridelava in predelava grozdja je ekološka, kar pomeni, da ne uporabljajo škropiv in kemičnih sredstev oziroma le minimalno. Lahko smo tudi degustirali dve vrsti vina, in sicer malvazijo in rumeni muškat. Po končani predstavitvi in degustaciji smo obiskali oljarno in se seznanili s postopkom predelave oliv v oljčno olje ter potekom in načinom obiranja oljk. Tudi tukaj smo lahko degustirali olje, ki je bilo pikantnega okusa.

Preberite več: Strokovna ekskurzija na Primorsko