Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

1616. 10. 2018 je bilo za sto petdeset šestošolcev izvedenih pet različnih ustvarjalnih delavnic. Posamezna delavnica je obsegala predstavitev poklica in praktično delo, povezano s poklicem: pek in slaščičar, živilsko-prehranski tehnik, naravovarstveni tehnik, o zdravi prehrani in pasteh uživanja energijskih pijač. Delavnice so izvajali prizadevni dijaki iz razredov 2. p, 2. s, 3. sp, 2. nt, 3. nt, 2. ta in 4. ž, ki so jih pripravili skupaj z učitelji. Osnovnošolci so bili navdušeni.

Preberite več: Ustvarjalne delavnice na OŠ Louis Adamič v Grosuplju

12V okviru projektnega tedna smo 28. 9. 2018 obiskali Belo krajino. Najprej smo se ustavili v vasici Radovica, kjer smo obiskali staro šolo Bistra buča in podoživeli način pouka izpred 70 let. Pri pouku nas je stroga učiteljica seznanila s tradicijo in kulturnimi značilnostmi Bele krajine. Ker smo zavzeto sodelovali pri ponavljanju in utrjevanju znanja, smo si prislužili tudi spričevala.
Pot smo nadaljevali v Metliko, kulturno in gospodarsko središče vzhodne Bele krajine in si ogledali staro mestno jedro in njegove znamenitosti: cerkev sv. Nikolaja, mestno hišo in metliški grad.
Na domačiji Cvitkovič v Adlešičih pa smo spoznavali predelavo lanu in občudovali svetovno znane vezenine. V dvorani gasilskega doma smo se preizkusili v tehnikah krašenja belokranjskih pisanic.
Zapisala: Milena Hrovat

IMG 20181016 173728 1V torek, 16. 10. 2018, so se dijaki slaščičarstva drugega in tretjega letnika udeležili mednarodnega tekmovanja Interslast v Termah Tuhelj. Letošnja ekipa je bila najštevilčnejša, saj je tekmovalo kar osemnajst dijakov v kategoriji izdelave zavitkov in v kategoriji izdelave tort. Ocenjevalci so pri zavitkih vrednotili okus, videz, kreativnost, pripravo sestavin in njihovo pravilno razmerje.

Preberite več: Mednarodno tekmovanje Interslast v Termah Tuhelj

nadikaV pričakovanju zdravega praznovanja svetovnega dneva hrane smo dijaki razreda 3. ž v torek, 9. 10. 2018, pripravljali jedi (žlikrofe, namaze, piškote, torte in zavitke) iz gomoljnic in korenovk (korenja, gomoljne zelene, sladkega krompirja, topinamburja, čemaža, repe itd.).
Obiskovalcem jedilnice želimo veliko užitkov s pokušanjem jedi.
Zapisali: Dijaki 3. ž