Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

51Držali smo obljubo in se 13. 3. 2018 ponovno odpravili v Dom upokojencev Poljane, kjer smo si že ob decembrskem obisku pridobili veliko novih prijateljev. Vzdušje je bilo spomladansko, prav tako tema našega pogovora. Pogovor je tekel o zmenkanju nekoč in danes. Tanja Kek, naša svetovalna delavka, se je izkazala kot prava moderatorka programa.

Preberite več:  Medgeneracijsko druženje v Domu upokojencev Poljane

50»Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku« je geslo letošnjega tedna boja proti raku. Dijaki Živilske šole, ki so ambasadorji Evropskega kodeksa proti raku, so 8. 3. 2018 pripravili stojnico, na kateri so s pomočjo gradiv osveščali o preventivnem ravnanju in nasvetih v boju proti raku.
Dijaki so lahko podpisali obljubo, da v tem šolskem letu ne bodo prižgali cigarete. Dijak Klemen Jančič je za to priložnosti oblikoval plakat, ki ga lahko vidite tukaj.

Na tem spletnem naslovu si lahko ogledate priporočila Evropskega kodeksa za boj proti raku.
https://priporocila.si/

Marsh frog Pelophylax ridibundusV četrtek, 25. 1. 2018, je deset dijakov 1. ter 2. letnika programov naravovarstveni tehnik in živilsko prehranski tehnik sodelovalo na šolskem tekmovanju iz biologije, ki ga vsako leto organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Letošnja tema so bile dvoživke in njihova ogroženost. Danes so že znani rezultati. Največ točk je zbrala dijakinja 2. nt, Johana Štefančič, ki se bo 17. 3. 2018 udeležila državnega tekmovanja.
Zapisala: Jerneja Seibert

45Dijaki in učitelji so dan pred osmim februarjem s kratko proslavo počastili spomin na dr. Franceta Prešerna, se spomnili evropskega leta kulture in Cankarjeve stoletnice smrti. Kultura je dragocen kamenček za ustvarjanje sožitja med ljudmi. Utrinke iz proslave si lahko ogledate v galeriji.

Predbožični kviz 2017V sredo, 20. 12. 2017, se je 35 dijakinj in dijakov Živilske šole Ljubljana udeležilo predbožičnega kviza v angleščini, pri katerem so se preizkusili v poznavanju jezika in kulture. Johana Štefančič, Matej Nagode, Andraž Prešern, Klemen Jančič in Jure Javornik Đaferović so pripravili razgibana vprašanja na različne teme: znane osebnosti, hrana, znamenitosti, glasba in prazniki. V vlogi voditeljev kviza so se odlično odrezali! Tekmovanje je v prijetnem predprazničnem duhu hitro minilo ter zmago prineslo skupini št. 5, katere člani so bili: Dilnaz Aitbakiyeva, Lana Grže, Miha Marinček in Tim Kiseljak. Prislužili so si lepe nagrade. Čestitke!
Nekaj utrinkov z že tradicionalnega kviza si lahko ogledate tudi v galeriji slik.