Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

85Zaključek šolskega leta je predstavljala proslava ob dnevu državnosti. Tudi tokrat so nastopajoči poželi pri publiki navdušen aplavz. Utrinke iz proslave si lahko ogledate v galeriji. Prijetne počitniške dni …

8312. 6. 2018 nam je Jan Gojznikar iz Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev predaval o skrivnostnih nočnih živalih – netopirjih. Dijaki iz razredov 2. nt, 3. nt in 2. ž so izvedeli marsikaj zanimivega o sistematiki, ekologiji, ogroženosti ter varstvu netopirjev. Razbili smo tudi nekaj mitov o netopirjih, kot je ta, da pijejo človeško kri, in izvedeli, da so v naravi koristni, saj uravnavajo številčnost populacij žuželk. Predavanje je bilo izvedeno v sklopu projekta Netopirji, skrivnostni Ljubljančani.
Zapisala: Jerneja Seibert

81Drugi dan se je začel z avtobusno vožnjo na Pokljuko. Tam smo imeli voden ogled šotnega barja, kjer smo se spoznali z nastankom šote in rastlinskimi ter živalskimi vrstami barja.
Po ogledu smo se odpeljali do Rudnega polja, od koder smo peš krenili proti hostlu. Vmes smo opravili še dobro delo na parceli domačina. Po vrnitvi v hostel in poznem kosilu smo se osvežili v jezeru, sledila je večerja, kjer smo se posladkali s šmornom in s tem se je naš dan zaključil.
Zapisala: Ema Vinkovič in Rok Miklič

netopirji razstavaV šolski avli v prvem nadstropju je na ogled je razstava fotografij netopirjev, ki jo je pripravilo slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev. Na razstavi lahko izveste marsikaj zanimivega o življenju netopirjev in o tem, kaj jih ogroža. Ogledate si jo lahko do konca šolskega leta. Vabljeni!

80V sredo, 6. 6. 2018 je na BIC Ljubljana Živilski šoli potekal Entrepreneurial skills pass, ki sta se ga udeležila člana dijaškega podjetja Maja Kržin in Tine Mlakar. Pridobila sta certifikat, ki ga je Junior Achievement razvil skupaj z evropsko komisijo in je dokaz, da je imel dijak podjetniško izkušnjo ter je sposoben ustanoviti in voditi podjetje. Nudi večje možnosti za pridobitev pripravništva, nadaljevanje šolanja in zaposlitev v tujini. Obema dijakoma iskreno čestitamo! Mirjam Gorenc