Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

3Učitelji in dijaki programa naravovarstveni tehnik smo med 12. in 13. septembrom 2018 pomagali Sloveniji, da ponovno "zadiha". V okolici šole smo ločeno pobirali odpadke in analizirali njihovo sestavo.

2Dijaki 3. letnika programa živilsko-prehranski tehnik so si v torek, 11. 9. 2018, v sklopu prakse predmetov PŽR in PŽŽ ogledali največjo vinorodno deželo Slovensko Istro. Na njenih tleh ob mediteranskih pogojih podnebja in značilne prsti uspevajo na 570 ha različne vinske sorte. Z ogledom so dijaki spoznavali zgodovino podjetja Vinakoper, ki slovi po plemenitosti in žlahtnosti različnih vrst vina. Ogledali so si predelavo grozdja v vinski mošt in vino ter veličastno vinsko klet, ki je grajena iz istrskega peščenjaka, kjer letno napolnijo več kot štiri milijone steklenic z različnim sortnim in zvrstnim vinom.
Zapisala: Petra Mole

85Zaključek šolskega leta je predstavljala proslava ob dnevu državnosti. Tudi tokrat so nastopajoči poželi pri publiki navdušen aplavz. Utrinke iz proslave si lahko ogledate v galeriji. Prijetne počitniške dni …

1V soboto, 8. 9. 2018, se je na Pogačarjevem trgu odvila tradicionalna prireditev Ekopraznik v Ljubljani. Sodelovalo je več kot sedemdeset razstavljavcec, ki so na svojih stojnicah predstavili svoje izdelke in storitve: ekološke kmetije, združenja, podjetja in šole.
Stojnica Živilske šole je nosila številko 67. Mimoidoči so lahko občudovali pridelke šolskega ekovrta ter vonjali in okušali dobrote, ki so jih dijaki skupaj z mentorji pripravili na šoli.

8312. 6. 2018 nam je Jan Gojznikar iz Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev predaval o skrivnostnih nočnih živalih – netopirjih. Dijaki iz razredov 2. nt, 3. nt in 2. ž so izvedeli marsikaj zanimivega o sistematiki, ekologiji, ogroženosti ter varstvu netopirjev. Razbili smo tudi nekaj mitov o netopirjih, kot je ta, da pijejo človeško kri, in izvedeli, da so v naravi koristni, saj uravnavajo številčnost populacij žuželk. Predavanje je bilo izvedeno v sklopu projekta Netopirji, skrivnostni Ljubljančani.
Zapisala: Jerneja Seibert