Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

izbor info201915. in 16. februarja na Živilski šoli poteka informativni dan. Bodočim dijakom in njihovim staršem predstavljamo naše izobraževalne programe, kako poteka življenje in delo na šoli, dijaki pa so predstavili tudi potek praktičnega pouka z različnimi delavnicami. Utrinke iz današnjega informativnega dne na Živilski šoli si lahko ogledate v galeriji. Ostali pa vabljeni, da nas obiščete jutri ob 9. uri.

Na povezavi se nahaja videospot, ki so ga pripravili na Gospodarski zbornici Slovenije skupaj z raperjem Rokom Terkajem – Trkajem za promocijo poklicnega izobraževanja.

33V četrtek, 7. 2. 2019, so dijaki v počastitev slovenskega kulturnega praznika pripravili prireditev. Recitirali so Prešernove pesmi, prenovili nekaj njegovih rim in vse skupaj popestrili z glasbo. Več utrinkov v galeriji.

Zapisala: Marija Topole

30Dne 18. 1. 2019 smo na Živilski šoli priredili tržnico oblačil, kjer so si lahko vsi dijaki izbrali brezplačna oblačila. Tako smo spodbujali trajnostno modo in sistem Zero Wast.

31Dijakinje in dijaki poklicnih programov pek, slaščičar in strokovnega programa živilsko prehranski tehnik ter zaposleni v šolski pekarni so pripravili zanimive in poučne delavnice za četrtošolce OŠ Oskarja Kovačiča. Rdeča nit so bile različne vrste žita v prehrani.
V prvi delavnici je bil predstavljen pomen zdrave in raznolike prehrane in različnih vrst žita in žitnih izdelkov v njej. Učenci so se poučili o razliki med pšenično belo, polbelo, črno in polnozrnato moko. Iz prosene, pirine in ajdove kaše so v kuhinji pripravili okusne pečene kaše po receptih diplomantke Višje strokovne šole BIC Ljubljana. Vsak izmed obiskovalcev si je pripravil svoj zdrav krožnik: pečeno kašo, zelenjavo in sadje, različne oreške. Odžejali so se lahko z ječmenovo kavo, riževim napitkom, nesladkanim čajem in vodo.

Preberite več: Delavnice za osnovnošolce OŠ Oskarja Kovačiča

Food Waste Fighters 1Dijaki in dijakinje Živilske šole, ki se izobražujejo v treh različnih programih, so skupaj z mentoricami združili moči in v sodelovanju s partnersko šolo ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium iz Budimpešte na Madžarskem analizirali, koliko hrane zavržemo v šoli ter doma. Živilsko prehranski tehniki iz 4.ž so poskrbeli za natančnost podatkov in ugotovili, da na šoli s 590 dijaki malica približno 250 dijakov; le-ti v povprečju zavržejo 4,25 kg hrane v prvem odmoru za malico. V drugem odmoru pa nastane za 1,75 kg odpadne hrane. Slaščičarji in mesarji iz 1.sm so anketirance spraševali o razlogih za zavrženo hrano.

Preberite več: eTwinning projekt »Food Waste Fighters«