Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Skupnost dijakov

Nova mapaV torek 6. 6. 2017 sta se dijakinji Špela Mandelj in Tea Leščanec iz razreda 2. sm udeležili podelitve priznanj natečaja na Osnovni šoli Miška Kranjca v Ljubljani. Obe sta prejeli priznanji, Špela za likovni, Tea pa fotografski prispevek. Prireditev je spremljal prijeten kulturni program.
Mentorica: Darja Morelj

90.Parlament mladih_v_Beogradu_RS_2.3._6Petčlanska delegacija (Sandra Perič, Lovro Pavlič, Katja Likar, Tim Kiseljak in Andraž Mikolič) je skupaj z mentorico Alenko Sedlar Špehar odpotovala na šesto prireditev Parlament mladih v Beogradu. Cilj letošnjega zasedanja parlamenta je bil, da dijaki v okviru dneva Save (1. junija) spoznajo vplive podnebnih sprememb na življenje v Savskem bazenu. Zbralo se je več kot štirideset dijakov srednjih šol iz Slovenije, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Na zasedanju so med drugim predstavili svoje prispevke, s katerimi so sodelovali na natečaju.

Preberite več: Parlament mladih v Beogradu (RS) 2.–3. 6. 2017

36Danes smo se veselo odpravili proti Voglu. Na zgornjo gozdno mejo smo se odpravili z gondolo. Po kratkem predavanju profesorja Kramerja, smo se odpravili na lušten sprehod. Pri tem smo popisali 5 ploskev in opazovali razlike v sestavi ter rasti gozda. Imeli smo celo kratko meditacijo. Po osmih urah smo spet bili doma in ugotovili, da bo treba še nekaj postoriti. Lovili smo klope, a naša skupina ni imela veliko sreče.

Preberite več: Naravovarstveni tabor v Bohinju, 3.dan

zadnji danPo jutranji telovadbi in zajtrku smo se odpravili okoli jezera. Opravili smo nekaj vodnih meritev. Po 4ih urah in 20ih kilometrih smo prišli na zasluženo kosilo. Po kosilu smo se odpravili na avtobus in polni spoznanj odšli domov.

Zapisala: Ema Perčič

2Drugi dan strokovnega tabora smo začeli z jutranjo telovadbo, ki je bila nagrajena z zajtrkom. Ko smo se najedli, smo skočili na kolesa in z njimi premagovali hribe in malo manj dolin vse od hostla pod Voglom do Gostilne pri Slapu. Od tod naprej smo pot nadaljevali peš v jamo. Tam so nas čakale meritve in nova spoznanja, ki so se skrivala v sami notranjosti jame.
Spust iz 945 metrov nadmorske višine je potekal urno in veselo. Predvsem zato, ker nas je že čakalo kosilo. Vendar nas je pot vodila še preko Hudičevega mostu. Legenda pravi, da je ta most zgradil sam Hudič, v zameno pa je dobil pasjo dušo.

Preberite več: Naravovarstveni tabor v Bohinju, 2.dan