Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

FB IMG 1557412962703 00000002Te dni se v Kranjski Gori odvija 4. mednarodni kulinarični festival v pripravi kuharskih in slaščičarskih dobrot. Tekmovanja v slaščičarstvu v kategoriji B2 se je udeležilo 13 dijakov 2. in 3. letnika smeri slaščičar. Tekmovali so v pripravi torte. Festival je potekal v sredo, 8. maja 2019.

Člani strokovne komisije iz 4 držav (Turčije, Rusije, Hrvaške in Slovenije) so pri ocenjevanju izdelka upoštevali naslednje kriterije: splošni in umetniški vtis izdelka, kompozicija izdelka in strokovnost izdelave.

Sodelovali so kandidati iz Srbije, Rusije, Ukrajine in Slovenije.

Osvojili smo 4 bronaste, 6 srebrnih in 3 zlate medalje. Več utrinkov v galeriji.

Pod mentorstvom Cecilije Per sta dijaka Eva Gale in Anže Jarc osvojila srebrni medalji, Helena Obolnar in Mark Jeraj pa zlati medalji.

Pod mentorstvom Andreje Perčič sta dijaka Lucija Pugelj in Luka Koprivnikar osvojila bronasti medalji, Janja Obolnar Hrnjičič pa srebrno medaljo.

Pod mentorstvom Lidije Jenko sta dijaka Dominika Urbiha in Klemen Jančič osvojila bronasti medalji, Manca Jeras, Katja Kavčič, Matija Ahlin srebrne medalje in Adela Kolar zlato medaljo.

Ob koncu so podelili tudi pokal za absolutnega  zmagovalca, ki ga je drugič zaporedoma prejela Adela Kolar.

Iskrene čestitke.

Ljubljana, 9. 5. 2019                                                               Zapisala: Lidija Jenko