Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

5365907Prvi dan smo se dijaki 4. NT odpravili proti Zapotoku že v zgodnjih urah, da smo pripravili vse potrebno za prihod 1. letnikov. Po prihodu 1. letnikov in uvodnem pozdravu je med nami zavladal športno-naravovarstveni duh. Igrali smo odbojko, nogomet, učili smo se žongliranja, v gozdu smo pokazali kako se uporablja določevalne ključe. Po kosilu in počitku pa smo preko igre pokazali, kako v naravi poteka predatorstvo in zajedalstvo. Po večerji pa smo preko iger krepili odnose med sabo in odpirali nova prijateljstva. Tako eni kot drugi smo v noč zakorakali polnih novih  vtisov in pričakovanj na drugi dan.

V drugi dan smo se prebudili v lepo sončno jutro in čakal nas je pohod proti Kureščku. Na poti proti vrhu smo 1. letnikom pokazali, kako malo je potrebno, da naravi prisluhneš in da se v njej sprostiš. Na vrhu smo se razdelili v 3 skupine, kjer smo imeli delavnice o predstavitvi Kureščka in spoznavanju drevesnih vrst. Druge dve delavnici sta bili bolj praktičnega značaja, saj smo izdelovali loke, in za tretjo delavnico smo dijakom pokazali kako z znanjem o prvi pomoči pomagati poškodovancu z materiali, ki jih najdemo v naravi.  Po kosilu smo imeli naravovarstveni kviz, ki je kar dodobra namučil dijake 1.letnikov. Druga skupina, pa je igrala igro zastavo krast ,kjer pa smo morali z dobro komunikacijo narediti dober načrt, kako nasprotnikom ukrasti zastavo. Zvečer smo imeli druženje ob tabornem ognju, kjer je tudi vsaka skupina pokazala svoj skeč.

Zadnji dan je bilo na vrsti pospravljanje celotnega doma, zato smo tako dijaki 4. NT in dijaki 1. NT stopili skupaj, da smo naš začasni dom očistili od vrha do tal. Ker smo s skupnimi močmi dom  hitro pospravili, smo izkoristili lep sončen dan še za tekmovanje z loki, za tekmo nogometa in odbojke. Žal pa se nam je čas vsem iztekal in čas je bil za slovo. Polni novih vtisov in prijateljstva smo odšli v dolino. Utrinke iz tabora si lahko ogledate v galeriji.

Napisal: Žiga Kobal 4. NT