Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

DSC 0061Dne 7. 6. 2018 sva se študenta Živilstva in prehrane Matej Kolmanič in Jan Debelič, pod mentorstvom predavateljice Katarine Smole, udeležila nacionalnega tekmovanja v ekoinovativnosti v živilstvu Ecotrophelia Slovenia 2018, ki ga že 10. leto organizira Gospodarska zbornice Slovenije, Zbornica kmetijskih in živilskih podjetji. Barve Višje strokovne šole sva zastopala z inovativnim živilom, kruhom z visoko vsebnostjo beljakovin Vitalni korenjak. Kot beljakovinski dodatek sva uporabila izolat beljakovin belega graha, ki se ponašajo z visoko biološko vrednostjo, primerljivo živalskim virom beljakovin. Poleg tega se živilo ponaša tudi z dodatkom lanenega semena in oljčnega olja, kar ga oplemeniti z visoko vsebnostjo nenasičenih omega-3 in omega-9 maščobnih kislin. Dodatek pšeničnih otrobov pa doda visoko vsebnost prehranskih vlaknin. Ker sva pri mesitvi uporabila težke surovine, sva za rahljanje poleg kvasa uporabila tudi droži (kislo testo). Ocenjevalno komisijo je posebno navdušila tudi inovativna embalaža, ki omogoča transformacijo v škatlico "TO GO" za pakiranje enega sendviča. Nekaj fotografij v galeriji.

Zapisal Matej Kolmanič, študent ŽP