Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Dosežki

AEHT BELGIJAV času od 13. do 17. novembra 2017 je v kraju Oostende v Belgiji potekala letna konferenca AEHT, v okviru katere vsako leto potekajo tekmovanja dijakov in študentov evropskih gostinskih in turističnih šol v številnih kategorijah. BIC Ljubljana so letos zastopali trije študentje višje strokovne šole, program gostinstvo in turizem. Spremljala sta jih mentorja Marjeta Cevc in Boštjan Humski. V pripravi sladice je nastopila Kristina Turk, Andrii Obets je tekmoval v pripravi mešanih pijač, Tine Žbogar pa je svoje znanje in veščine pokazal na področju restavracijske strežbe. Tine Žbogar je za svoj nastop prejel zlato medaljo, za kar mu iskreno čestitamo. Prav tako iskreno čestitamo tudi Kristini Turk in Andriiju Obetsu, saj sta svojo nalogo odlično opravila. Nekaj utrinkov v galeriji.

Ponovno smo ponosni in se veselimo dosežkov ter znanja naših študentov!
 

GTZ 2017V ponedeljek, 16. 10. 2017, smo se skupaj s študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani odpravili na že 64. tekmovanje GTZ v Kranjski Gori. Kljub praznovanju našega zavoda BIC Ljubljana, smo se odločili, da se tekmovanja udeležimo in pokažemo znanje naših študentov. Študentje so tekmovali v kategoriji Sloskillss, tako v strežbi kot v kuhinji, v pripravi kavnega napitka in v pripravi mešanih pijač.

Preberite več: 64. tekmovanje na gostinsko turističnem zboru Slovenije v...

Ferfud Zmaga

Včeraj se je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zaključilo tekmovanje Ferfud (www.ferfud.si). V prijateljskem dvoboju, ki se je začel že avgusta 2017, sta naša študenta Urška Jakljevič in Andraž Obrstar s strokovno podporo mentorjev Marjete Cevc, Blaža Šviglja, Neli Selan, Boštjana Humskega tekmovala s študentkama Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Urška in Andraž sta prepričala večino in zmagala! Zasluženo bosta odpotovala v Španijo v San Sebastian, kjer bosta obiskala prestižno restavracijo ARZAK, ki se ponaša s 3 Michelinovimi zvezdicami. Čestitamo!

Ekipa Seta​Naš študent programa 
​g​
ostinstvo in turizem Miha Lavrič, je svoje kuharske spretnosti izpopolnil in nadgradil z uspešno opravljeno 
mednarodno šolo italijanske kulinarike ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Praktično znanje in spretnosti je s pomočjo sofinanciranja preko programa Erasmus+ izpopolnil v restavraciji Seta v hotelu Mandarin Oriental z dvema Mihelinovima zvezdicama v centru Milana, kjer je opravil večmesečno praktično izobraževanje. Čestitamo!

ALMA BIC_LjubljanaRavnateljica VSŠ BIC Ljubljana mag. Tjaša Vidrih se je v okviru programa Erasmus+ udeležila štiri devnega usposabljanja v Parmi v Italiji, na mednarodni šoli italijanske kuhinje ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Na sestankih so se posvetili inovativnim metodam dela v šolah, mreženju, izmenjavam dobrih praks, možnostim za mednarodna sodelovanja v projektih, izmenjavah študentov za namen prakse in osebja za namen usposabljanja ter poučevanja. Iskali so odgovore na vprašanje, kakšen naj bo kulinarični mojster nove generacije.