Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Dosežki

GT Cup_Bled_2017_BICDne 29. 3. 2017 so se naši študenti Zala Kastigar Kešpret, Kristina Turk, Emin Tiganj, Andraž Obrstar in Andrii Obets pod mentorstvom Boštjana Humskega in Janeza Žusta udeležili mednarodnega tekmovanja v barmanstvu na Bledu. Tekmovanje je bilo v znamenju različnih filmov, naslove katerih so tekmovalci prejeli tri tedne pred tekmovanjem skupaj z izbrano žgano pijačo. Vsak tekmovalec je moral pripraviti tri minutno zgodbo o filmu v angleškem jeziku ter svojo avtorsko mešano pijačo. Ocenjevanje je bilo tako sestavljeno iz teoretičnega izpita, ki je bil sestavljen iz 50 vprašanj, praktičnega dela priprave koktajla po standardih IBA, predstavitve zgodbe in celoten nastop ter okus mešane pijače. Vsi študenti so se maksimalno potrudili in več kot odlično predstavili svoje zgodbe in kreacije. Andrii Obets pa je prejel nagrado Best performance za kar mu še posebej čestitamo. Svededa pa gredo čestitke za odlično opravljeno delo vsem tekmovalcem in mentorjema. Prav tako pa bi se želeli zahvaliti tudi Lei Sterle ter Neli Selan za pomoč pri pripravi sladice ter vsem študentom, ki so prišli spodbujat naše tekmovalce na Bled. Utrinki v galeriji.

3 2Z velikim veseljem sporočamo, da je bila na podelitvi priznanj v okviru projekta Ljubljanska kakovost naša restavracija KULT316, ki deluje v okviru Centra kulinarike in turizma KULT316 na Prušnikovi ulici 74 v Šentvidu v Ljubljani, izbrana med najboljše restavracije in prejela Znak ljubljanske kakovosti, ki ga podeljuje Turizem Ljubljana. Med 99 ocenjenimi restavracijami se je uvrstila med najboljših 10! Zahvala gre vsem sodelavcem restavracije s šefom Blažem Švigljem na čelu in tudi vsem študentom naše Višje strokovne šole, ki v restavraciji opravljajo prakso na področjih kuharstva in strežbe. Vabljeni v našo restavracijo tudi vi!

Sprejem na_MIZŠŠtudenta BIC Ljubljana, VSŠ Rok Maržić in Izidor Kržišnik sta bila med 147 dijaki in študenti višjih, visokih šol in fakultet, ki jih je 19. 12. 2016 v prostorih MIZŠ sprejela ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, saj sta v letu 2016 dosegla vidne rezultate na mednarodnem tekmovanju iz znanja in spretnosti. Rok in Izidor sta namreč po doseženih odličnih rezultatih na Sloskills zastopala Slovenijo na tekmovanju Euroskills na Švedskem, in sicer v kategorijah strežba in kuharstvo, pod mentorstvom ga. Marjete Cevc, ga. Neli Selan in g. Boštjana Humskega.

Preberite več: Študenta BIC Ljubljana, VSŠ na sprejemu pri ministrici za...

AEHTŠtudenti BIC Ljubljana so na letošnjem tekmovanju evropskih šol za hotelirstvo in turizem AEHT, ki je potekalo od 24. do 27. oktobra 2016 v Londonu pokazali odlično znanje. Študentka ŽP Lea Sterle je tekmovala v pripravi slaščic (Pastry), študent GT David Juhant v pripravi menija z uporabo sodobnih tehnik (Culinary Art), študent GT Matej Hauptman v pripravi in serviranju jedi (Decathlon), študent GT Rok Dremelj v strežbi (Restaurant Service) in študent GT Emin Tiganj v barmanstvu (Cocktail Making). Študenti so pokazali visok nivo znanja, spretnosti in smo na vse izjemno ponosni. Tekmovanje poteka v skupinah s sotekmovalci iz drugih držav, kjer se ocenjuje timsko delo in pri tem ni pomembno le pokazano znanje in spretnosti, pomembna je tudi velika sreča pri žrebu sotekmovalcev, ki pa letos na žalost našim tekmovalcem ni bila naklonjena. Bili so vrhunsko pripravljeni in so za svoje sodelovanje prejeli pohvale. Utrinke si oglejte v galeriji. Iskrene čestitke vsem!

Ponosni mentorji: Alenka Kodele, Marjeta Cevc, Neli Selan in Boštjan Humski

GTZDeževen dan, dolga in dolgočasna pot nas je peljala preko Štajerske vse do našega tekmovališča v Radencih. Naši študentki Eva Bogdan in Iza Rigler, so v torek, 11. 10. 2016 pokazale svoje znanje. Eva Bogdan je tekmovala v pripravi in postrežbi kave in še kako dobro ve, kako pomembno je pripraviti vrhunski kavni napitek in strokovno postreči odlično kavo. Iza Rigler, študentka 2. letnika GT, pa je svoje znanje pokazala na tekmovanju hotelskih receptorjev. Obe študentki sta bili nagrajeni z odličnimi rezultati, Eva Bogdan je prejela ZLATO priznanje (98,67 točk) in skupno 3. mesto med 26 tekmovalci, Iza Rigler pa je prejela BRONASTO priznanje.

V sredo, 12. 10. 2016, so bili na vrsti fantje, ki so svoje spretnosti pokazali pri mešanju koktajlov in pri pripravi jedi po naročilu. David Juhant in Matej Hauptman, študenta 2. letnika GT sva svoje znanje pokazala pri pripravi jedi in prejela BRONASTO priznanje. Emin Tiganj in Andrii Obest, prav tako študenta 2. letnika GT, pa sta svoje ročne spretnosti pokazala pri mešanju pijač in prejela ZLATO PRIZNANJE.

Čestitke vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem Boštjanu Humskemu, Marjeti Cevc in mag. Vesni Loborec. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.

ČESTITAMO!