Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Dosežki

52378438 2072271036226482 6576170752146407424 n 2V Riminiju je od 16. 2. do 19. 2. 2019 potekalo ekipno in individualno mednarodno nacionalno tekmovanje kuharjev in slaščičarjev Campionati della Cucina Italiana 2019. Slovenska ekipa Društva kuharjev in slaščičarjev, v kateri je pri pripravi sladice sodelovala naša študentka Ana Ilc s podporo naše sodelavke v šolski slaščičarski delavnici Lee Sterle, je osvojila zlato medaljo! Tekmovali so člani ekipe Slovenije, Italije, Francije in Albanije. Vse štiri ekipe so imele enake pogoje v kuhinji, enako časovno dolžino, na voljo pa seznam sestavin, ki jih smejo uporabiti na dan tekmovanja. Čestitamo!

IMG 20181127 175755Med 27. in 28. 11. 2018 se je v italijanskem Milanu, pod pokroviteljstvom Barilla centra za hrano in prehrano, odvijal 9. Mednarodni forum o hrani in prehrani. Glavne obravnavane teme foruma so bile Smeri razvoja prehranske politike v EU in svetu, Prehranske problematike držav razvitega sveta, s poudarkom na problematiki morbidne debelosti, Prehranske problematike držav v razvoju, s poudarkom na podhranjenosti, Trendi razvoja novih živil v svetu, Ekonomski vidiki in aktualni gospodarski trendi v živilstvu, Aktualni trendi v nutricionistiki in dietetiki ter predstavitve projektov vabljenih delegacij.

V imenu in interesu BIC Ljubljana sva se Mednarodnega foruma o hrani in prehrani, v skupni delegaciji s predstavnicami Fakultete za vede o zdravju Univerze na Primorskem, udeležila Matej Kolmanič in Jan Debelić. Imela sva možnost predstaviti raziskovalni projekt Vitalni Korenjak, s katerim sva maja letos, v okviru nacionalnega tekmovanja Ecotrophelia Slovenia 2018, požela Posebno priznanje za najbolj inovativno embalažo v živilstvu.

Preberite več: BIC Ljubljana na Mednarodnem forumu o hrani in prehrani, Milano...

0811 1 2018 11V četrtek, 8. 11. 2018, sta študenta Emin Tiganj in Gašper Rjavec prejela priznanji Državnega sveta RS za sodelovanje na letošnjem tekmovanju EuroSkills 2018 in odlične rezultate, ki sta jih na tekmovanju dosegla. Tekmovala sta namreč v kategoriji strežba (Emin) in kategoriji Kuharstvo (Gašper) ter oba prejela medalji za odličnost, Emin pa tudi medaljo Best of Nation. Prav tako sta bili priznanji Državnega sveta RS podeljeni njunima mentorjema Boštjanu Humskemu in Neli Selan. Čestitamo. 

Vir slike: Državni svet RS

GTZ2018Na 65. GTZ Slovenije, ki je od 8. do 9. 10. 2018 potekal v Portorožu, sta Eva Bogdan in Luka Strajn postala najboljša v svojih kategorijah barista (Eva) in mešanju pijač (Luka), saj sta oba posegla po prvem mestu in prejela zlati medalji, Polona Vesel je prav tako prejela zlato priznanje v kategoriji barista. Mentor vsem je bil Boštjan Humski. V tekmovanju hotelska recepcija sta Neža Murn in Sara Pirc prejeli srebrni priznanji. Tekmovali sta kot edini študentki med profesionalci. Mentorica je bila mag. Vesna Loborec. V kategoriji Magic box pa so Stela Špoljar, Marko Bojc in Sara Štirn prejeli tri bronaste medalje, Gašper Rjavec pa zlato priznanje in dve srebrni medalji. Mentorici sta bili Marjeta Cevc in Neli Selan. Vsem tekmovalcem in mentorjem za odlične rezultate čestitamo! Utrinki v galeriji.

EuroskillsEmin Tiganj in Gašper Rijavec sta pod mentorstvom Boštjana Humskega ter Neli Selan dosegla odlične rezultate na tekmovanju Euroskills 2018 v Budimpešti (od 24. do 28. 9. 2018)  – evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih oz. olimpijada poklicev. Pri pripravah obeh študentov sta sodelovali še Aida Kadič (Hit Alpinea) in Alma Rekić. Gašper Rjavec je prejel medaljo za odličnost in 12. mesto v kategoriji kuharstvo, Emin Tiganj pa v strežbi medaljo za odličnost, 5. mesto ter tudi medaljo »Best of nation«, saj je zbral med vsemi slovenskimi tekmovalci največ točk. Medaljo za odličnost prejmejo tekmovalci, ki dosežejo 700 točk in več. Obema tekmovalcema in mentorjema, somentoricama čestitamo. Utrinki v galeriji.