Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Dosežki

DSC 0160Od 10. 4. do 12. 4. je potekalo že 13. tekmovanje G&T Cup Bled, katerega sta se udeležila tudi naša študenta Luka Strajn in Marko Bizjak. Tekmovalec Luka Strajn je zapisal takole: "Letošnje G&T tekmovanje v barmanstvu je potekalo nekoliko drugače. Glavni del je potekal v dvajsetem nadstropju Ljubljanskega hotela Intercontinental, kjer so poleg sonca goste še bolj pogreli koktelji. Sošolec Marko Bizjak je tekmovanje začel kot prvi, potrdilo za njegov uspešen nastop pa so bile televizijske kamere, ki so ga takoj po nastopu zasule z vprašanji. Predstavil se je v kategoriji EDM s pesmijo Sexy Chick in z vodko kot obvezno sestavino goste resnično popeljal na morje. 

Preberite več: 13. G&T Cup Competition Bled

V aprilski številki revije Kmetovalec, bo predstavljena tudi naša šolska mikropivovarna. Predstavitveni del si že sedaj lahko ogledate tukaj.

AEHT BELGIJAV času od 13. do 17. novembra 2017 je v kraju Oostende v Belgiji potekala letna konferenca AEHT, v okviru katere vsako leto potekajo tekmovanja dijakov in študentov evropskih gostinskih in turističnih šol v številnih kategorijah. BIC Ljubljana so letos zastopali trije študentje višje strokovne šole, program gostinstvo in turizem. Spremljala sta jih mentorja Marjeta Cevc in Boštjan Humski. V pripravi sladice je nastopila Kristina Turk, Andrii Obets je tekmoval v pripravi mešanih pijač, Tine Žbogar pa je svoje znanje in veščine pokazal na področju restavracijske strežbe. Tine Žbogar je za svoj nastop prejel zlato medaljo, za kar mu iskreno čestitamo. Prav tako iskreno čestitamo tudi Kristini Turk in Andriiju Obetsu, saj sta svojo nalogo odlično opravila. Nekaj utrinkov v galeriji.

Ponovno smo ponosni in se veselimo dosežkov ter znanja naših študentov!
 

GTZ 2017V ponedeljek, 16. 10. 2017, smo se skupaj s študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani odpravili na že 64. tekmovanje GTZ v Kranjski Gori. Kljub praznovanju našega zavoda BIC Ljubljana, smo se odločili, da se tekmovanja udeležimo in pokažemo znanje naših študentov. Študentje so tekmovali v kategoriji Sloskillss, tako v strežbi kot v kuhinji, v pripravi kavnega napitka in v pripravi mešanih pijač.

Preberite več: 64. tekmovanje na gostinsko turističnem zboru Slovenije v...

Ferfud Zmaga

Včeraj se je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zaključilo tekmovanje Ferfud (www.ferfud.si). V prijateljskem dvoboju, ki se je začel že avgusta 2017, sta naša študenta Urška Jakljevič in Andraž Obrstar s strokovno podporo mentorjev Marjete Cevc, Blaža Šviglja, Neli Selan, Boštjana Humskega tekmovala s študentkama Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Urška in Andraž sta prepričala večino in zmagala! Zasluženo bosta odpotovala v Španijo v San Sebastian, kjer bosta obiskala prestižno restavracijo ARZAK, ki se ponaša s 3 Michelinovimi zvezdicami. Čestitamo!