Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Dosežki

20190514 155252Ob letošnjem tednu prostovoljstva je Slovenska filantropija 14. 5. 2019 na prireditvi v Črni na Koroškem podelila letošnje nazive s področja prostovoljstva. Mladim jih je izročil premier Marjan Šarec, ki je v nagovoru zbranim prostovoljcem, mentorjem ter predstavnikom občin in drugih ustanov dejal, da bomo prostovoljstvo vedno potrebovali. Dobitnikom iskreno čestitamo. Prostovoljci na BIC Ljubljana in njihovi mentorji so vsako leto bolj aktivni, tako je letos na vseh enotah 150 dijakov in študentov opravilo skupaj kar 2565 prostovoljskih ur, kar je 1191 več kot v lanskem šolskem letu. Vsem prostovoljcem in mentorjem se zahvaljujemo za njihov pomemben prispevek k izboljšanja dobrobiti posameznikov, skupin in skupnosti.

IMG 3019 2Na BIC Ljubljana je 14. 5. 2019 potekalo 5. tekmovanje v znanju in spretnostih dijakov in študentov Konzorcija biotehniških šol Slovenije. 96 dijakov in študentov iz 10 šol se je preizkusilo na letošnjo temo »Kulinarična dediščina – Uživam tradicijo« v različnih kategorijah s področij živilstva, kulinarike, vizualne umetnosti in kulinarične dediščine. Dijake in študente je nagovoril tudi Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, prof. dr. Janez Bogataj pa je kot gostujoči predavatelj v okviru tekmovanja izpostavil tudi vprašanje uporabe prehranske kulturne dediščine v sodobnih gastronomijah in kulinarikah. BIC Ljubljana je slavil v kategorijah Kulinarika - priprava hrane in Projektne naloge. Vse dijakom, študentom in mentorjem čestitamo! V sporočilu za javnost preberite, kdo so bili zmagovalci kategorij, v galeriji pa si ogjetje foto utrinke. 

 Uživam tradicijo  Interreg

56907698 2328737077382031 6767300894217207808 n kopijaŠtudenti gostinstva in turizma BIC Ljubljana, VSŠ so med 8. in 13. 4. 2019 prvič tekmovali na mednarodnem tekmovanju Biser mora 2019 (Brač). Tekmovali so v kulinariki pod mentorstvom Neli Selan. Študenti so na skupinskem tekmovanju osvojili: 1. mesto in zlato medaljo - Anže Bilban in Sara Štirn, srebrno medaljo - Stela Špoljar in Gašper Rjavec. Posamično pa so osvojili še: za pripravo rižote (v kat. juniorji) srebrno medaljo - Gašper Rjavec, za pripravo ribje jedi (v kat. juniorji) zlato medaljo - Anže Bilban in srebrno medaljo - Sara Štirn ter za pripravo ribje jedi (v kat. seniorji) bronasto medaljo Stela Špoljar. Za odlične rezultate vsem tekmovalcem in mentorici čestitamo.

DSC 0945Po več mesečnih pripravah in trdem delu je 3. 4. 2019 napočil dan D, ko smo se študentje Luka, Marko, Gal in Ema pod mentorstvom profesorja Boštjana Humskega v jutranjih urah odpravili na 14th G&T Cup 2019 na Bled. Kaj kmalu potem, ko smo prispeli, je sledil test preverjanja znanja, ki je temeljil na poznavanju mešanih alkoholnih pijač in pijač iz katerih so te sestavljene. Nato pa smo se vsi skupaj prestavili v kamp Šobec, kjer je sledil praktični del. Mešanje lastnih kreacij je potekalo v povezavi z dodeljeno sliko, saj je bila letošnja tema umetnost. Vsak tekmovalec je po mešanju predstavil svojo zgodbo v angleškem jeziku. Med nastopi je sledil krajši premor, ki je bil namenjen kosilu. Tako so si tekmovalci nabrali novih moči in nadaljevali s svojimi nastopi. Naši študentje so pokazali odlično pripravljenost, dovršeno tehnično znanje, predvsem pa veselje in strast do mešanja alkoholnih pijač in to je bilo opaziti.

Preberite več: Študenti BIC Ljubljana nepremagljivi na 14. G&T Cup Bled 

14. GT Cup BledPod mentorstvom predavatelja Boštjana Humskega so naši študenti 1. ter 2. letnika Gostinstva in turizma Luka Strajn, Marko Bizjak, Gal Mavretič in Ema Pušar na 14. barmanskem tekmovanju G&T Cup Bled (AEHT), ki je potekalo med 2. in 4. 4. 2019, dosegli odlične rezultate: 

1. mesto ter maksimalno število točk za tehniko dela - Luka Strajn, 2. mesto ter maksimalno število točk za zgodbo - Marko Bizjak, 3. mesto in maksimalno število točk pri pisanju testa - Gal Mavretič ter odlično 6. mesto Eme Pušar med 25 tekmovalci iz Slovenije in tujine. Celotni ekipi študentov in mentorju za odlične rezultate čestitamo! Utrinke si oglejte v galeriji.