Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Dosežki

Ekipa Seta​Naš študent programa 
​g​
ostinstvo in turizem Miha Lavrič, je svoje kuharske spretnosti izpopolnil in nadgradil z uspešno opravljeno 
mednarodno šolo italijanske kulinarike ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Praktično znanje in spretnosti je s pomočjo sofinanciranja preko programa Erasmus+ izpopolnil v restavraciji Seta v hotelu Mandarin Oriental z dvema Mihelinovima zvezdicama v centru Milana, kjer je opravil večmesečno praktično izobraževanje. Čestitamo!

ALMA BIC_LjubljanaRavnateljica VSŠ BIC Ljubljana mag. Tjaša Vidrih se je v okviru programa Erasmus+ udeležila štiri devnega usposabljanja v Parmi v Italiji, na mednarodni šoli italijanske kuhinje ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Na sestankih so se posvetili inovativnim metodam dela v šolah, mreženju, izmenjavam dobrih praks, možnostim za mednarodna sodelovanja v projektih, izmenjavah študentov za namen prakse in osebja za namen usposabljanja ter poučevanja. Iskali so odgovore na vprašanje, kakšen naj bo kulinarični mojster nove generacije.

GT Cup_Bled_2017_BICDne 29. 3. 2017 so se naši študenti Zala Kastigar Kešpret, Kristina Turk, Emin Tiganj, Andraž Obrstar in Andrii Obets pod mentorstvom Boštjana Humskega in Janeza Žusta udeležili mednarodnega tekmovanja v barmanstvu na Bledu. Tekmovanje je bilo v znamenju različnih filmov, naslove katerih so tekmovalci prejeli tri tedne pred tekmovanjem skupaj z izbrano žgano pijačo. Vsak tekmovalec je moral pripraviti tri minutno zgodbo o filmu v angleškem jeziku ter svojo avtorsko mešano pijačo. Ocenjevanje je bilo tako sestavljeno iz teoretičnega izpita, ki je bil sestavljen iz 50 vprašanj, praktičnega dela priprave koktajla po standardih IBA, predstavitve zgodbe in celoten nastop ter okus mešane pijače. Vsi študenti so se maksimalno potrudili in več kot odlično predstavili svoje zgodbe in kreacije. Andrii Obets pa je prejel nagrado Best performance za kar mu še posebej čestitamo. Svededa pa gredo čestitke za odlično opravljeno delo vsem tekmovalcem in mentorjema. Prav tako pa bi se želeli zahvaliti tudi Lei Sterle ter Neli Selan za pomoč pri pripravi sladice ter vsem študentom, ki so prišli spodbujat naše tekmovalce na Bled. Utrinki v galeriji.

3 2Z velikim veseljem sporočamo, da je bila na podelitvi priznanj v okviru projekta Ljubljanska kakovost naša restavracija KULT316, ki deluje v okviru Centra kulinarike in turizma KULT316 na Prušnikovi ulici 74 v Šentvidu v Ljubljani, izbrana med najboljše restavracije in prejela Znak ljubljanske kakovosti, ki ga podeljuje Turizem Ljubljana. Med 99 ocenjenimi restavracijami se je uvrstila med najboljših 10! Zahvala gre vsem sodelavcem restavracije s šefom Blažem Švigljem na čelu in tudi vsem študentom naše Višje strokovne šole, ki v restavraciji opravljajo prakso na področjih kuharstva in strežbe. Vabljeni v našo restavracijo tudi vi!

Sprejem na_MIZŠŠtudenta BIC Ljubljana, VSŠ Rok Maržić in Izidor Kržišnik sta bila med 147 dijaki in študenti višjih, visokih šol in fakultet, ki jih je 19. 12. 2016 v prostorih MIZŠ sprejela ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, saj sta v letu 2016 dosegla vidne rezultate na mednarodnem tekmovanju iz znanja in spretnosti. Rok in Izidor sta namreč po doseženih odličnih rezultatih na Sloskills zastopala Slovenijo na tekmovanju Euroskills na Švedskem, in sicer v kategorijah strežba in kuharstvo, pod mentorstvom ga. Marjete Cevc, ga. Neli Selan in g. Boštjana Humskega.

Preberite več: Študenta BIC Ljubljana, VSŠ na sprejemu pri ministrici za...