Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

IFT2011_BeogradDa se skozi praktično delo največ naučimo, se je potrdilo na največjem turističnem sejmu v Srbiji, na katerem so sodelovali tudi študenti programa gostinstvo in turizem BIC Ljubljana, Višje strokovne šole. Na sejmu so sodelovali kot gostje Visoke turistične šole iz Beograda in kot predstavniki HIT-a Alpinea iz Kranjske Gore. Rezultat sodelovanja med Visoko strokovno turistično šolo iz Beograda, BIC Ljubljana, VSŠ ter podjetjem HIT Alpinea je skupni nastop na beograjskem sejmu od 24. – 27. 02. 2011. Da gre za sodelovanje na pomembnem sejmu na področju turizma v regiji pove tudi podatek, da se je v okviru sejma letos predstavilo 50 držav in skoraj 900 razstavljavcev.  Nekaj utrinkov sin oglejte v galeriji.

Preberite več: Sodelovanja študentov BIC Ljubljana na IFT 2011 v Beogradu

BIT_MilanoŠtudenti 2. letnika gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, VSŠ so si v soboto, 19. 2. 2011, ogledali BIT 2011, mednarodni turistični sejem v Milanu. Sejem sodi med najbolj pomembno predstavitev svetovne turistične industrije s pregledom mednarodnih turističnih storitev, prav tako pa sejem ponuja predstavitev celotne italijanske turistične ponudbe. Na sejmu se je predstavljalo več kot 5000 podjetij iz 130 držav. Sejem ima dolgoletno tradicijo in je pomemben tudi za predstavitve slovenskih turističnih podjetij. Slovenija se je na letošnjem sejmu predstavila v družbi Avstrije, Švice in Španije, in sicer z lepo »zeleno-eco stojnico«, ki je prejela tudi nagrado za dober prikaz.

 

Preberite več: O obisku sejma BIT 2011 v Milanu

V soboto, 19. 2. 2011, so si študenti 2. letnika živilstva in prehrane BIC Ljubljana, VSŠ ogledali pekarno v Grosuplju. Strokovni ogled je potekal v več stopnjah. Najprej so si ogledali silose, kjer imajo skladiščene različne tipe mok. V sami proizvodnji so se študenti seznanili s stroji in napravami, ki se uporabljajo pri peki kruha in pekovskega peciva. Ogledali so si avtomatske linije za proizvodnjo pekovskega peciva, kruha in linijo za izdelavo francoskega peciva. Ob koncu ogleda so bili študentje z mentorico povabljeni še v sejno sobo, kjer se je potekala zanimiva diskusija o aditivih, ki se dodajajo v kruh, o trendih v pekarstvu in delu, ki ga opravlja inženir živilstva in prehrane v pekarni.
vidrikV petek, 11. 2. 2011, je BIC Ljubljana obiskal prof. Klaus Vidrik iz Brazilije (po rodu Slovenec). Prof. Vidrik je univerzitetni predavatelj, specializiran za področje turizma in gostinstva. Predava na eni izmed najstarejših elitnih šol za turizem in gostinstvo v Braziliji - Senac, Sao Paulo (Centro Universitario Senac – Campus Aguas de Sao Pedro). Poleg tega je soavtor knjige The »Art of making sausages and smoking: the tradition of a Slovenian family«. Namen obiska je bil dogovor o bodočem sodelovanju obeh inštitucij.
mercatorNa povabilo mag. Alenke Urek, direktorice sektorja MP gostinstvo, so si v ponedeljek, 24. 1. 2011, predavatelji in učitelji Višje strokovne šole in Živilske šole BIC Ljubljana skupaj z direktorico zavoda mag. Jasno Kržin Stepišnik ogledali Mercatorjeve kapacitete v okviru blagovnice Maxi - kuhinjo, Aperitiv bar, pekarno, prodajalno živil Maxi. BIC Ljubljana je namreč že do sedaj dobro sodeloval z Mercatorjem na področju praktičnega izobraževanja dijakov Živilske šole in študentov Višje strokovne šole, prav tako tudi na področju izvajanja izobraževanj za zaposlene v sistemu Mercator. V bodoče bomo naše sodelovanje širili še na druga področja dela. Ogled se je zaključil v prijetnem ambientu restavracije Maxim - prejemnica priznanja Ljubljanski znak kakovosti za leto 2008 in leto 2010 za vrhunsko ponudbo (Ljubljana Quality Selection), ki ga vsako leto dodeli komisija za kakovost v turizmu.