Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

Ogled pekarne_MlinotestV torek, 13.11.2012, smo se študentje 2. letnika Živilstva in prehrane odpravili na strokovno ekskurzijo na Primorsko. Ogled smo pričeli v Mlekarni Vipava, kjer so nam predstavili pestro paleto mlečnih izdelkov. Pripravili so nam tudi degustacijo mlečnih izdelkov, med katerimi je izstopal Nanoški sir s svojim geografsko zaščitenim poreklom. Pot nas je vodila do naslednjega živilsko prehrambnega obrata – Mlinotest. Tu so nam predstavili posamezne faze in stroje predelave žit ter poudarili pomen procesa sledljivosti skozi vse faze. Poslednji živilski obrat nas je razveselil s pripravljeno pokušnjo Kraškega pršuta in predstavitvenim filmom o izvoru pršuta v Pršutarni Lokev. Sledil je strokoven ogled tehnološkega postopka izdelave pršuta.

V živilsko prehrambnih obratih pa so se nam utrnili vtisi o kakovostnih surovinah, katere so predpogoj za izdelavo kakovostnih proizvodov.

Še nekaj utrinkov ob slikovnem gradivu.

Nikolina Levančić in Špela Sekne
študentki 2. ŽP

SarajevoKonec tedna (12. - 13.maj 2012) so bili študenti 1.GT na dvodnevni fakultativni ekskurziji v Sarajevu. Vodič je v soboto z velikim navdušenjem predstavil Sarajevo skozi zgodovino do danes, sarajevsko gostinsko ponudbo in turistični utrip mesta. V nedeljo je sledila vožnja s kočijo do Vrela Bosne in ogled naravnega dela turistične ponudbe. Popoldne polet z Adrio Airways v Ljubljano. Misel ekskurzije "kratko, a sladko".

Pomladna PrimorskaŠtudenti 1. GT VSŠ so izvedli strokovno ekskurzijo doživetje POMLADNA PRIMORSKA, skozi legende, običaje, dediščino v sodoben turistični proizvod. V sredo 18. aprila smo si ogledali skrivnostne Škocjanske jame, Kraljestvo pršuta Kobjeglava, Life Class v vsej svoji veličini. V četrtek smo nadalejvali z jutranjo animacijo, svežino Palaca Kempinski, razvajanjem Fonda, v Piranu pri Ivotu in poučno o oljnčnem olju. Nova zgodba - novo doživetje!

Okusi ItalijeS študenti programa živilstva in prehrana imamo v drugem letniku vsako leto strokovno ekskurzijo v Italijo. V okviru strokovnoteoretičnih predmetov, predvsem pri Prehrani z gastronomijo in kulinariko, spoznajo pridelavo in predelavo posameznih živil. V sodelovanju s turistično agencijo EOL smo pripravili naslednji program strokovnih ogledov:

  • Illycaffe S. P. A: Ogled proizvodnje, predavanje o pridelavi kave in degustacija kave;
  • Vodeni ogled vrtnarske kmetije;
  • Ogled Trsta (po želji) in kosilo;
  • Ogled oljarne in degustacija oljčnega olja;
  • Ogled vinske kleti in degustacija vina.

Preberite več: Strokovna ekskurzija »Okusi Italije«