Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

VULCANOV četrtek, 27. 2. 2014, smo imeli redni študenti 1. letnika ŽP strokovno ekskurzijo v Graz oz. Gradec (Avstrija). Na avstrijskem Štajerskem smo se ustavili na kmetiji, ki se ukvarja s prašičerejo in izdelovanjem mesnih izdelkov - njihova posebnost je izdelava šunk. Po degustaciji nas je pot vodila v čokoladnico Zotter v kraju Bergl, nedaleč stran od Gradca. Zotter ni vsakdanja čokoladnica, saj so se v njej posvetili izdelavi zgolj najslajših čokolad iz najboljših sestavin. Prav vse namreč izhajajo iz ekološke pridelave, medtem ko kakavova zrna nosijo tudi certifikat "pravične trgovine". Pri Zotterju namreč pridelovalcem kakavovca iz revnejših držav sveta zagotavljajo pravično plačilo kakava, ki je tako skoraj 100 odstotkov višje kot znaša cena navadnega kakava na tržišču.

Preberite več: O strokovni ekskurziji študnetov 1. ŽP v Avstrijo

Berlin 2014Študentje 2. letnika gostinstva in turizma smo organizirali strokovno ekskurzijo v Prago in Berlin s poudarkom na obisku Turistične borze ITB v Berlinu. Poiskali smo najbolj ugodno ponudbo in pripravili vse potrebno. Dogovorili smo se s profesorji, da celotno potovanje organiziramo sami.
Poiskali smo sponzorje in se pripravili na pot. Red Bull nam je doniral energijske pijače, ki so nam pomagale po neprespanih nočeh, Pekarna Grosuplje nam je donirala sveže pecivo, ki smo ga z veseljem pojedli, Simobil nas je opremil z zvezki in kapami,ki so prišle v sončnem Berlinu zelo prav. Prav tako nam je Medex doniral pesmarice, ki so odmevale po avtobusu, skupina DrogArt pa nas je ozavestila o varni spolnosti in zaščiti.

Preberite več: ICH BIN EIN BERLINER!

thumb Milano 2014Študenti 2. letnika gostinstva in turizma (modula F&B in Projekti v gostinstvu) so se od 13. do 15. 2. 2014 udeležili strokovne ekskurzije po Italiji ter obiskali proizvodnjo balzamičnega kisa v "Acetaia Medici" (Montecchio – Reggio Emilia), proizvodnjo parmezana v "Caseificio Baganzolino" ter obiskali partnersko šolo ALMA (La Scuola Internazionale di Cucina Italiana), kjer so jim domačini pripravili demonstracijsko delavnico na temo "Sveže italijanske testenine, harmonija hrane in vina". Obiskali so tudi samooskrbno kmetijo z vrhunsko restavracijo "Antica Corte Pallavicina" v Polesine Parmense, ki se ponaša z eno Michelinovo zvezdico, v kateri so se prepustili vrhunskim kulinaričnim užitkom in tudi degustaciji znamenitega culatella.

Preberite več: Gastronomsko - turistična strokovna ekskurzija študentov 2. l....