Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

DSCF0471Študentje Wellness turizma so 15. 4. 2014 zaključili predavanja in vaje z ogledom wellness ponudbe Term 3000 Moravske Toplice (Hotel Livada Prestige***** in wellness center Termalium), ki spadajo v največjo slovensko hotelsko skupino »Sava Hotels & Resort«. Po ogledu luksuznega hotela, gostinske ponudbe in wellness centra je bila v sejni sobi 5-zvezdičnega hotela predstavitev organizacije in poslovanja gostinskega dela ponudbe s predstavitvijo razvoja novega produkta »Prekmurska špajza«.

Preberite več: Zaključek predavanj malo drugače

Ekskurzija Prekmurje_2.GTV torek, 15. 4. 2014, smo se študenti 2. letnika GT odpravili na strokovno ekskurzijo »Odkrivamo gastronomske presežke«. Začeli smo v Kodili d.o.o. v Markišavcih (http://www.kodila.si), kjer smo okušali prekmursko šunko in druge mesne dobrote in si ogledali proizvodne prostore podjetja pod vodstvom direktorja. Pot smo nadaljevali do Mačkovcev do kleti Marof (http://www.marof.eu) v kateri na 1200 m2 čuvajo 300 000 l vina. Po ogledu kleti je sledila vodena degustacija 7 vin.

Preberite več: Študenti 2. letnika GT na strokovni gastronomski ekskurziji

Sunny StudioŠtudentje rednega študija 2. GT pri predmetu Wellness turizem so 19. 3. 2014 v okviru svojih vaj obiskali Sunny Studio v Ljubljani. Sprejela jih je lastnica in direktorica enega najkakovostnejših in najlepših spa centrov pri nas, gospa Sonja Škrabec Poljanšek. Študentom je predstavila vizijo, koncept in razvoj spa centra, jih osebno popeljala skozi vse prostore, ponudbo in tretmaje.

Preberite več: Vaje pri predmetu Wellness turizem malo drugače - študenti na...

PrekmurjeŠtudenti 2. letnika Živilstva in prehrane smo imeli 5. 3. 2014 celodnevno strokovno ekskurzijo v Prekmurje. Ogledali smo si vzgojo paradižnikov Lušt, mesno predelovalni obrat Kodila, kmečki turizem, razstavo orhidej in metuljev ter ob koncu še vinsko klet Gornja Radgona. Lušt je slovenski paradižnik oz. bolje rečeno Lušt je znamka paradižnika vzgojenega v Sloveniji. Rastlinjaki, v katerih zorijo "Luštni" paradižniki se nahajajo v Renkovcih, majhni prekmurski vasici. Obsegajo 40.000 m2 (4 ha) s steklom pokritih površin.

Preberite več: Študenti 2. ŽP obiskali Prekmurje

VULCANOV četrtek, 27. 2. 2014, smo imeli redni študenti 1. letnika ŽP strokovno ekskurzijo v Graz oz. Gradec (Avstrija). Na avstrijskem Štajerskem smo se ustavili na kmetiji, ki se ukvarja s prašičerejo in izdelovanjem mesnih izdelkov - njihova posebnost je izdelava šunk. Po degustaciji nas je pot vodila v čokoladnico Zotter v kraju Bergl, nedaleč stran od Gradca. Zotter ni vsakdanja čokoladnica, saj so se v njej posvetili izdelavi zgolj najslajših čokolad iz najboljših sestavin. Prav vse namreč izhajajo iz ekološke pridelave, medtem ko kakavova zrna nosijo tudi certifikat "pravične trgovine". Pri Zotterju namreč pridelovalcem kakavovca iz revnejših držav sveta zagotavljajo pravično plačilo kakava, ki je tako skoraj 100 odstotkov višje kot znaša cena navadnega kakava na tržišču.

Preberite več: O strokovni ekskurziji študnetov 1. ŽP v Avstrijo