Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

DSC 0312V četrtek, 4. 4. 2019, smo študentje pri predmetu BAR obiskali B Bar v hotelu InterContinental Ljubljana, kjer nas je sprejel prvi barman B Bara in naš diplomant g. Andrii Obets. Spoznali smo poklic barmana, organizacijo dela v baru, predvsem pa smo uživali ob vrhunskih koktajlih in predstavi, ki nam jo je pričaral Andrii Obets. Andrii nas je s svojim nastopom in odnosom do dela v baru enostavno navdušil in nam prikazal poklic barmana v njegovem največjem sijaju. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

Slika Žito 8.3.2019V sklopu vaj pri predmetu Tehnologija predelave žit smo s študenti 2. letnika Živilstva in prehrane v petek, 8. marca 2019, obiskali podjetje Žito na Šmartinski cesti v Ljubljani. Sprejela nas je gospa Nataša Čepon Trobec, vodja Službe kontrole kakovosti, ter nam predstavila skupino Žito, ki obsega mlinarstvo, pekarstvo, testeninarstvo, konditorstvo (blagovni znamki Gorenjka, Šumi), programe čajev (1001 cvet), riža in mlevskih izdelkov (Zlato polje) ter začimb in začimbnih mešanic (Maestro). Ogledali smo si kemijski laboratorij, kjer so študentje spoznali, kako se določi encimsko aktivnost moke z metodo števila padanja (Falling Number) in kako se z reološkimi napravami, kot sta farinograf in ekstenzograf, določi fizikalne lastnosti testa. Od bliže smo si pogledali tudi napravo Glutomatic, s katero se določa vsebnost vlažnega lepka.

IMG 20190103 100100Dne 3. 1. 2019 smo v sodelovanju z Drogo Kolinska d.d. izvedli vajo pri predmetu SOD 2 v trening centru Barcaffe. Trening center Barcaffe v slovenskem prostoru predstavlja pomemben element v kakovosti upravljanja blagovne znamke Barcaffe ter nov pristop in način sodelovanja med proizvajalcem, kupcem in osebjem. Pod mentorstvom priznanega bariste g. Gašperja Trpina smo izvedeli veliko poučnih stvari o kavi ter se naučili pravilne priprave kavnih napitkov. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.

Clipboard0112.12. in 19.12.2018 smo si s študenti 2. letnika Živilstva in prehrane v sklopu vaj pri predmetu Zakonodaja, zagotavljanje kakovosti in nadzor ogledali Pivovarno Laško Union v Ljubljani. Svoj ogled smo pričeli z legendo o zmaju, ki je bratoma Kosler pokazal izvir najpomembnejše sestavine piva, se pravi vode, nato pa svojo pot nadaljevali skozi Pivovarski muzej, proizvodnjo piva in končali pri polnjenju brezalkoholnih pijač v plastenke. Pogledali smo lahko tudi v najsodobnejše visokoregalno skladišče, ki je popolnoma avtomatizirano. Seveda smo bili ob našem obisku deležni tudi gostoljubnosti Pivovarne Laško Union, ki nam je pripravila pokušino piva in brezalkoholnih pijač.